Israëls nieuwe oorlogskabinet: compromisloze generaal, oppositieleider en minister van Defensie

(Door: Max Roland – Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president en de oppositieleiders zijn het met elkaar eens geworden: in Jeruzalem wordt nu een uitzonderingsregering gevormd. De kern van de overeenkomst is een oorlogskabinet. Vooral één naam laat zien dat het Israëlische antwoord op de terreur compromisloos zal worden voortgezet.

Na dagenlange onderhandelingen is de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu het met vooraanstaande politici van de oppositie eens geworden over de vorming van een uitzonderingsregering. Sinds zaterdag werd e rover zo´n samenwerking onderhandeld. Na een ontmoeting van Netanyahu met oppositieleider Benjamin Gantz (foto) in Tel Aviv werd woensdag een doorbraak behaald.

Als deel van de overeenkomst zullen Gantz en zijn partij-collega Gadi Eizenkot als ministers beëdigd worden. Zij zullen, samen met minister van Defensie Yoav Gallant, ook deel zullen uitmaken van een klein “oorlogskabinet” rondom de minister-president. Zowel Gantz als Eizenkot zijn voormalige generaalstafchefs van de Israëlische strijdkrachten (IDF). De laatste staat bekend om zijn compromisloze houding in de strijd tegen de terreur: in zijn tijd als commandant van de Israëlische strijdkrachten in het noorden van het land in de strijd tegen de Hezbollah ontwikkelde Eizenkot een militaire doctrine die bekendstaat als “Dahiyah-doctrine”. Deze voorziet in een vorm van asymmetrische oorlogsvoering, waarbij doelgericht infrastructuur in het vijandige land uitgeschakeld wordt. “We zullen buitenproportionele vuurkracht tegen elk dorp toepassen van waaruit op Israël geschoten wordt, en immense schade en verwoesting aanrichten”, beschreef Eizenkot zelf de doctrine in een interview. “Vanuit ons oogpunt gaat het daarbij om militaire steunpunten.” Het is het doel van de doctrine om een guerrillaoorlog te verhinderen. De benoeming van Eizenkot in het oorlogskabinet moet begrepen worden als duidelijk signaal in welke compromisloze vorm het Israëlische antwoord op de Hamas-terreur zich zal voortzetten.

De omstreden minister voor Nationale Veiligheid, Itamar Ben-Gvir, zal geen deel uitmaken van het oorlogskabinet. Daarover zou hij volgens de “Jerusalem Post” al duidelijk zijn onvrede hebben laten blijken. Ben-Gvir is op grond van zijn radicaal-rechtse politieke instelling steeds opnieuw het doelwit van kritiek.

Bron:
apollo-news.net
Door: Max Roland

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Israëls nieuwe oorlogskabinet: compromisloze generaal, oppositieleider en minister van Defensie

  1. johannes zegt:

    ach het is de welbekende oorlogsretoriek die t westen altijd hanteerde, zie de arabische lente , en tja die was schijnbaar nog niet afgerond he.
    Hoe je t ook bekijkt, het gaat altijd ten koste van de weerloze burger, dus het lijkt me beter dat de zgn leiders maar op een eiland gezet worden en laat ze het daar maar uitvechten ipv de bevolking steeds meer te knechten als gevolg van hun eigen ontwikkelde oorlogen.
    Aan de andere kant zijn bepaalde delen van de bevolking ook steeds weer zo dom naar de wapens te grijpen als ze emotioneel worden geraakt, nou daar weten regeringen dan wel raad mee, hoe minder burgers hoe beter voor hen, moeten ze wel denken en dat is goed te merken aan het beleid tegenwoordig zoals we konden zien.

    Like

  2. stradivotsi zegt:

    Oorlog, nog eens oorlogen . Het houdt nooit op aldaar
    en elders in de bepaalde plekken op de wereld.

    De brutaliteit en meest ondenkbare gruwel die een
    dier in de natuur nog niet kent of doet. Maar de
    Homosapiens weet het wel, met zijn hoogst ge-
    evolutionairde brein? “in the foodchain”……………

    Ik vindt die recente video van David Icke nog niet zo misplaatst.

    Het moge iedereen aan zijn eigen beleving en waarheids
    vinding doen.

    In ieder geval……………..

    Binnenkort kunnen onze belasting centen weer verspilt
    worden aan een nieuw hoofdstuk van een eindeloze
    ruzie wie wil heersen.

    Like

  3. jthanks2020 zegt:

    Heel dom. Galant en de zijn en zijn de-escalatie ministers. Ben Gvir had een parkeerplaats van Gaza gemaakt.

    Like

  4. Niek zegt:

    Daar gaan we weer, zonder de echte discussies te voeren of het probleem op te lossen. Moslims en Joden gaan niet samen dat moet je accepteren en aannemen. Het probleem is de fundamentalisten van beide zijdes die de energie van de hemel proberen op te vangen wat niet lukt? Wederzijdse haat is het gevolg, die moet je absoluut gescheiden houden, het komt nooit goed. Omdat een of andere mafkees een boek heeft geschreven, en dat geloven zij? Helaas de andere kant ook en het speelt al sinds de oudheid, dit is de aanwezigheid van de antichrist die zichtbaar wordt.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie