Ondanks miljardencrisis: voorzitter van de Europese Raad wil de EU tot 2030 nog verder uitbreiden

(Vertaling: E.J. Bron)

Deze boodschap geldt waarschijnlijk vooral voor de Oekraïne en EU-kandidaten op de Balkan: Charles Michel (foto), de voorzitter van de Europese Raad, kondigde een toekomstige uitbreiding van de EU in de komende zes jaar aan – ondanks enorme budgettaire problemen van de Europese Commissie.

Nu al zou eigenlijk duidelijk moeten zijn: de Europese Unie heeft met 27 lidstaten al enorme financiële problemen – zo wil de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, zoals bekend immers alle nettobetalers ervan overtuigen nog meer belastinggeld naar Brussel over te maken. Volgens de Europese Commissie zouden er nog eens € 66 miljard nodig zijn om de lopende onkosten, de actuele EU-projecten, de complete bureaucratie en ook de ondersteuning van de Oekraïne te kunnen voortzetten.

Daarom komt de actuele uitspraak van de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, nogal verrassend: de Belg kondigde nu in Slovenië aan dat de Europese Unie op uitbreidingskoers zou blijven, bericht de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”.

Voorzitter van de Europese Raad: nieuwe leden zullen lang netto-ontvangers blijven

“De Europese Unie zou zich erop moeten voorbereiden tot 2030 nieuwe leden uit Oost-Europa en de Balkan op te nemen”, argumenteerde EU-chef Charles Michel voor de Europa-ambities van meerdere toetredingskandidaten. Omdat de gevechten in de Oekraïne nog steeds niet gestaakt zouden zijn en de regering van het prowesterse Moldavië zijn best doet tot hervormingen, zouden hoge EU-functionarissen tot nu toe aarzelen om exacte tijdplannen aan te bieden.

Charles Michel: “Ik geloof dat we tot 2030 aan beide kanten bereid moeten zijn ons uit te breiden.” De voorzitter van de Europese Raad betrok dit op noodzakelijke hervormingen in de landen van de westelijke Balkan, de Oekraïne, Moldavië en Georgië, aan wie de staats- en regeringschefs een Europees perspectief in het vooruitzicht gesteld hebben.

Michel benadrukte echter ook dat de lidstaten zelf tot opname bereid zouden moeten zijn. “Voor nieuwe landen heeft het alleen maar zin om zich bij een unie aan te sluiten die goed functioneert, die efficiënt is”, zei hij. Dat zou veel hervormingen en veel politieke moed vereisen, in het bijzonder bij het volgende financiële kader voor de jaren 2028 tot 2034. Want de nieuwe EU-leden zouden een tijdlang netto-ontvangers blijven. Dat betekent: voor de nettobetalers onder de EU-landen wordt het lidmaatschap zeer zeker niet goedkoper.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ondanks miljardencrisis: voorzitter van de Europese Raad wil de EU tot 2030 nog verder uitbreiden

  1. bobzelf zegt:

    VOOR THE NONONONONOOOOOS IN THE WORLD

    ZITTEN EN LUISTEREN … PUTIN DID IT . ????

    OOM VLADYBOB

    Geliked door 3 people

    • ronjaspers zegt:

      bobzelf.Die boris johnson is een “marionetpop” van de rotschilds (nepjoden) Die rotschilds hebben hun roots in het gebied ukraiene en de krim,dat land heette vroeger khazaria.Ze zijn eeuwen geleden door de russen rusland uitgeschopt,en willen hun geboorteland terug.Daarom is die oorlog zo belangrijk voor de rotschilds,verliezen is voor hun geen optie.

      Like

      • bobzelf zegt:

        ronjaspers zegt:
        30 augustus 2023 om 21:32

        JA RONNIE . BORIS HEEFT EERST NA DE BREXIT ENGELAND EFFE NAAR GOD GEHOLPEN

        IS NU EEN ISLAM EILAND IN DE NOORDZEE

        MET ISLAM STEDEN EN BURGEMEESTERS

        EN VERZORGDE NU EVEN DE AANKOMENDE WO 3

        OOM IK ZIT OP HET STRAND MOCHT U MIJ ZOEKEN WHAHAHA

        Geliked door 1 persoon

  2. Marc zegt:

    Gisteren zag ik met grote huiver op de EU-zender dit staaltje van onvervalst imperialisme.

    Het wordt werkelijk tijd dit geteisem aan de kant te zetten: ze zijn werkelijk volkomen doorgeslagen en levensgevaarlijk voor werkelijk iedereen op deze wereld.

    Geliked door 5 people

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Wat deze klootzak bedoeld is feitelijk dat de Nettobetalers eenvoudig gereduceerd dienen te worden tot armoede.
    Denk daar maar eens over na.

    Geliked door 4 people

  4. waalkade zegt:

    Ohhhh over 6 jaar …. dan bestaat de EU gelukkig niet meer.

    De EU is op financieel en politiek vlak totaal failliet. Mijn geld is beschermd tegen pedofiele criminelen van de EU. Van mijn geld geen oorlogen het enige wat ze kunnen krijgen is een dikke middelvinger

    Geliked door 4 people

  5. Jean zegt:

    Laten we die opsluiten op een onbewoond eiland voor de rest van zijn leven.

    Geliked door 2 people

  6. Hovawart zegt:

    Weinig Europeanen beseffen nog dat ook zijzelf (en hun kinderen) schuldplichtig zijn aan de megagrote schuldenberg van de Europese Unie………(socialisme in een notedop)

    Geliked door 4 people

    • Hovawart zegt:

      Heel Werkend Nederland verplicht in de schuldsanering, omdat onze volksvertegenwoordiging niet met geld kan omgaan…………

      “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”…. 

      Geliked door 1 persoon

  7. waalkade zegt:

    Hahaha de EU denkt een op schulden gebaseerde criminele fascistische unie kans maakt om te concurreren tegen BRICS landen…. DROOM LEKKER VERDER ACHTERLIJKE CHARLES MICHELE SAMEN MET FRAU FÜRHER.

    Kijk hoe Hongarije door die achterlijke gechanteerd wordt en hun geld niet ontvangen…… stelletje onbetrouwbare criminele honden.

    Geliked door 4 people

  8. Hans van Straaten zegt:

    Stelletje randebielen dictators. Dit gaan wij, met nog twee a drie landen, weer betalen. Er is door t rode kruis al gezegd dat er voedsel armoede is in rotterdam. Zouden we eerst eens de binnenlandse problemen oplossen. We moeten zsm uit die kut eu.

    Geliked door 4 people

  9. BosscheBol zegt:

    We worden geregeerd door megalomane psychopaten.

    Geliked door 5 people

  10. stradivotsi zegt:

    “Voor nieuwe landen heeft het alleen maar zin om zich bij een unie aan te sluiten die goed functioneert, die efficiënt is…………….”

    de gal komt mij al de keel uit. Kom eens hier Michel buktiefel, ik ram je eens
    door elkaar. Wat een debiel uitbraaksel.

    Geliked door 3 people

  11. Ravian zegt:

    De juiste term hier voor is “een vlucht naar voren”.

    Geliked door 2 people

  12. Republikein zegt:

    Stel, je weet dat je normaal boerenverstand hebt, en je komt iemand tegen die iets tegen je zegt, en dat je dan in een paar seconden merkt dat ie niet spoort en zegt tegen hem dat ie gek is, en dat hij dan zegt dat niet hij maar jij gek bent, enz etc…..
    Waar vissen ze deze mongolen op, het gaat maar door, de ene gek na de andere!

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie