Op weg naar de Nieuwe Wereldorde (deel II)

(Door: Catherine Boon-Langedijk)

(Lees hier deel I van “Op weg naar de Nieuwe Wereldorde”)

II. Families Rothschild en Rockefeller aan de top van de machtspiramide

De families Rothschild en Rockefeller behoren tot de rijkste families ter wereld. Aan de rijkdom van de Rothschilds ligt het bankwezen ten grondslag, aan die van de Rockefellers de winning van aardolie. De dochters van Mayer Amschel Bauer huwden met bankiers en zijn vijf zonen werden in vijf landen van Europa bankier. Omstreeks 1800 domineerden de Rothschilds het financiële systeem in Europa door fractioneel bankieren: meer geld tegen rente uitlenen dan er in kas zit, waardoor er geld uit het niets wordt gecreëerd met alle gevolgen voor een eventuele bankrun. Het systeem wordt ook nu nog gebruikt.

Voor de Rothschilds zijn de opvattingen van vrijmetselaar graaf Richard Coudenhove-Kalergi, die hij in Praktischer Idealismus (1925) beschrijft, toonaangevend. Volgens Coudenhove-Kalergi moet de oorspronkelijke bevolking van Europa opgaan in een gemengd ras bestaande uit Europese, Aziatische en Afrikaanse volkeren.

De Rockefellers streven naar centrale controle van de wereldeconomie, het monetaire stelsel en de wereldbevolking. Namens hen treedt de Rockefeller Foundation op, een in 1913 door de oliemagnaat John D. Rockefeller opgerichte filantropische instelling.

Vermindering van de wereldbevolking

Vermindering van de wereldbevolking staat centraal op de lijst van doelstellingen van de Rockefeller Foundation. David Rockefeller jr. is de bekendste voorvechter ervan. In 1968 werd De Club van Rome als vrijmetselaarsloge opgericht op het landgoed van David Rockefeller sr. in Bellagio, Italië. Ook de in 1973 door David Rockfeller sr. (1915-2017) en Zbigniew Brzezinski (1928-2017) opgerichte Trilateral Commission is voorstander daarvan. De Council on Foreign Relations (1921) en de Bilderberg-groep (1954) hebben eveneens invloedrijke leden die daar naar streven.

In 2010 verscheen het rapport van de Rockefeller Foundation “Scenarios for the Future of Technology and International Development”. In het onderdeel “Lock Step” met looptijd 2010-2030 staan instructies voor het uit te voeren programma voor de wereldwijde pandemie, de vernietiging van de economieën, de vernietiging van de sociale gemeenschappen, van de natiestaten en van het christendom. De overheid moet autoritair (top-down) optreden en de bevolking confronteren met steeds strengere controle en meer autoritaire aansturing. Het Rockefeller-rapport uit 2010 is de voorloper van de door de Rockefeller Foundation namens de VN in 2015 opgestelde Agenda 2030, een subcontract van Agenda 21 uit 1992.

In 2016 gaf de Rockefeller Foundation via de VN aan de Europese Commissie (EC) opdracht om twee projecten op te starten: 1. Roadmap 5G (2015-2020) en 2. Roadmap Vaccination (2018-2022), waarbij de burgers van de EU in 2022 dienden te zijn voorzien van een inenting met het Covid-19-”vaccin” en van een digitaal vaccinatiepaspoort.

Organisaties

De VN, de WHO en de EU, maar ook het WEF spelen een belangrijke rol in het tot stand komen van de NWO. Vanguard en Blackrock domineren op financieel terrein.

Verenigde Naties (VN)

In 1945 werden de Verenigde Naties opgericht om internationale samenwerking vorm te geven. Sinds 2016 is António Manuel de Oliveira Guterres, een Portugese socialistische politicus, de secretaris-generaal.

De VN zijn bezig met de wereldwijde invoering van de Agenda 2030 en de oprichting van een één-wereldregering met ongekozen leiders. Aan de VN ligt een duistere, occulte basis ten grondslag. Calin Georgescu, een voormalige topfunctionaris van de VN, onthulde hun duistere doelen, omdat hij vond dat wat alle mensen aangaat, alle mensen moeten weten en dat zij hier inspraak in moeten hebben. De VN worden volgens zijn zeggen aangestuurd door criminele oligarchen, die verkiezingen stelen om zichzelf te verrijken en het volk te onderwerpen. De VN vormen het platform om Agenda 2030 te realiseren. Ook de World Health Organisation (WHO), die in handen is van Bill Gates, en het World Economisch Forum (WEF) worden gecontroleerd door die oligarchen. Die proberen bovendien de macht over de grondstoffen te krijgen en te monopoliseren. De planeet wordt uit hebzucht vernietigd. De oligarchen oefenen invloed uit op alle politieke leiders en de overbetaalde met privileges overstelpte VN-medewerkers gedragen zich als slaven. Om controle over mensen te kunnen uitoefenen, wordt angst als instrument gebruikt. Als de VN het over vrede hebben, bedoelen ze oorlog. Met gerechtigheid bedoelen ze onrecht.

De klokkenluider wijst er op dat de oligarchen pedofilie aanprijzen; elk jaar verdwijnen er meer dan 8 miljoen kinderen. De VN propageren “Alomvattende Seksuele Voorlichting” (CSE). Ze indoctrineren kinderen vanaf vier jaar met immoreel materiaal, met expliciete seksuele training en met LHBT-propaganda. De bevolking wordt geterroriseerd door radicale anti-gezinsfeministen en pro-abortusactivisten, wier belangrijkste taak het is om pro-life en gezinswaarden uit te hollen. In 2015 stelden de VN de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) vast als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Het zijn zeventien doelen om de wereld te verbeteren. Ze klinken goed, maar in werkelijkheid dienen ze om de wereld naar hun hand te zetten. In april 2020 vonden de VN het tijd voor de Build Back Better (BBB)-strategie. Het criminele National Covid-19 Testing Action Plan werd opgestart. De lang voorbereide Roadmap Vaccination (2018-2022) met digitaal paspoort werd in werking gezet. The Great Reset is volledige afbraak gevolgd door heropbouw: Build Back Better. Een stappenplan werd daartoe al vóór 2020 ontworpen. De VN beogen de mens te herscheppen, zodat hij niet meer geschapen zal zijn door God. De wereldbevolking krijgt een mondiaal identificatie-, controle- en bestuurssysteem opgedrongen en zal worden voorzien van inwendige chips, waarmee zij gevolgd en gecontroleerd kan worden.

World Health Organisation (WHO)

De WHO is de gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties die een sturende en coördinerende rol heeft op het gebied van gezondheid en welzijn. Zij werd opgericht in 1948 en staat sinds 2017 onder leiding van de communistische Ethiopiër Tedros Adhanom Ghebreyesus. Binnen de WHO werd besloten tot de invoering van een digitaal Covid-19-certificaat. Het dient “om een globaal systeem te vestigen dat burgers over de hele wereld zal beschermen tegen bestaande en toekomstige gezondheidsgevaren, inclusief pandemieën”. Dit digitale certificaat heeft zich volgens de WHO en de EU bewezen tijdens de “coronapandemie” en zou daarmee overgaan in een wereldwijd gezondheidscertificaat. Na realisering van de plannen zal de WHO de macht over de gezondheid van de hele wereldbevolking in handen hebben.

De Europese Commissie stemde daarmee in, ondanks het feit dat het corona-certificaat tot tweedeling in de samenleving heeft geleid en slechts voor schijnzekerheid heeft gezorgd. In Nederland heeft dit gestalte gekregen in de omstreden Pandemiewet, waarmee eerst de Tweede Kamer en in mei 2023 ook de Eerste Kamer instemde. De wet geeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de macht om zelfs bij een mogelijke pandemie de hele bevolking maatregelen en vaccinaties op te leggen. Deze wet is een opstap naar het gewenste pandemie-verdrag van de WHO. Dat verdrag geeft de WHO absolute macht en gaat niet over gezondheid, maar is een stap in de richting van een wereldwijd, totalitair bewind.

Europese Unie (EU)

Het leven in Europa roept herinneringen op aan de nazitijd. De niet-gevaccineerden werden tot zondebok bestempeld en buitengesloten. De vaccins en de ingevoerde maatregelen dienden niet om een virus te stoppen, maar om de bevolking angst aan te jagen en het principe van verdeel en heers toe te kunnen passen en daarmee het nazirijk te herstellen. De invoering van vaccinatiepaspoorten is de opmaat voor een nieuwe controle maatschappij. De ideologie toont een mengsel van communisme, fascisme en nazisme.

In wezen is de EU het Vierde Rijk van de nazi´s. Dat blijkt uit het “Red House Report” van een bijeenkomst op 10 augustus 1944 in het Maison Rouge Hotel in Straatsburg. Naziambtenaren ontmoetten daar Duitse industriëlen om het naoorlogse herstelplan te bespreken. Ze besloten dat het Vierde Rijk economisch zou zijn in plaats van militair en niet alleen Duits. Het Derde Rijk werd verslagen, maar bankiers en industriëlen uit het nazitijdperk floreerden in het nieuwe West-Duitsland. Sommige leidende personen in de nazi-economie werden grondleggers van de EU. Zo kreeg Hermann Abs, bankier en bestuurder van vele bedrijven, onder meer IG Farben, de leiding over het Marshallplan. Later werd hij financieel adviseur van Konrad Adenauer, de eerste bondskanselier van de BRD. Tijdens de oorlog financierde I.G. Farben het onderzoek van Ludwig Erhard, erna werd hij minister van Economische Zaken en volgde hij later zelfs Adenauer op als bondskanselier. De Duitse industrie heeft na de Tweede Wereldoorlog miljarden verdiend aan de opbouw van Europa. Vooraanstaand Nazi-jurist Walter Hallstein werd na de oorlog de eerste voorzitter van de Europese Commissie.

De huidige ontwikkelingen binnen de EU zijn desastreus. De soevereiniteit van de afzonderlijke EU-landen is grotendeels aan Brussel overgedragen en de corruptie viert hoogtij. De nationale parlementen komen niet meer op voor de belangen van het volk. De toestroom van immigranten, het klimaatbeleid, het terugdringen van de CO2-uitstoot en het sanctiebeleid tegen Rusland zijn bodemloze putten, die voor de toekomst van Europa het ergste doen vrezen. Armoede en honger liggen in het verschiet.

World Economic Forum (WEF)

Henry Kissinger, geb. 1923, voormalig nationale veiligheidsadviseur en minister van Buitenlandse Zaken van de VS, was samen met de CIA betrokken bij de oprichting van het WEF en was een belangrijke mentor van Klaus Schwab, geb. 1939. De laatste richtte in 1971 het WEF op, een particuliere organisatie. Ieder jaar in de winter is er een bijeenkomst in Davos van de CEO´s van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici, intellectuelen en journalisten, in totaal zo’n 2500 personen. Het WEF organiseert bovendien diverse regionale conferenties op alle continenten. Het doel van het WEF is niet om het leven van de gewone burger te verbeteren, maar dat van de machthebbers en de grote bedrijven. Het WEF met 666, het teken van het Beest (Openbaring 13, 18), in zijn logo zou zelfs het voortbestaan van de mensheid in gevaar kunnen brengen.

Vanguard en Blackrock, investeringsmaatschappijen

Op financieel terrein domineren twee investeringsmaatschappijen: Vanguard en Blackrock (geleid door Larry Fink). Zij slokten kleinere bedrijven op. Met het oog op de doelstellingen van het WEF en de VN richtten beide zich op Environment, Social & Governance (ESG). In 2020 kondigde Fink aan dat fondsen vooral zouden investeren in de groene agenda. Een investeringswaardig bedrijf moest een goede score hebben in zaken als klimaatverandering, duurzaamheid, energie-efficiëntie en diversiteit. Beide maatschappijen hebben veel geïnvesteerd in de grootste industriële bedrijven ter wereld en maken rechtstreeks of via het WEF en de vrijmetselarij de dienst uit.

Er lijkt een kentering in de ESG-investeringen te komen. Met name Vanguard begint in te zien dat het gebruik van duurzame energie niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar ook de financiële belangen van de eigen aandeelhouders niet dient. Het is niet ondenkbaar dat ESG-scores voor bedrijven zullen worden vervangen door sociale kredietscores voor elk individu.

(Wordt vervolgd)

Door:
Catherine Boon-Langedijk
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op Op weg naar de Nieuwe Wereldorde (deel II)

    • Ali Ben Zaklamp zegt:

      n Media Black out was het…n Cover-Up : hoe de pseudo-communist Pierre Trudeau de CONTROLE van de Canadese economie van International Bank oprichtte..ja hij… heeft de bank of Canada om zeep geholpen..Ja U leest het goed de vader van WEF-FER hoeren zoon >Golden Pin Up Boy van Schwab >>> Justin Trudeau<<< premier van Canada.
      Het was het einde van rentevrij lenen van hun eigen openbare banken.!
      gevolg biljoen of dollars …aan rentebetalingen.

      “ Het verschil is simpelweg dat een openbare bank de rente terug geeft aan de overheid en de gemeenschap.

      “ Over een periode van 108 jaar ( 1867-1974 ) blijkt uit de gecumuleerde schuld bijna een vlakke lijn die alleen groeit $ 18 miljard. Maar rond 1974, de schuld begon exponentieel te groeien en bereikte in slechts 43 jaar tijd….. $ 728 miljard in 2017. ” De premier in 2017….Justin Trudeau.

      Na bijna vijf en een half jaar controversiële geschillen, op 4 mei 2017 de Hooggerechtshof van Canada n beslissing genomen

      Geliked door 1 persoon

  1. bobzelf zegt:

    DANK U WEL DAME . PFFFTTTTTT.

    WAT EEN TERING ZOOI HEBBEN ZE ERVAN GEMAAKT ..

    MAAR GOED. IK DOETTTT DUS NIET MEE …..

    EN SABOTEERTTTTTTT , WAAR ER OOK MAAR TE SABOTEREN VALT

    GEEN DANK . GEEN DANK, U MAG OOK MEE DOEN

    OOM STRANDSTOEL

    BETAAL DUS ALS MOGELIJK CONTANT OVERAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

    SUPERMARKT. ALLES PIN ? . COMPEET VOL KARRETJE

    LATEN STAAN EN VRAAG ..ZET U HET ZELF WEL EVEN TERUG TOCH ?

    DOE LEKKER MEE AAN HET ”ZWARTE CIRCUIT ”’

    HAAL ZO VEEL MOGELIJK GELD VAN DE BANK……

    HEEFT U WAT EXTRA GELD ZET HET IN DEPOSITO WEG

    OP EEN BUITENLANDSE REKENING. MOMENTEEL AL DIK 4 %

    KIJK WEL EVEN OF ER STAATS GARANTIE IS TOT EURO 100.000

    PER REKENING …

    LAAT GEEN CHIP IN JE HAND ZETTEN ..

    kan nog wel effe doorgaan .

    maar ??

    STRAND ROEPT . U KOMT ER WEL UIT TOCH .

    STEM OP OME FRANS GAAT UW VERNIETIGING NOG IETS SNELLER

    OOM WAT KOST EEN GOEIE SNIPER TEGENWOORDIG ???

    Like

    • Triumph1971 zegt:

      Moet het zo erg worden dat er een crowdfunding nodig is om een sniper te regelen ?Effe de grens over naar voormalig Yougo en als er tegen die tijd genoeg poen is opgehaald misschien wel meer dan 1 sniper werk zat voor die jongens om hier de zooi eens effe lekker op te ruimen.

      Like

  2. Drs.E.N.Schilder zegt:

    Weinig nieuws onder de zon maar erg goed samengevat wat ik al jaren probeer duidelijk te maken. Oprecht Respect! Wat mij nooit opgevallen was waren de drie zessen in het logo van het WEF maar inderdaad: de drie o’s met de halve cirkel erdoorheen vormen drie zessen. Klaarblijkelijk zijn zij erg zeker van zichzelf (en van hun leven) dat zij zich zo openlijk openbaren. Misschien is een tribunaal tòch NIET de juiste uitweg maar moet het helaas tòch met bloed en vergelding worden opgelost. Wat het ook wordt: het zal snel moeten gebeuren want er zijn maar weinig ‘politici’ (waaronder veel CDA-figuranten als Balkenende, de Jonge en Bontenbal) Rutte, Kaag, de Oranjes en de geheime diensten: NCTV, AIVD, MIVD, LIEC en RIEC die NIET rechtstreeks voor de duivel werken.

    Geliked door 2 people

  3. J.v.d.Heijden zegt:

    In 2019 door EP in Brussel aangenomen, op 1-1-2021 ingevoerd…
    https://www.rvig.nl/wijzigingen-nederlandse-identiteitskaart
    En het plebs slikt het voor zoete koek, zag ik vandaag…
    Nederland, land van kuddedieren…

    Geliked door 1 persoon

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    Tekst op bord:
    Met dit zooitje aan het roer verdwijnt elke BOER..!!!

    Geliked door 1 persoon

  5. koddebeier zegt:

    Tijd om daar een einde aan te maken !

    Geliked door 1 persoon

  6. J.v.d.Heijden zegt:

    Ik heb de stille hoop dat hij alle data online zet…
    Want dan komen we te weten wat er in al die verlopen
    ambtenarenkoppen rondspookt.
    https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/ambtenaar-pleegt-opzienbarende-diefstal-ministerie-economische-zaken-en-klimaat-in-verlegenheid-gebracht

    Like

  7. Jules van Rooyen zegt:

    Een uitstekend feitenrelaas, beste Catherine, maar u laat na te vermelden het grote wereld congres van de vrijmetselarij, in 1782, op het kasteel van Rothschild, in Wilhelmsbad. Daar zijn de grote besluiten genomen voor de wereldrevolutie, en werd besloten de Franse revolutie van 1789, te starten, en de koning met zijn gezin te vermoorden. Tevens werd besloten om vooruitlopend daarop, de Zweedse koning en de Oostenrijkse koning te vermoorden. In mijn boek, “Sluiproutes van de macht”, kunt u daar meer over lezen, of misschien heeft u dat al gedaan. In het Frans vertaald, “Les traverses du pouvoir”, voor twee Franse uitgevers.

    Geliked door 1 persoon

  8. bobzelf zegt:

    THE EMPEROR OF THE WORLD. ……..

    MY OLD TAXIDRIVER AND MAGNIFICANT CHESS PLAYER

    And He stood, and the rain fluttered like bullets,
    To all those who died in that terrible war.
    Whose lives have the hands of death crossed,
    To the fighters who snatched the country’s freedom.
    Beyond the border that the wars have resisted,
    For all of Russia, the memory of the fallen is honored.
    For the Russian spirit that the Germans did not break.
    In the tears of the rain, he resurrected with flowers.
    The fire was raging on the marble slab,
    With a bouquet of scarlet weeping carnations,
    Flashing to Heaven with a holy memory,
    Soldier image that arose in the hearts.
    As a man common in the flesh of God,
    According to faith of the heart, the abyss is under the head.
    For our people, for our Homeland, for faith!!!
    Standing with a mighty shield for the Country.

    MAYBE . HE WILL SAVE US ..

    OOM BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

  9. mooinique zegt:

    Verspreid dit. Het klopt als een bus. Maar vergeet het Vaticaan niet. Zij zijn het rijkste van allemaal. Het Vaticaan bezit oa ontzettend veel land. En het Vaticaan zit voor de rest overal in. Het is gespuis.

    Geliked door 1 persoon

  10. ronjaspers zegt:

    Goed artikel,ik hoop dat de mensen nu eindelijk begrijpen dat regeringen en politici,geen macht,zeggenschap hebben laat staan het beleid bepalen.Politici zijn “marionetpoppen”van de kwaadaardige NWO kliek,die bepalen wereldwijd de agenda en het beleid.De rotschilds/rockefellers (nepjoden) zijn lid van de bilderberg groep.

    Geliked door 1 persoon

  11. Republikein zegt:

    Ik denk dat er een belangrijke aanwijzing ontbreekt, iets met reptielen, denk ik.

    Geliked door 1 persoon

    • LUCIA zegt:

      @ Republikein: Juist gek genoeg de bewijzen zijn duidelijk aanwezig toch durft niemand zijn handen er aan te branden, erg hé want zolang we dat niet willen zien en blijven ontkennen, vallen we van de ene shit in de andere, ons gebracht door het reptielengespuis..het is net een brug te ver voor de meesten.,

      Geliked door 2 people

    • mooinique zegt:

      Er zijn zoveel soorten goed en kwaadschiks. Zitten gezellig bij de Amerikanen ondergronds in de woestijn. Weet u wel. Ze komen ook tevoorschijn om te moorden. Daar zijn ze gek op. Amerika is niet voor niets vaak de eerste met wat nieuws.

      Like

  12. Skarsgärd zegt:

    Een verhaal dat rammelt aan alle kanten. Het laatste stuk over investerings-maatschappijen groter dan veel overheden klopt wel aardig. Maar het past aardig in de kinderlijke pogingen ‘het grote verhaal’ in een hokje te plaatsen dat alleen voor ‘slimmerikken’ te begrijpen is, waartoe de schrijver dan natuurlijk ook behoort… Maar voor degenen die nog zélf nadenken even een paar vraagjes: als die al eeuwen bezig zijn dan is het toch een wel érg mislukt project moet ik zeggen, hoe kan dat dan als die zo ‘machtig’ zijn. Als men dictatuur wil waarom dan een feodaal systeem als voor de Franse revolutie e.d. laten vallen. Als men al een jaar of 60 minder bevolking in de wereld wil, waarom heeft men die dan meer dan laten verdubbelen? En zo heb ik nog wel wat vraagjes.
    Het ergerlijke aan dit soort gezwets is dat he took weer mooi afleidt van wat er werkelijk in het hier en nu aan de hand is en mensen juist sterkt in hun apathie – ‘je doet er toch niets tegen…’. Komen in deel 3 dan ook reptielen uit de ruimte, graancirkels als bakens voor ufo’s (die hebben natuurlijk geen andere navigatiemiddelen…) en de maankolonie aan de schaduwkant van de maan aan de orde, die de nazi’s op het eind van de oorlog hebben gesticht…?

    Geliked door 2 people

  13. Pingback: Op weg naar de Nieuwe Wereldorde | E.J. Bron

  14. Henk,B zegt:

    ze noemen het the new world order maar het is de oude macht gijl.
    zij kijken naar wat zij hebben nuclear and oil de new world order zal zijn
    wanneer zij zien dat nuclear and oil achterhaalde producten zijn
    het opgraven niet waard in ieder geval niet voor energy door hebzucht
    maken mensen fouten wie dat zijn regeringen en mensen met geld
    die twee samen maakt corupty stroom is een goed product maar met de
    controle willen hebben daar gaat het fout waar gaat de energy van daan komen als deze controle niet verder gaat dan huishoudens die geen
    solar kunnen betalen en het niet hebben juist dan is er nog maar een
    heel klein aandeel die voor deze kosten moeten opdraaien
    dan ziet de socialist zijn kans belasting verhoging voor de Nederlander
    prima maar de moslims gaan maar terug waar zij vandaankomen
    om tegenieten van hun olie die olie heeft ze ook binnen gelaten blackmail.
    energy de orzaak van oorlog hebzucht de oude wereld orde.

    Geliked door 1 persoon

  15. Jules van Rooyen zegt:

    Betreffende de groeiende macht der families Rothschild en Rockefeller rond 1800, is enigszins te vroeg, beste Catherina. Die startte ongeveer 40 à 50 jaren later. De vraag is, wanneer brak hun macht door de beschuttende afscherming der ‘status aparte’. De Franse revolutie van 1789, bracht de gouden kans, dankzij de bankiers steun uit Londen, Amsterdam en de VS, die de revolutie bestendigden. De leider Robespierre (echte naam HohePfelz) was de aanjager. In September 1792 werd in Parijs door het revolutionaire “parlement”, de joodse emancipatie wet van kracht. De wet bracht gelijke burgerrechten. Van toen af aan lag de weg open voor het grote geld naar wereld dominantie.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie