Het Westen geeft zijn terughoudendheid op: de Oekraïne mag bombarderen wat het wil

(Vertaling: E.J. Bron)

Tot voor enkele maanden geleden waren de westerse ondersteuners van de Oekraïne er nog strikt tegen dat de Oekraïense strijdkrachten met de uit het Westen geleverde wapens Russisch territorium of de Krim aanvallen. Maar deze terughoudendheid is voorbij. Een verandering van de westerse houding kondigde zich al begin mei aan, toen de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad in het Witte Huis, John Kirby, op CNN geciteerd werd met de woorden: “Zodra wij de Oekraïners de systemen ter beschikking stellen, (…) kunnen ze zelf beslissen wat ze er mee willen doen. Ze hebben ons verzekerd dat ze onze uitrusting niet voor aanvallen binnen Rusland zullen gebruiken. Maar als ze aan hen overhandigd worden, zijn ze van hen.”

Ook in Kiev maakt men er daarom nu geen geheim meer van dat er geen beperkingen meer zijn. In de nacht naar dinsdag verklaarde de adviseur van de Oekraïense president, Mychajlo Podoljak,: “Er bestaat nu een absolute consensus over dat we alles wat Russisch is in de bezette gebieden, bijvoorbeeld op de Krim, kunnen vernietigen.”

Daarbij beriep Podoljak zich op een uitspraak van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (Groenen). Zij had maandag beweerd dat het Russische leger “zonder ophouden” civiele doelen in de Oekraïne zoals ziekenhuizen, graansilo´s en kerken zou bombarderen. Daarom zou de Oekraïne zichzelf – bijvoorbeeld met drone-aanvallen op woongebieden in Moskou – slechts “in het kader van het internationaal recht” verdedigen.

In Moskou wordt deze bereidheid tot escalatie aandachtig geregistreerd. De vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, ex-president Dmitri Medvedev, schreef daarover op Telegram dat Moskou daarmee de mogelijkheid zou hebben om “tegen allen en iedereen in de NAVO-staten op te treden”, En: “De voorspellingen van de Apocalyps komen steeds dichterbij.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het Westen geeft zijn terughoudendheid op: de Oekraïne mag bombarderen wat het wil

  1. Andre zegt:

    10.000 dode polen zijn al in een bodybag terug gestuurd naar NATO Polen. bovenin zijn 4 transport vliegtuigen met een drone aanval afgefikt in Rusland. Het is onmogelijk vanuit Ukraine en komt uit Estland of Letland over dat meer daar. Die kernbom valt echt niet op Kiev.

    Like

  2. Johan zegt:

    Dit is een uitnodiging aan de Russen :
    Maak van Oekraïne één groot stuk asfalt.
    Da’s ook handig voor SSelensky : Die kan dan aldaar zijn F16’s parkeren.

    Like

  3. BosscheBol zegt:

    Op naar WOIII. Het “westen” wil niets liever. Graag ook nog een kernoorlog. Onze megalomane psychopaten denken dat ze god zijn en dus onkwetsbaar.

    Geliked door 1 persoon

  4. Henk der Niederländer zegt:

    Naar het zich laat aanzien zijn de Nato en USA bezig met escaleren.
    Het begint namelijk duidelijk te worden dat de laatste aanval op het vliegveld van Pskov uitgevoerd is vanuit Estland een Natoland dus.
    Het gaat er steeds grimmiger aan toe.

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    “Er bestaat nu een absolute consensus over dat we alles wat Russisch is in de bezette gebieden, bijvoorbeeld op de Krim, kunnen vernietigen.”

    Wel, as je de welbekende puntjes op de “i” gaat zetten dan was de afscheiding van het huidige Oekraïne een inbreuk op de soevereiniteit van de Sovjet Unie, waar de Russische Federatie de staatsrechtelijke erfgenaam van is, wat dus inhoud dat het nog niet door Rusland bevrijde deel van Oekraïne momenteel bezet wordt door een stelletje te Kiev residerende nazi’s.

    Vervolgens zat er dan in dat illegaal afgescheiden Oekraïne een legaal gekozen pro Russische regering, die vervolgens door het westen middels een gewelddadige staatsgreep vervangen is door een stelletje nazistische anti-Russische dictators, die vervolgens meteen alle binnen Oekraïne woonachtige etnische Russen begonnen te vervolgen, en een oorlog begonnen tegen die delen van Oekraïne waarvan de bevolking hen geheel terecht niet als de wettelijke regering erkenden.

