De Duitse “stoplicht”-regering kan alleen nog maar paaien

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Laten we de feiten laten spreken: Duitslands economische prestatie daalt met 0,4%. Ruslands economie daarentegen neemt ondanks de harde westerse sancties met 2,2% toe. Het aantal Duitse firma´s dat uitstel van betaling heeft aangevraagd, is in het eerste halfjaar met 20% gestegen, een einde is niet in zicht. Olie en gas worden, ook als gevolg van het gebeuren in Israël, weer duidelijk duurder. Het inflatiepercentage is nog steeds te hoog met officieel meer dan 4%. De bouwindustrie staat in feite stil, de huren in de grote steden en economisch sterke regio´s stijgen.

Wat zegt de Groene minister van Economische Zaken, Robert Habeck (foto), van de “stoplicht”-regering hier over? “We komen in een moeilijke economische situatie langzamer uit de crisis dan gedacht”. Maar hij heeft ook een troost paraat: “We klimmen uit het dal, het gaat weer omhoog”. Volgend jaar al zou de groei weer met 1,3% toenemen. Wat wil je nog meer. Het was alleen helaas zo dat de Berlijnse coalitie al voor 2023 een minimale groei van 0,4% voorspeld had, nu echter een daling van 0,4% moet toegeven.

Om de economie op de een of andere manier aan te zwengelen, maakt de staat schulden in duizelingwekkende dimensies. Dat is noch sociaal noch duurzaam, maar belast de toekomst steeds sterker. Voor de partijen van de coalitie gaat het echter niet meer om de toekomst, maar om onder alle omstandigheden nieuwe verkiezingen te verhinderen, waarvan honderden royaal betaalde mandaten van de coalitiepartners het slachtoffer zouden worden.

Ook nieuwe verkiezingen zouden echter niets aan de economische misère veranderen. Want Duitsland heeft zich met de Ruslandsancties tegelijk in de voet en in de borst geschoten. De merkwaardigerwijze nog steeds germanofiele Russische president Poetin wijst er af en toe ironisch-ongelovig op welke nadelen Duitsland zichzelf heeft berokkend met de knieval voor de mislukkende Oekraïne-politiek van de VS. Maar dat helpt niets, want Poetin kan en mag immers geen gelijk hebben. Als we echter naar de feiten kijken, dan ziet Poetin het goed. Dat weet ook Olaf Scholz. Maar die wil immers bondskanselier blijven.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Duitse “stoplicht”-regering kan alleen nog maar paaien

  1. Peter. zegt:

    Duiters dammen en Russen schaken. Duitsland heeft zichzelf nog maar niet verkocht ,maar gewoon weggegeven .

    Geliked door 1 persoon

  2. droevige mof zegt:

    De Groenen hebben een uitgebreid geloofwaardigheidsprobleem, niet alleen bij ons die hen niet eens geloven wele tijd het is, maar ook bij hun oude sympathisanten. Vrede werd oorlogszucht, natuurbehoud werd windmolens, uitstootbescherming werd brandbare elektrische auto’s met batterijen gemaakt door kinderarbeid. Het is geen verrassing dat de groene minister van Economische Zaken en kinderboekenschrifer economie studeerde bij Pipi Langkous. Ze deed ook wat ze wilde.

    Geliked door 1 persoon

  3. BosscheBol zegt:

    Hahahahaha! Een inflatie van 4%. Was het maar waar! Ik moet nu elke dag in het buurtsupertje 1,5 x zoveel afrekenen als een dik jaar geleden.
    Maar misschien zijn de Rolls Roycen wat goedkoper geworden??? Dat telt natuurlijk heel erg zwaar mee.

    Inflatie 4%, aantal mohammedanen 6%. Ik snap niet dat mensen die tocht echt goeie stukjes schrijven, voor deze getallen kritiekloos de staatspropaganda na-papegaaien.

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    Gewoon de volgende keer als iemand wappie roep zeggen

    “bedankt voor deze eretitel””.

    Ik zeg altijd ‘liever als risicogeval een wappie

    dan een volgespoten en gehersenspoelde regeringsflappie”

    .Meestal zzijn ze dan boos op mij

    whahahahahhahahahahaha

    OME BOB

    HOE LAAT BEGINT HET KLAVERJASSEN VANDAAG ??

    Geliked door 2 people

  5. olieklippie zegt:

    Met die grunen gaan die Duitsers regelrecht de kliko (afgrond) in.
    Alles wordt door die onnozele,wereldverbeteraars,beterweetertjes kapot gemaakt.

    Geliked door 1 persoon

  6. Henk der Niederländer zegt:

    En dan zou het misschien wel nodig zijn dat die idioot van een Ollengrun nog even gaat pleiten om nog wat extra miljarden naar Oekraine te sturen want het zal echt nodig zijn om het veelgeprezen tegenoffensief te steunen.
    https://www.bitchute.com/video/fdaBHK4ztDwY/
    Hoe belachelijk kan een regering zich nog meer maken.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie