Wat de westerse sancties bewerkstelligd hebben: Rusland en China groeien naar elkaar toe

De Russische president Vladimir Poetin en de Chinese staatschef Xi Jinping.

(Vertaling: E.J. Bron)

Keer op keer bewijzen statistieken dat de westerse Ruslandsancties politiek en economisch een schot in de eigen voet waren. Ze hebben vooral het Westen zelf schade toegebracht, terwijl Rusland zich sterker naar Azië is gaan oriënteren. In juni is de handel tussen China en Rusland naar de hoogste stand sinds het begin van de Oekraïne-oorlog gestegen.

Beide landen wisselden goederen ter waarde van $ 20,83 miljard (€ 18,90 miljard) uit. Dat blijkt uit vorige week donderdag gepubliceerde data van de Chinese douane. De importen van de Volksrepubliek namen met 15,7% naar $ 11,28 miljard toe en zodoende sneller dan in mei met ongeveer 10%.

China kocht Russische olie, kolen en enkele metalen met prijskortingen. Maar ook de uitvoer naar Rusland steeg met 90,9% naar in totaal $ 9,55 miljard, nadat er in mei zelfs een plus van 114% was geweest.

Uit de statistiek van de douane in Peking blijkt niet naar welke goederen een bijzondere vraag was. Volgens informatie van het analysekantoor Autostat zijn ondertussen echter alleen al zes van de tien grootste aanbieders op de Russische automarkt Chinese ondernemingen zoals Haval, Chery en Geely. Zij vullen het vacuüm op dat westerse firma´s met hun door de sancties veroorzaakte vertrek hebben achtergelaten.

De Chinese president Xi Jinping zegde vandaag toe om de samenwerking met Rusland voort te zetten en naar een omvangrijk strategisch partnerschap uit te breiden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wat de westerse sancties bewerkstelligd hebben: Rusland en China groeien naar elkaar toe

  1. h.rademaker zegt:

    het is zichtbaar dat de betaling balans correct is
    dat is een afspraak tussen landen die handel drijven
    reutel heeft ook een deal gesloten met tunesie kost een paar centen
    hij is nu legionair heeft de sleutel van de schatkist in zijn kontzak want
    ecalypta heeft de plaat gepoetst ze zal wel weer tussen de moslims dwarrelen ze had yasser feras mee moeten nemen kon die zijn pappa zoeken
    die wil vast wel in het kabinet ja knikken is niet moeilijk
    we zullen nog wat te doen krijgen met die reutel die draait zich niet om voor een keutel groen en link hebben met de partij tegen de arbeid
    een kelere afspraak gemaakt dat wordt de partij van sex en oproer
    was er nog niet maakt een kans volgens de stratestiekels
    ze willen chinezen importeren maar het probleem is die willen werken

    Like

  2. stradivotsi zegt:

    Nu zal ik wellicht een bagger comments mogen ontvangen, maar
    laten we wel een ding niet vergeten… dat is dat China nogwel een
    extreem links Marxistisch georienteerd Leninisme communistisch
    aanhangend land is, en ook al wereldwijd hun wortels gepoot hebben.
    Worden wij als allen niet dubbel genaaid?

    Like

  3. Dewaere zegt:

    Het westen begrijpt nog steeds niet wat er in de wereld gaande is.
    China is op dit moment sterk naar Rusland toegegroeid, door toedoen van het Westen… India is al vele decennia bevriend met Rusland, door toedoen van het Westen… Het Westen denkt nog steeds dat het het voor het zeggen heeft in de wereld en dus China én India de les kan lezen omdat zij niet partij kiezen…

    China is op dit moment echter al de 2e economie van de wereld, Japan en Duitsland komen daarna. Duitsland is zichzelf aan het ontmantelen en als de ‘gruene’ waanzin nog jaren het land blijft beheersen zal dat op een gegeven moment onomkeerbaar zijn. Maar ook al zou dat niet zo zijn, dan noch groeit de economie van India zo snel dat het land over een jaar of 7 de derde economie van de wereld zal zijn, zie: https://businessam.be/indiase-economie-japan-duitsland-groei . Allen al die twee BRICS-landen zullen dan samen de Amerikaanse én Europese economie totaal overvleugelen.
    Zoals ik al zei: het westen begrijpt nog steeds niet wat er in de wereld gaande is.

    Like

Plaats een reactie