    En de Krim heeft dus zelfs nooit officieel deel uitgemaakt van de huidige (illegale) Oekraïense staat, omdat de bevolking van de Krim nooit ingestemd heeft met het toetreden tot die huidige Oekraïense staat.

    Waar we hier werkelijk over praten is dus een illegaal dictatoriaal nazistisch regime van een illegale staat die een illegale oorlog voert tegen de Russische Federatie, en daarbij de volle militaire ondersteuning geniet van “het Westen”, zowel op logistiek als op strategisch als op tactisch niveau.

    Het is gewoon een door het Westen tot ver voorbij alle grenzen van de ontkenning opgerekt ‘proxy’ oorlog tegen de Russische Federatie, waarbij het Westen werkelijk gene ene volgens het internationale recht erkende poot heeft om op te staan, en de Russische Federatie volgens datzelfde internationale recht alle recht heeft om zowel Oekraïne als het Westen in een grote parkeerplaats te veranderen.

    Maar deze realiteit wordt dus gewoon door deze agressors glashard ontkent, zoals socialisten altijd de realiteit ontkennen, door het “de niet uitgelokte aanvalsoorlog van Rusland” narratief te pushen, en door verovering bevrijding te noemen.

    In het geval van de Krim hebben ze zelfs al aangekondigd dat ze na de ‘bevrijding’ de Krim van alle pro-Russische bewoners gaan ontdoen; das dus minimaal 90% van de bevolking, en hoe deze nazi’s zich daar, na acht jaar lang door hen gepleegde genocide in de Donbass, van deze bevolking gaan ontdoen dat laat zich raden.

    En ondertussen staan er in het Westen hele horden randdebielen met blauw-gele nazi vlaggetjes te zwaaien, en om de vernietiging van Rusland te schreeuwen.

    Nazi-Duitsland was er niets bij…

    Geliked door 3 people

  6. antiislamnu zegt:

    Ze smeken om een derde wereld oorlog denk dat het tijd is om Kiev van de kaart te vegen Nog meer escaleren de volgende grote steden wegvagen.Dan houd Moskou het nog netjes het mooiste zou natuurlijk zijn om de Amerikaanse Hell-Honden van de kaart te vegen.

    Geliked door 2 people

  7. loekie zegt:

    carte blanche voor Rusland

    Geliked door 1 persoon

  8. Belozersky zegt:

    De glijdende schaal. Van kwaad naar erger. We moeten tenslotte de oorlog winnen(Kaag,Ollongren,Rutte). Ze lopen mee. Ze moeten wel anders heeft men een probleem met de VS. Lijkt te gelden voor heel de EU. Onderworpen, onderdanig, slaafs.

    Geliked door 2 people

  9. koosv8 zegt:

    Die derde wereldoorlog MOET ER KOMEN!!
    NET ALS DIE WERELDWIJDE PANDEMIE.
    WAAROM….. OM HET BERICHT DAT OOK OP DEZE SITE STAAT. TRUMP HOORT NIET BIJ HUN DUIVELSE SPEL, EN MAG NOOOIT MEER AANTREDEN ALS PRESIDENT, WAT IK U BROM. DIE HELE WESTERSE WERELD IS CORRUPT, LEUGENACHTIG, EN IN, EN IN ZIEK, HIER BEDOEL IK VOORAL DE GLOBALISTISCHE MACHTHEBBERTJES EN HUN BLINDE HIELELIKKERS!!! Ze spuiten u liever dood, of schieten u af, in een door henzelf gecreëerde 3e WERELDOORLOG!!
    En dat is allemaal goed voor de natuur, en het KLIMAAT NATUURLIJK. 🤮🤮

    Geliked door 2 people

    • LUCIA zegt:

      En wie zullen er onder lijden
      wij de bevolking ..zoals altijd in oorlogen
      het zijn nooit de aanstichters
      die blijven in de verte lachend toekijken
      het… is Nero die viool speelt terwijl Rome fikt
      ..all over again, net zolang tot de mensheid
      voor eens en voor altijd afrekent met psychopaten
      en dan wel definitief graag

      Like

  10. koddebeier zegt:

    Oooo, met dat standpunt mag Rusland bombarderen wie tegen hen is en hand en spandiensten leveren aan Oekraïne .

    Geliked door 1 persoon

  11. koddebeier zegt:

    We worden geregeerd door gekken en dwazen !

    Geliked door 2 people

  12. kruisridder zegt:

    De Russen hebben ondertussen hun Sarmat ( Satan-2) kernwapens al gevechts en aanvalsklaar gemaakt in hun silo’s in Siberie en op zee.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie