Onvergeten: Zo steunen de “klimaatbeschermers” de Palestijnen!

(Vertaling: E.J. Bron)

De Palestijnen lijden kennelijk “buitenproportioneel sterk” onder de klimaatverandering. Dat beweert serieus “Fridays for Future”. Ook op X (Twitter) deinzen de klimaat-chaoten niet terug voor hetze tegen Israël. Dat het hen daarbij alleen maar om klimaatbescherming en wetenschap gaat, weerleggen ze daarmee.

Of het nu gaat om “Extinction Rebellion”, “Fridays for Future” of “Last Generation”: de klimaat-chaoten vielen al meermaals op door Israël-haat en boycotoproepen tegen de joodse staat. Hun vaak jonge aanhangers worden op de sociale media regelrecht tot Israël-haat opgestookt. Terwijl velen nog bijna niets weten over het Midden-Oosten conflict.

Fidays for Future” valt “Israëlisch neokolonialisme en Apartheid” aan

Dat geldt in het bijzonder voor het account van “Fidays for Future International” op X (Twitter). Op 29 november 2022 stookte het op tot de strijd tegen het “Israëlische neokolonialisme”. Op X verklaarden de klimaatbeschermers: “Vandaag is het ´Free Palestine Day´. Vandaag herdenken we alle Palestijnse slachtoffers van het Israëlische neokolonialisme en van de Apartheid. Vandaag denken we ook aan al die huichelaars, die het lijden van de Palestijnen sinds decennia geïgnoreerd hebben. We zijn verdrietig en woedend. De strijd gaat door. Viva Palestina libre!”.

Al twee weken daarvoor hadden de klimaat-chaoten Israël beschuldigd van “Apartheid” en “neokolonialisme” en verkondigden: “Als internationale antikoloniale beweging voor klimaatgerechtigheid zijn we solidair met de Palestijnse bevrijding.”

In januari van dit jaar deden de klimaatbeschermers er nog eens een schepje bovenop, vielen opnieuw het “Israëlische neokolonialisme en de Apartheid” aan.

Greta Thunberg doet mee aan anti-Israël hetze

Ook Greta Thunberg – het bekendste gezicht van “Fridays for Future”- ondersteunt anti-Israëlische propaganda. Instemmend deelde ze in mei 2022 een tweet van de Amerikaanse activiste en schrijfster Naomi Klein, waarin deze de Israëlische staat beschuldigde van “oorlogsmisdaad op oorlogsmisdaad” in de Gazastrook. Greta becommentarieerde: “De ontwikkelingen in Jeruzalem en Gaza zijn schokkend… #SaveSheikhJarrah”.

Daarmee verwees Zwedens klimaaticoon naar botsingen tussen Arabieren en de Israëlische politie in het stadsdeel Sheikh Jarra in Jeruzalem. Daarvoor hadden islamitische deelnemers aan het vrijdaggebed Israëlische veiligheidstroepen in de Al-Alisa-moskee op de Tempelberg aangevallen, waarop die de moskee bestormden. Daarop vuurde de terreurorganisatie Hamas binnen vier 1800 raketten op Israël af.

Tussen “klimaat-intifada” en “Fridays for Future”

“Fridays for Future” deinst niet terug voor antisemitische parolen, die aanmoedigen tot verzet tegen Israël. Dat gebeurt onder leuzen zoals “Klimaat-intifada” of “Fridays for Palestine!”. Meer nog: de klimaatcrisis zou de Palestijnen “buitenproportioneel sterk” treffen, verklaarde de beweging. Israël “vergiftigt leven” in de Gazastrook, omdat het drinkwater zou verontreinigen. De beschuldiging pakt het antisemitische stereotype van de joodse bronnenvergiftiging uit de middeleeuwen op. Bovendien zou Israël met zijn klimaatbeschermingsinspanningen “Greenwashing” bedrijven. Klimaatbescherming zou dus alleen maar een arglistig plan zijn om af te leiden van de onderdrukking van de Palestijnen.

