Tolkkosten vanwege “vluchtelingen”: € 70 miljoen sinds 2013 – alleen al in Hessen

(Vertaling: E.J. Bron)

De ongeremde immigratie naar Duitsland is een miljardengraf. Bij de voor de opname van miljoenen migranten ontstane kosten gaat het niet alleen maar om de uitgaven voor onderbrenging, voeding en verzorging – hoewel die al miljarden kosten. Ook nevenkosten kunnen tot een bodemloze put uitgroeien. Dat bracht een AfD-interpellatie aan de deelstaatregering van Hessen nu aan het licht, die de tolkkosten sinds 2013 betrof.

Het bedrag beneemt je de adem: zegge en schrijve € 70,8 miljoen betaalde de Duitse deelstaat Hessen sinds 2013 aan tolken in de instellingen voor eerste opname. Het hoogste bedrag werd betaald in 2016 met bijna € 22,1 miljoen. In 2022 bedroeg het bedrag “nog maar” € 6,39 miljoen.

Daarbij doet het aantal opdrachten waarvoor geld werd betaald heel laag aan: volgens de deelstaatregering zou het in al die jaren sinds 2013 om maar 153 opdrachten gegaan zijn. Dat betekent: gemiddeld betaalde de politiek meer dan € 463.000,- per tolkopdracht.

Nota bene: de € 70,8 miljoen totale kosten golden voor de relatief kleine deelstaat Hessen, waarvan het inwoneraantal 6,39 miljoen mensen bedraagt. “Vluchtelingen” worden in Duitsland volgens de “Königsteiner Schlüssel” proportioneel naar het inwoneraantal over deelstaten, districten en gemeenten verdeeld.

Als je het inwoneraantal van Hessen relateert aan de totale bevolking van Duitsland van 83,86 miljoen mensen, dan bedraagt het aandeel van Hessen 7,6%. Als je dan het aandeel van Hessen in de tolkkosten – € 70,8 miljoen – daarna over heel Duitsland berekent, dan zou je puur rekenkundig op het gigantische bedrag van € 931 miljoen komen, dat sinds 2013 in de Bondsrepubliek Duitsland aan tolkkosten in verband met de immigratie werd uitgegeven.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Tolkkosten vanwege “vluchtelingen”: € 70 miljoen sinds 2013 – alleen al in Hessen

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Tjah volgens het linkse getrieffel mag die immigratie wat kosten.
    Met dus bijna een miljard aan tolkkosten heb je dus ook helemaal geen ene sodemieter, buiten het feit dat het in westerse landen maandelijks een groter risoco vormt om als Autochtoon de straat op te gaan

    Geliked door 2 people

  2. 007lucia zegt:

    Weer kijken of het lukt met dat Qut WordPress

    Like

  3. karton zegt:

    Indrukwekkende bedragen worden besteed aan nietsnutters, parasieten, moordenaars en verkrachters die ongevraagd ons landje binnendringen.
    Hoe hoog zouden dergelijke kosten in óns landje eigenlijk zijn ?

    Geliked door 2 people

  4. 007lucia zegt:

    Nou hele toestand weer met dat WordPress, al die tijd kon ik gewoon reageren en ineens bij het verhaal van Gideon, had ik een leuk stuk erover gemaakt wat ik ervan vond en ik druk op beantwoorden en ik wordt weggeleid… krijg een soort van opmerking dat mijn gravatar niet te traceren was. en.kreeg ik ;er wordt gevraagd om in te loggen, omdat…….@…l.nl wordt gebruikt door een account waar je nu niet bent ingelogd.

    Wat is dat voor raars..dus ik vraag me af worden politiek gevoelige kwesties dusdanig vanuit wordpress hoor… niet de hr Bron… die heeft wel wat beters te doen, extra gemonitord door mensen specifiek extra te laten inloggen .Moet ik bij vermelden ik had mijn VPN aan maar dat heb ik bijna altijd aan en de anders keren was dat geen probleem.
    Je wordt achterdochtig maar dat krijg je als mensen die nooit iets kwaads hebben gedaan Juridisch vervolgd worden terwijl ..fucking verkrachters vrij rond lopen wat een qut land zijn we dankzij de bende van Rutte toch geworden dus misschien hebben ze gewoon een storing en heb ik een verkeerde optelsom gemaakt van feiten..het kan natuurlijk

    Geliked door 3 people

    • karton zegt:

      @ 007lucia op 12-9-2023 om 18.59 u.
      Ik heb de laatste tijd dezelfde ervaringen met WordPress.
      Omdat ik nogal vaak “onderweg” ben doe ik vrij veel via m’n mobiel;
      plotseling kon ik niet meer reageren, zonder opgaaf van reden, ik kreeg óók niet álle berichten meer binnen.
      Het vreemde is/was dat ik via de laptop wél hetzelfde kon blijven doen n.l. reageren op artikelen van dhr. Bron.
      Juist vanaf vanmorgen gaat het weer den beetje beter via de mobiel.

      Geliked door 3 people

    • Htskday zegt:

      Ja, het blijft prutsen de laatste tijd met wordpress, doet ie het wel, doet ie het niet?? inloggen elke keer als je wil reageren.. áls het inlog knopje tenminste oppopt?..
      Het schijnt dat sommige mensen helemaal niet meer in kunnen loggen..
      Vandaar zie je de laatste tijd ook minder reacties..
      Onze webmaster kan daar blijkbaar weinig aan doen, het probleem zit bij wordpress, zeker pas een nieuwe “update” gehad??…..

      Ik heb ook altijd de schurft aan updates op mijn telefoon.. veranderingen maar géén verbeteringen!.. slaat nergens op.
      Ja, security nóg beter, voor je “veiligheid” en “privacy” hahahaha…
      En je kan die updates niet uitzetten op je phone,.. op de computer (windows 7) wél, staat al jaaaren uit, geen probleem.
      Of je updates uit kan zetten op de nieuwere windows modellen weet ik niet, heb ik niet en wíl ik ook niet!,..
      Jaren geleden een keer windows 10 geprobeerd,.. wat een ellende, sterft van de links en andere gesponsorde rotzooi die ik niet wil en niet nodig heb, en vaak kan je het niet eens verwijderen!
      En 100.000 “mogelijkheden” die een normaal mens niet nodig heeft,.. en sommige dingen die je wél nodig hebt zitten verborgen zodat je het haast niet kan vinden zolang je geen specialist bent, je zoekt je een ongeluk…

      Ik hou het lekker bij windows 7, zo kaal en leeg mogelijk, lekker simpel en overzichtelijk, en alles wat ik niet wil of nodig heb eruit geflikkerd.
      Als ik iets nodig heb kan ik het wel downloaden..

      Ik heb een paar jaar geleden zelfs nog een éxtra windows 7 computer gekocht voordat het niet meer verkrijgbaar is, kan ik nog wel een poosie mee vooruit..

      Computers, phone’s ed zijn leuk, maar soms zou je het hele zakie zo het raam uit flikkeren..

      Nou,..maar weer afwachten totdat wordpress weer een beetje normaal gaat doen… of moeten we wachten op een nieuwe “update”……

      .
      Effe kijken of hij het nu doet,… of heb ik dit hele stuk weer voor niks zitten typen?…

      Geliked door 2 people

    • Htskday zegt:

      Dissident.one doet het vandaag ook ineens niet meer, en frontnieuws loopt ook al een paar dagen te klooien..

      Het zal toch niet met die nieuwe “fake nieuws” wet die laatst ingegaan is te maken hebben??

      Gehackt, sabotage??

      Geliked door 1 persoon

  5. 007lucia zegt:

    En dan te bedenken dat een heleboel van die gasten de meest wilde verhalen verzinnen en liegen dat ze barsten. Vriendin van mij en haar moeder werkten in zo’n opvangcentrum zodoende weet ik dat, die werden ook telkens in de zeik genomen

    Geliked door 3 people

  6. Ravian zegt:

    Dit hele nep ‘vluchtelingen’ circus is gewoon, onder meer, een financiële molensteen om onze nek.
    Als de bevolking eerlijk voorgelicht zou worden over de werkelijke kosten er van dan zou het gisteren afgelopen zijn met deze hele charade.
    En dan werden al die linkse ‘verrijkings’ apostelen aan hun tere delen opgehangen.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie