Politieke wanorde

(Door: Rients Hofstra)

Daar waar een Trias Politica uitgaat van gescheiden machten, heeft Nederland te maken met een constructie waarbij alle 3 poten van de TP verankerd zijn in de elitaire top van partijpolitici.

Een goed werkende Trias Politica bestaat uit een wetgevende (Tweede Kamer), een uitvoerende (Kabinet) en een rechtsprekende macht (Rechters, Officieren van Justitie en advocaten). Deze drie moeten los van elkaar kunnen functioneren, maar de werkelijkheid is anders. Alle prominenten van de 3 machten worden partijpolitiek (behalve advocaten) benoemd. Automatisch zijn ze verantwoording schuldig aan de politieke top.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Politieke wanorde

  1. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Het weekend is weer begonnen. Geloof dat ik in de verte de eerste vuurwerkbommen alweer hoor. Maar ’s zien wat voor criminele ZOOI zich hier weer ophoudt in de buurt, incl. smartphone aan het oor. Kan niet sneaky naar buiten loeren, of er staat wel weer zo’n stuk STRONT. Ook nogal eens met een wapen op zak! Politie weet er van, geen prio!

    Geliked door 1 persoon

    • stradivotsi zegt:

      Dan mag ik nogthans van geluk spreken dat het in mijn buurt
      nog redelijk rustig aan toe gaat. Maar ook bij mij in de buurt
      steeds meer buitenlanders en recent toename Ukrainers.

      Terwijl in de Ukraine plek zat is om een veilig heenkomen
      te verkrijgen. Maar de honigpot lonkt, zeker bij verwelkoming
      ofwel tegen betaalde uitnodiging. Wie wil dat nou niet….

      Geliked door 1 persoon

  2. BosscheBol zegt:

    Al ergens in de 90er jaren las ik het verhaal dat de rechterlijke macht dan wel in naam onafhankelijk was maar dat in de praktijk de gebouwen en de salarissen door de staat betaald worden. De rechters worden bij koninklijk besluit voor het leven benoemd. De onafhankelijkheid is dus puur een zaak van goede wil maar kan makkelijk overboord.

    In de zaak Wilders bleek dat een minister zich ermee bemoeide. Het is duidelijk dat deze minister ook zijn invloed aanwendde om Wilders veroordeeld te krijgen. Kartelpolitici die ergere dingen hadden uitgevreten kwamen niet voor de rechter. Dit maakt het Wilders-proces tot een politiek showproces.

    In de corona-periode weden grondrechten van burgers zonder problemen opzij geschoven. Het instellen van een avondklok was een dieptepunt. Toen een Bossche rechter oordeelde dat sommige van die regeringsmaatregelen ongrondwettig waren, werd hij de dag erna al overruled en binnen 24 uur werd er een noodwet door de kamer gejast die de regering desgewenst alle bevoegdheden gaf die de regering wilde hebben.

    Ik kan maar één conclusie trekken. De scheiding der machten is dood en de democratie is dood. De rechtspraak is (net als de media) een verlengstuk van de regering. De regering kan haar onwelgevallige mensen laten vervolgen en veroordelen.

    Ik zag hoe minister Hugo de Jonge de volksvertegenwoordiger Gideon van Meijeren vol minachting behandelde als een ondergeschikte en weigerde zijn vragen te beantwoorden. Volgens de scheiding der machten controleert de tweede kamer de regering en de regering dient alle gevraagde inlichtingen te geven. Het is een aanfluiting geworden. Een toneelstuk. Wie niet meer gelooft dat Nederland een democratie is, loopt kans wegens opruiïng vervolgd en veroordeeld te worden.

    De DDR had ook het woord “democratisch” in haar naam.

    Geliked door 6 people

    • karton zegt:

      @ BosscheBol op 7-10-2023 om 00.28 u.
      Je hebt het zeer duidelijk én geheel correct uitgelegd !! 👍👍
      Nederland is al héél lang géén democratie meer.

      Geliked door 1 persoon

    • stradivotsi zegt:

      Dat is eens duidelijk, velen waren het alweer vergeten
      wat er speelde.

      Geliked door 1 persoon

    • rientshofstra zegt:

      Duidelijk betoog, alleen aan het eind: De Tweede Kamer controleert niet alleen, maar bepaalt -althans dat zou moeten!-. Het kabinet kan met wetsvoorstellen komen, maar de Kamer beslist. Het kabinet voert vervolgens uit. Een hele duidelijke scheiding, die al decennia met voeten wordt getreden.

      Geliked door 2 people

      • BosscheBol zegt:

        Al verschillende keren zag ik hoe de regering (of ministers) in dew tweede kamer in woord of gedrag te kennen geven de BAAS over de tweede kamer te zijn. De tweede kamer wordt gedegradeerd maar LAAT zichzelf ook degraderen.
        Zelfs de kamervoorzitter is een verlengstuk van de regering geworden en let erop dat de kamerleden binnen de lijntjes blijven.

        Like

      • stradivotsi zegt:

        En dan niet te vergeten het referenda dat werd af-
        geschaft. Ook een belangrijk instrument wat het
        kiezersvolk een mogelijkheid gaf een inbreng aan
        het gebeuren kon geven. Is dus niet meer.

