Drie weken na de verkiezing: Hoe is de situatie in Sonneberg?

(Door: Eric Engelhardt – Vertaling: E.J. Bron)

Drie weken geleden heeft de kleine stad Sonneberg in de Duitse deelstaat Thüringen een politieke aardbeving veroorzaakt: Robert Sesselmann werd tot eerste landraad van de AfD gekozen. Hoe de situatie op dit moment is, schetst Eric Engelhardt (Junge Alternative Thüringen) in zijn commentaar.

De eerste landraad van de AfD, stel je dat eens voor, de Bondsrepubliek zou op zijn grondvesten trillen!”, aldus Björn Höcke op de partijdag van de AfD-Thüringen in mei in Pfiffelbach. En hij had gelijk: sinds de landraadverkiezing zin er nu bijna drie weken voorbij en het politiek-mediale establishment komt maar niet tot rust.

Mediale verdraaiing

Zo kopte de lokale pers (“Freies Wort”) onlangs: “Kwalijke bedreigingen tegen een critica van de AfD-landraad”. Bedoeld wordt een vrouw, die in het openbaar verkondigde dat men het district Sonneberg zou moeten “isoleren” en dat de stad een “bruine regio” zou zijn. Wat echter verzwegen wordt: diezelfde vrouw is actief voor de partij Die Linke. Dit feit zou voor een zakelijke en evenwichtige berichtgeving van belang zijn. Maar in plaats daarvan wordt van de kant van de pers geprobeerd om een soort gewelddadige machtsgreep te construeren, waarbij critici geïntimideerd en “onderdrukt” worden.

Grote uitdagingen

De landraad staat ook in de toekomst nog voor grote uitdagingen. Het regionale geboortestation dient op grond van het feit dat er geen opvolger voor het werk als vroedvrouw wordt gevonden, gesloten worden. Een basisschool in Mengersgereuth-Hämmern dient op grond van de ontbrekende financiering ondersteuning door de deelstaatregering gesloten te worden. Dat zou tot gevolg hebben dat veel leerlingen naar naburige scholen zouden moeten uitwijken.

Wijzen op veroorzakers

Op regionaal gebied merkt men de uitwassen van de mislukte federale en deelstaatpolitiek. Veel problemen, die in Erfurt en Berlijn gecreëerd worden, hebben rechtstreeks effect op de burgers ter plaatse. Het is de taak van de landraad om zowel alles wat in zijn macht ligt te doen om deze problemen op te lossen evenals op de veroorzakers te wijzen.

Dienstwagen opgezegd

Politiek voor het volk is niet alleen maar een verkiezingsleuze, maar een belofte, die de AfD aan de kiezers doet. Zo zag Robert Sesselmann als eerste officiële handeling af van zijn Audi A8 inclusief chauffeur, waar hij als landraad recht op heeft. Daardoor kan het district, waarmee het net als met andere gemeenten financieel niet goed gaat, kosten besparen. Het was een geste, die bij veel burgers goed aankwam.

De aandacht van de hele Bondsrepubliek zal ook in de toekomst nog op Sonneberg gevestigd zijn. De eerste twee weken is Robert Sesselmann succesvol de baas geworden – dat geeft hoop voor een succesvolle regeerperiode.

Bron:
heimatkurier.at
Door: Eric Engelhardt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie