In Afrika vindt op dit moment een revolutie plaats: “Dat is fantastisch!”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, Josep Borrell, heeft de “onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating” van de afgezette president van Niger, Mohamed Bazoum, geëist. Hij werd op 26 juli door een militaire junta afgezet.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, zei dat de VS de junta voor de veiligheid van Bazoum en zijn familie verantwoordelijk zouden maken.

Donderdag werd bekend dat er troepen voorbereid worden voor een mogelijke invasie in Niger.

Niemand heeft het over de gigantische pijpleiding, die vanuit Nigeria door Niger naar Europa moet leiden. De VS en de energiereus Chevron hebben al $ 13 miljard in de pijpleiding geïnvesteerd. Na de vernietiging van de Nord Stream pijpleiding heeft Chevron zich overwegend op de nieuwe Afrikaanse pijpleiding geconcentreerd. Nu zegt Niger: u zult ons land niet voor het transport van gas gebruiken. Een harde klap voor Europa.

Veel landen importeren ook uranium uit Niger. In werkelijkheid stelen Frankrijk en de VS al tientallen jaren lang uranium uit Afrikaanse landen. Nu heet het: genoeg is genoeg.

De putsch in Niger is geen op zichzelf staand geval. Het land verzet zich tegen het neokolonialisme, stelt Clayton Morris van “Redacted” vast: “In Afrika vindt een revolutie plaats.”

Meerdere Afrikaanse staten hebben militaire samenwerkingsakkoorden met Rusland ondertekend. Na de putsch zwaaiden de mensen in Niger met Russische vlaggen. Niger heeft ook om de hulp van de Wagner-groep verzocht.

“Dat is fantastisch”, zei Morris.

Kolonel Douglas Macgregor zei dat de mensen die jarenlang door het Westen zouden zijn uitgeplunderd, nu zouden zeggen dat het genoeg zou zijn, verlaat ons land. “De Afrikanen zijn het zat.”

Bron:
uncutnews.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op In Afrika vindt op dit moment een revolutie plaats: “Dat is fantastisch!”

  1. Ravian zegt:

    Een stel stampvoetende kleuters, dat zijn onze ‘leiders’.

    Geliked door 1 persoon

  2. scherpschutter1943 zegt:

    Ik denk dat die coupplegers in Niger zich rot geschrokken zijn van die hoge commissaris Borrel van de EU, dus jongens daar “aan de borrel met borrel ” , ja, je moet toch wat om zo’n klootzak te vriend te houden.

    Geliked door 1 persoon

  3. Steven zegt:

    Zijn er al kernbommetjes gevonden in Niger of krijgt er eerdaags weer iemand een hartaanval? Want wie uit de pas gaat lopen moet toch worden aangepakt?

    Geliked door 3 people

  4. De neonazistische,fascistische ,gewetenloze oorlogshitsende Europese en Amerikaanse WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s worden gelukkig tegengewerkt !!

    Like

  5. jantjeuitnl zegt:

    Het beloofde land voor alle Sylvana’s!
    Hopelijk vertrekken ze snel.

    Like

  6. koosv8 zegt:

    Dat is wat EUROPA ook keihard zou moeten schreeuwen, YANKEES GO HOME!

    Like

  7. ronjaspers zegt:

    De rotschilds/rockefellers (nepjoden) met hun NWO kliek zullen wel woest zijn dat hun geldstroom in afrika wordt afgesneden.Dit is de enigste manier om de satanische globalistische elite aan te pakken.

    Like

  8. LUCIA zegt:

    Iemand opgevallen dat we steeds een reclame krijgen te zien dat de mobieltjes langer mee moeten, geen nieuwe kopen, weet niet meer welk Afrikaans land maar er is een bepaald metaal, wat nodig is voor die mobieltjes en dat land is al een poos niet meer onder europese invloedssfeer.
    Dus ik moest lachen om die reclame .. verder zijn er behalve diamanten en goud nog veel waardevollere grondstoffen daar …vandaar ook dat de chinezen zo dik geïnvesteerd hebben in Afrika..die doen aan regeren is vooruit zien

    Like

  9. henryN zegt:

    Die Josep toch, het is een man die denkt overal wat verstand van te hebben. Over de politiek in Niger of zoals onlangs over het klimaat ( de aarde KOOKT😂) Hij roept gewoon wat op dat moment het beste voor hem uitkomt. Het is helaas wel droevig dat dit soort mensen op die posities zitten. Hij zou net als ik moeten genieten van z’n pensioen

    Like

Plaats een reactie