        Geliked door 1 persoon

    • scherpschutter1943 zegt:

      De Jonge, een omhoog gevallen schoolmeester van een basisschool., met het ego van een reus en de hersens van een garnaal.Psychisch al jaren de weg kwijt vanwege zijn narcisme. (het bewijs daarvan is al jaren geleden door hem zelf geleverd. Iemand die zulke schoenen draagt als de jonge spoort niet en geeft blijk van S5. (afgekeurd voor militaire dienst)

      Geliked door 1 persoon

      • BosscheBol zegt:

        scherpschutter. Ja, gvd het is een narcist! Zijn ego is dermate opgezwollen dat ik denk dat de tweede kamer weldra te klein voor hem zal zijn. Zal hij wel naar de EU gaan om zich in die enorme zaal van de Opperste Sovjet te laten toejuichen.

        Geliked door 2 people

  3. 007lucia zegt:

    Wat u stelt heb ik me ook vaak om verbaasd,
    je kunt niet anders concluderen, dan dat je dit kunt zien
    als één grote inbouwkeuken en i.p.v. alle inbouwapparatuur
    t.b.v. vergemakkelijking van het koken
    staan hier inbouwinstituten ter vergemakkelijking
    van corruptie op het hoofdmenu.
    Dit te samen met een ander corrupt onderliggend controlesysteem
    n.l. de slager die zijn eigen vlees keurt
    geeft nog meer reden om te kunnen constateren
    dat het systeem door en door verrot is

    Like

  4. BosscheBol zegt:

    Behalve de democratie die inmiddels al vrijwel afgeschaft is, willen sommigen ook de technologie afschaffen. Het zijn marxisten die de mens zien als de dader en de rest van de aarde (dieren, planten en klimaat) als slachtoffer. De mens is, dankzij zijn technologie, een soort plaag geworden.
    De ware bedoeling van deze zichzelf groenen noemende marxisten is de mens terug te brengen tot een aantal kleine groepjes die, gehuld in berenvellen, op zeer kleine schaal enige landbouw plegen of een zwervend bestaan leiden waarbij door jacht en het verzamelen van noten en knollen in het levensonderhoud wordt voorzien. De mens loopt daarbij constant gevaar om door wilde dieren opgegeten te worden ofwel slachtoffer te worden van besmettelijke ziektes die over de aarde razen. De mens zal niets meer tegen ziektes kunnen doen want samen met de technologie is de medische technologie ook verdwenen.

    Terug naar de steentijd en dit is enkele reis.
    De mens heeft zijn technologie op poten gekregen omdat inventieve mensen een stel uitvindingen hebben gedaan (zoals de stoommachine, en later de verbrandingsmotor en kernenergie) en kolen en aardolie zeer makkelijk winbaar waren evenals metaalertsen en andere mineralen.

    Om de mens weer “op zijn plaats in het universum” te krijgen, willen de groene marxisten daarom dat de technologie overboord gaat. De energievoorziening moet de nek worden omgedraaid middels bio-energie en windmolens. Als dat eenmaal is gebeurd (en we zijn goed op weg) zal de industrialisatie vanzelf wel verdwijnen: zonder energievoorziening geen industrie. En als dat is gebeurd zal de mens vanzelf in grote massa’s afsterven.
    Voor de groene marxisten is dat geen betreurenswaardig ongeluk: het is de bedoeling. De boze mens die moeder aarde heeft beschadigd, moet verdwijnen of op zijn minst zijn leidende positie verliezen.

    Er zal een overgangstijd zijn waarin hier en daar nog wat technologie is en nog wat slinkende voorraden kolen en olie, maar dat zal allemaal opraken net zoals de laatste medicijnen en artsen. Uiteindelijk zullen ook de mensen die in onze tijd extreem rijk zijn en beslag hebben gelegd op de laatste voorraden, het loodje leggen.

    Dit is de ware droom van de groene marxisten. Ze zullen erover zwijgen want als de mensen daar achter komen, hebben ze waarschijnlijk niet meer zo’n zin in de groenen.

    Geliked door 2 people

    • BosscheBol zegt:

      Aanvulling:
      Er staat:
      Terug naar de steentijd en dit is enkele reis.
      De mens heeft zijn technologie op poten gekregen omdat inventieve mensen een stel uitvindingen hebben gedaan (zoals de stoommachine, en later de verbrandingsmotor) en kolen en aardolie zeer makkelijk winbaar waren evenals metaalertsen en andere mineralen.
      Daar moet bij:
      Die makkelijk winbare energiedragers en ertsen zijn op. Om nu nieuwe te ontginnen heb je veel geld nodig en een hoogstaande technologie. Als die er niet meer zijn, kan de mens geen energiedragers (kolen, olie, gas) meer uit de grond halen en ook geen ertsen meer. Het is dus niet mogelijk om de industriële revolutie opnieuw te doen.