We zien eens temeer: hier gaat het niet alleen maar om klimaatbescherming, en al helemaal niet om wetenschap. De klimaat-chaoten gaat het veelmeer om ideologie. Ze zien zichzelf in strijd tegen het kapitalisme, het neokolonialisme, het seksisme – en vallen daarbij graag terug op antisemitische stereotypen. De strijd tegen de klimaatverandering is voor “Fridays for Future”, “Extinction Rebellion” en de “Last Generation” “slechts een middel tot het doel van hun uiteindelijk civilisatie-vijandige radicale transformatieplannen”, schrijft het maandblad “Cicero”.

Ideologie en antisemitisme – in plaats van wetenschap en klimaatbeschermingsinspanningen

Zulke antizionistische hetze treft men niet alleen aan bij “Fidays for Future”. Toen er destijds een nieuwe Gaza-oorlog tussen Israël en Hamas ontbrand was, schreef de overkoepelende organisatie van “Fridyas for Future” een langer statement. Daarin stond bijvoorbeeld: “Als organisatoren van de klimaatgerechtigheid roepen wij op tot de val van dat systeem, dat rechteloos gemaakte Communitys heeft geschapen, dat de klimaatcrisis heeft voortgebracht en dat is opgebouwd op kolonialisme en imperialisme.” Bedoeld werd Israël.

Niet alle spelers binnen de klimaatbeweging zijn jong. Roger Hallam bijvoorbeeld, medeoprichter van “Extinction Rebellion”, is al midden 50. De Brit viel meermaals op door geschiedenisrelativisme. Hij noemde bijvoorbeeld de Shoah “just another Fuckery in human history”. In februari 2019 vergeleek hij de klimaatcrisis met Auschwitz. In het Duitse weekblad “Der Spiegel” vergeleek hij “Extinction Rebellion” met de verzetsgroep “Weiße Rose”.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Onvergeten: Zo steunen de “klimaatbeschermers” de Palestijnen!

  1. Olie bol zegt:

    Greta Thunberg Is zelf een terrorist

    Geliked door 2 people

  2. ronjaspers zegt:

    palestina en de palestijnen bestaan niet,het is een verzonnen volk en gebied.Het land israel is al 3000 jaar lang van de joden.

    Geliked door 4 people

  3. droevige mof zegt:

    Ook in Duitsland is de stilte van de islamitische verenigingen en lobbygroepen oorverdovend. De Turkse moskeevereniging DITIB, die op ontroerende wijze begrip probeert te kweken bij de ongelovigen, heeft hier ook geen sussend woord over te zeggen. Voor de islamitische lobbygroepen zijn de wereldwijd getoonde taferelen, met name de ontvoering van een an haar arm bloedende vrouw, catastrofaal. Alles is uitgekomen zoals het rechts had aangekondigd. Links en de Groenen doen hulpeloze uitspraken over vrede en onderhandelingen. Baerbock kondigt nu eens geen boycot aan, maar wil de betalingen aan de Palestijnen herzien, wat dat ook moge zijn.

    Geliked door 3 people

  4. BigLJohn zegt:

    De terroristen zitten niet alleen in Gaza maar ook hier in Nederland. Extension Rebellion heeft al laten weten letterlijk over lijken te willen gaan om het klimaat te beschermen. As bijvoorbeeld een ziekenwagen met een patient erin die er slecht aan toe is een weg tegenkomt die geblokkeerd is door Extension Rebellion, zullen de terroristen van Extension Rebellion hem er niet doorlaten. Met het grote risico dat de patient gaat sterven. Dat geldt ook voor de brandweer en de politieauto die met grote spoed ergens naar toe moeten.

    Geliked door 4 people

  5. Harry zegt:

    Is het niet misdadig om je kinderen die aan een Down syndroom grenzen in te schakelen voor je eigen persoonlijk gewin , met als thema “ het milieu “ ?
    Kan niemand die lui nou eens tot stoppen dwingen ?

    Geliked door 2 people

  6. hw.rademaker zegt:

    ik heb de oplossing ook voor het milieu geen water verspilling meer
    gewoon spuiten met gier stront van de koeien er hoeft geen druk op de straal gewoon laten uitvloeien met live uitzending op de tv
    rennende rebellen een vermakelijke vertoning
    wel van te voren waarschuwen wat zal de rechter dan wel zeggen dames en heren u maakte het te bont en daarvoor kreeg u stront
    niet zeuren over de geuren het is bio gas en dat is levens gas

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie