Sancties “werken”: Rusland wordt steeds rijker, terwijl het Westen biljoenen (!) verliest – volgens “Business Insider”

(Vertaling: E.J. Bron)

Het gerenommeerde economisch tijdschrift “Business Insider” komt met het nieuws dat het “waardenwesten” waarschijnlijk niet echt fijn vindt, veel helder denkende mensen echter sinds het begin van de sanctieoorlog tegen Rusland voorspelden: Rusland wordt steeds rijker, terwijl het Westen biljoenen (!) verliest en in een nog nooit eerder vertoonde recessie dreigt af te glijden.

Russen worden rijker, Europeanen en Amerikanen armer

De Russen zijn vorig jaar ondanks de oorlog in de Oekraïne rijker geworden, terwijl de VS en Europa miljarden dollars verloren hebben, bericht de Zwitserse bank UBS. Het totale vermogen van Rusland steeg met $ 600 miljard, aldus de bank in zijn jaarlijkse Global Wealth Report, dat dinsdag werd gepubliceerd.

Ook het aantal Russische miljonairs steeg met 56.000 naar 408.000 in het jaar 2022, terwijl het aantal Ultra-High-Net-Worth-Individuals – mensen met een vermogen van meer dan $ 50 miljoen – met bijna 4500 toenam.

De VS hebben echter vorig jaar met $ 5,9 biljoen meer vermogen verloren dan welk ander land dan ook, terwijl Noord-Amerika en Europa samen $ 10,9 armer geworden zijn, bericht de UBS.

Sanctievrije” globale Zuiden als winnaar

Ook het aantal Amerikaanse miljonairs zal tot eind 2023 met een miljoen afnemen, hoewel de VS nog steeds meer dan 50% van de zeer vermogende personen van de wereld leveren, aldus de bank.

De vermogenstoename in Rusland vond plaats ondanks de sancties van het Westen tegen het Kremlin, die de economie van het land weliswaar partieel deden krimpen en een inzakken van de in Moskou genoteerde aandelen veroorzaakten, maar niet tot een significante klap in de hele economie leidden.

UBS geeft toe dat “vermogenstrends in Rusland op dit moment moeilijk te bepalen zijn”, accentueerde echter dat het land tot de weinige landen behoort die in het jaar 2022 rijker zijn geworden.

Stijgende olieprijzen zouden een reden voor de vermogenstoename kunnen zijn, omdat de export van deze grondstof een belangrijke economische motor voor Rusland is. Volgens data van “Refinitiv” zijn de kosten voor een barrel ruwe Oeral-olie vorig jaar met ongeveer $ 7,- gestegen.

Mexico, India en Brazilië hebben volgens het UBS-bericht in het jaar 2022 eveneens aanzienlijk aan vermogen gewonnen, terwijl de VS, Japan, China, Canada en Australië het meest hebben verloren.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Sancties “werken”: Rusland wordt steeds rijker, terwijl het Westen biljoenen (!) verliest – volgens “Business Insider”

  1. Alphons Mantel zegt:

    oliedomme Europese ministers zien de zinloosheid van hun sancties jegens Rusland niet in

    Like

  2. Julia zegt:

    Geen woord aan gelogen. Ook in Nederland zal de armoede meer en meer toenemen en binnenkort meer dan een miljoen mensen aan de armoedestaf liggen en niet meer in staat om nog fatsoenlijk voedsel te kopen. https://www.ad.nl/economie/uurloon-minimaal-16-euro-bruto-geld-blijft-hangen-bij-de-top-van-de-bedrijven~a8860b09/ Allemaal goed bedoeld het uurloon te verhogen maar dat zal worden doorberekend aan de consument dus het leven nog duurder. De top en aandeelhouders dienen met hun giga winsten eens flink te worden aangepakt zodat de uurloon verhogingen van de winst wordt gepakt en niet wordt doorberekend. Kortom de algehele EU en ons land hebben zichzelf dermate in de knieën geschoten waardoor de EU kas evenals onze staatskas geheel failliet zijn door het weg smijten van miljarden aan het meest corrupte land van Europa de Oekraïne en het blijven toelaten van een enorme invasie van gelukzoekers. De dupe van de proxy oorlog en de invasie gelukzoekers zijn de belastingbetalers waar nu bij velen het water aan de lippen staat terwijl de Staat volop meewerkt aan de graaiflatie waardoor meer BTW wordt binnen geharkt om niet onze oorlog te bekostigen en duizenden profiteurs te onderhouden. Voor de betaalslaven behoudens de rijken blijft niets meer over.

    Like

  3. bobzelf zegt:

    NOU RIEP IK AL EEN JAARTJE OF 2 GELEDEN ….

    DAT JE NOOIT MOET GAAN SCHAKEN MET RUSSEN …

    DIE 3 JAAR AAN EEN PLAN HEBBEN GEWERKT .WHAHAHAHA

    IK HEB NOG WEL EEN VRAAG VOOR U . DE DOMBOOS ” ZEG MAAR ..

    ”EN HOE BEVALT HET ??

    HUGGIE

    SLAVA ZELENSKI WHAHAHAHAHAHA

    Like

  4. joe zegt:

    Nu de realiteit

    RUSSIA Hits Panic Button After Ruble COLLAPSE – Interest Rates Hiked by 350bps to Stop Fall In Value

    Like

    • bobzelf zegt:

      joe zegt:
      17 augustus 2023 om 10:22
      DAN WEL KLAAS ZEG MAAR ……

      HET GAAT ZO SLECHT IN RUSLAND. DAT ZE 600 MILJARD EXTRA BINNEN KREGEN .. WHAHAHAHAHAHA

      DUS DEZE KRETEN ??

      PUTIN IN PANIEK ????
      DE COLLAPSE VAN DE ROEBEL WHAHAHAHAHAHA

      WAT OP INSTORTTEN STAAT ??

      DE USA MET 31. TRILJOEEN DOLLAR STAATSSCHULD .
      EN

      DE EU MET 11.000 MILJARD SCHULD . EN DAN HEBBEN ZE EEN ONGEVEER NET ZO GROOT SSCHULD BEDRAG OOK NOG WEGGEMOFFELD
      DIE STAAN OP INSTORTEN

      EEN LAND N.L. DAT ALLES HEEFT AFGEDEKT MET ”ECHT ‘ GOUD. HEEFT GEEN PROBLEMEN

      DOMBO

      ALS DE HELE WERELD NAAR DE KLOTEN IS. HEEFT OOM VLADIMIRR

      NOG VOOR 300 JAAR OLIE
      VOOR 400 JAAR GAZZ
      EN VOOR 500 JAAR KOLEN

      BUITEN ALLE ANDERE WAARDEVOLLE GRONDSTOFFEN

      EN ?? SURPRISE

      DAN MOETEN DE RUSSEN NOG 70 % VAN HET GIGANTISCHE LAND NOG ONDERZOEKEN

      DUS JE HEBT EEN USA / EU FILMPJE OP FEESTBOEK GEVONDEN LUL .

      GEGROET WEER OOM BOBZELLUF

      Like

  5. Republikein zegt:

    Cheers!

    Like

  6. Hovawart zegt:

    De vraag rijst, wie van de Brusselse Linksche Looneys gaat er deze winter op z’n knietjes naar Moskou om hulp te vragen voor de bodemloze leegte waar alles eindeloos valt, niet naar beneden, want er is geen enkele oriëntatie mogelijk in Europa….

    Like

  7. Ravian zegt:

    “Het gerenommeerde economisch tijdschrift “Business Insider” komt met het nieuws dat het “waardenwesten” waarschijnlijk niet echt fijn vindt, veel helder denkende mensen echter sinds het begin van de sanctieoorlog tegen Rusland voorspelden”

    Kijk, dit is nu het verschil tussen “hoog opgeleid” zijn (lees lang geïndoctrineerd), en gewoon je gezonde boerenverstand gebruiken.

    Like

Plaats een reactie