      Like

    • rientshofstra zegt:

      Beste Bol, wel een erg pessimistische conclusie betreffende de Groenen, hoewel ook ik niets met ze heb. Ook ik ben met regelmaat pessimistisch, maar zie/hoop op bemoedigende berichten en activiteiten. Ook de reden dat ik wekelijks blijf schrijven en het boekje (zie mijn reactie op Lucia hierboven) heb geschreven. Wanhopen is fatalistisch, hopen geeft nog enige zin van leven.

      Like

    • rientshofstra zegt:

      Beste Bol, Ook ik heb niets met de groenen, maar jij schetst wel een heel zwart scenario. Wanhopen is fatalistisch, hopen geeft het leven nog enige zin. Ook daarom blijf ik schrijven en heb een boekje geschreven (zie reactie op Lucia hierboven)

      Like

      • BosscheBol zegt:

        Om minder pessimistisch te zijn, zie ik maar één oplossing: dat de groenen doorzien en gestopt worden nog vóór dat zij de technologie gesloopt hebben en alle geld opgemaakt.
        Dat is (in theorie) nog steeds mogelijk. Dus het optimisme zij u gegund.

        Van de andere kant: als de groenen nog een paar decennia hun gang mogen gaan, dan is het over en sluiten en ik vind dat ik dat duidelijk voor het voetlicht mag brengen.
        Veel mensen denken nog steeds dat de groenen het zo goed menen en moeder aarde willen redden en terug naar de natuur waarin alle mensen een meter boven de grond zweven.
        Zelfs in ons kamp vind je mensen die menen dat de mensheid een vloek is en dat het goed zou zijn als we verdwijnen.

        Like

      • stradivotsi zegt:

        Van hopen en van de liefde kan ik niet leven.
        Het is een direkt handelen overleven gevolg….
        Ben ik met Boschebol eens.

        Ik schiet een wolf of de wolf vreet mij. grof geschetst.

        Like

  5. delamontagne zegt:

    meer dan één “* “…………

    Like

  6. Henk der Niederländer zegt:

    De nationale zwetser heeft ook zijn bek weer open gedaan.
    EU-leiders kibbelen om migratie: ’Hongaar heeft altijd lol in beetje rotzooi trappen’
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1831222004/eu-leiders-kibbelen-om-migratie-hongaar-heeft-altijd-lol-in-beetje-rotzooi-trappen
    Volgens hem dus is Victor Orban bezig met wat lol te trappen en dus niet bezig zijn land te beschermen tegen een Afrikaans Arabische invasie.
    En daarbij “suprise: De nieuwe migratieclub met landen van binnen en buiten de EU willen de handen ineenslaan om samen te strijden tegen mensensmokkelaars. Verder willen ze informatie uitwisselen en een breder front vormen voor meer afspraken met vertreklanden, zoals de EU recent heeft gedaan met Tunesië.
    Juist jah daar zijn ze dus al jaaaaaaren mee bezig en kijk naar de resultaten nog nooit zoveel crappul Europa binnen gestroomd als op dit moment.
    Er zijn dus resultaten in het vooruitzicht.
    Kunnen we die lul niet in een container stoppen en opsturen naar verweggistan??

    Like

    • karton zegt:

      @ Henk der N. op 7-10-2023 om 08.02 u.
      U weet toch ook wel, nét zo goed als de vele éçhte NLérs, dat, álles wat die Pinokkio Rutte uitkraamt, is gelogen ?!
      En als dat soort hoort en/of ziet dat zij géén gelijk hebben of krijgen, dan proberen zij de ander, in dit geval dhr. Orbán, enigszins belachelijk te maken of anderszins af te zeiken.
      Dat zij zelf door list en bedrog a.d. “macht” zijn gekomen vergeet dat schorem altijd !
      Had die Rutte maar de “kloten” zoals dhr. Orbán, dan had NL er geheel anders voorgestaan.
      Die vent heeft NL geheel naar de donder geholpen, smerig karkas, die Rutte !

      Geliked door 1 persoon

  7. Jean zegt:

    Er zijn 2 machten vergeten te vermelden nl.
    De graaiersmacht (verzamelnaam voor de 3 vernoemde)
    De geïmporteerde parasiterende macht.

    Geliked door 2 people

  8. Henk der Niederländer zegt:

    Het volgende politieke en miitaire hoofdpijndossier voor het westen en de Nato genaamd Burevestnik.
    Een atoomaangdreven raket die voor onbepaalde tijd in de lucht kan blijven en zijn eigen doelen waar ook ter wereld uit kan kiezen.
    Dat is het gevolg van domme Russen die met pionierschoppen vechten en geen andere kennis hebben.
    https://www.bitchute.com/video/74mGJUN8DgTU/

    Geliked door 1 persoon

  9. koddebeier zegt:

    Tientallen jaren zijn de Kartelpartijen in wisselende samenstelling links/rechts aan de macht !!
    Inmiddels is het hele land een puinhoop.

    Like

  10. ronjaspers zegt:

    De bilderberg groep (WEF) regeert in nederland en europa,de rest is poppenkast en een toneelstuk.Zoals die nazi/rotschild en bilderberger klauSS schwab al zei,we zijn er trots op dat we regeringen geinfiltreerd hebben.

    Like

Plaats een reactie