Tegenvaller: Rusland verlengt hogere invoerrechten op wijnen uit onvriendelijke landen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische regering wil de hogere invoerrechten op wijn uit onvriendelijke landen verlengen, aldus de media. De maatregel dient de binnenlandse wijnproducenten te ondersteunen en de markt vrij te maken voor wijnen uit bevriende landen.

Volgens Russische media zullen de hogere invoerrechten op wijn uit zogenaamde onvriendelijke landen, die door de regering als maatregel tegen de westerse sancties ingevoerd werden, verlengd worden. Zo berichtte de krant “Kommersant” onder verwijzing naar een bron in de regering:

De hogere invoerrechten op wijn uit onvriendelijke landen, die tot het einde van het jaar 2023 ingevoerd werden, worden verlengd, zei een dichtbij de regering staande gesprekspartner van de ´Kommersant´.” De beslissing zou al genomen zijn. Een andere bron van de “Kommersant” in een grote alcoholonderneming spreekt eveneens van een verlenging van de invoerrechten.”

Vanaf 1 augustus heeft de Russische regering de invoerrechten op wijnen uit de VS, EU-landen, Australië en andere onvriendelijke landen bijna verdubbeld – van 12,5% naar 20%. Het kabinet motiveerde de beslissing met “tegen sancties” tegen de maatregelen van de westerse landen en verklaarde dat het idee werd uitgewerkt “om de binnenlandse producenten te beschermen” en een aanzienlijke prijsstijging voor de consumenten te verhinderen, schrijft “Lenta.ru”.

In augustus, toen deze maatregel in werking trad, was de wijnimport al met 30% tegenover het jaar ervoor en de maand ervoor gedaald en experts verwachten dat geïmporteerde wijnen, die goedkoper zijn dan 500 roebel (ongeveer € 5,-) per fles, uit de schappen zullen vliegen, schrijft de “Kommersant”. De Russische wijnbouwers rekenen nu niet alleen op een verlening van de de hogere invoerrechten, maar ook op een uitbreiding van de beschermende maatregelen.

Men moet toegeven dat de gebeurtenissen van de afgelopen twee jaar tot een reorganisatie van de Russische wijnmarkt geleid hebben. Terwijl de Russische consumenten vroeger duidelijk de voorkeur gaven aan buitenlandse wijnen, is de situatie nu fundamenteel veranderd. Zo schreven de media begin oktober dat de populariteit van buitenlandse wijnen in Rusland in de afgelopen twee jaar een dieptepunt had bereikt. Nog maar 17% van de Russen zijn ervan overtuigd dat hij kwalitatief duidelijk superieur is aan de binnenlandse wijn. Het persbureau RIA Novosti stelde vast: aan het eind van het jaar 2022 waren nog maar 29% van de Russen van mening dat buitenlandse wijn beter zou zijn, nu zijn dat nog maar 17%. Dit is het laagste percentage voor de populariteit van buitenlandse wijnen in de afgelopen twee jaar.

Ook de populariteit – en het marktaandeel – van wijnen uit zogenaamde bevriende landen zoals Georgië en Armenië neemt toe, waarbij experts voor de nabije toekomst een toename van het aandeel Turkse wijnen voorspelt.

Tegelijkertijd neemt het percentage van de consumenten die de voorkeur geven aan Russische wijnen toe, stelt “Gaseta.ru” vast. Inmiddels vinden 22% van de burgers Russische wijnen kwalitatief beter dan buitenlandse, terwijl 29% van mening zijn dat de meeste binnenlandse wijnen kwalitatief superieur zijn. Daarmee geven 51% van de Russen de voorkeur aan de kwaliteit van de Russische wijnen, terwijl 49% buitenlandse wijnen kiezen. “Gaseta.ru” bericht:

De nationale regeringsinstantie Roskachestvo stelt vast dat dit terug te voeren is op een stijging van de wijnproductie in Rusland. In het jaar 2022 werden 60,7 decaliter wijn geproduceerd, 13% meer dan het jaar daarvoor. In de afgelopen zes jaar is de productie bijna verdubbeld. Experts voorspellen dat Rusland in de komende jaren nieuwe wijnregio´s zoals het gebied Astrachan, het gebied Saratow en regio´s in het verre oosten zal ontsluiten. Ook het aandeel van Rusland in de wereldwijde wijnproductie zal verder toenemen en tot het jaar 2030 meer dan 3% bedragen.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Tegenvaller: Rusland verlengt hogere invoerrechten op wijnen uit onvriendelijke landen

  1. bobzelf zegt:

    EN ZO VERDWEEN ALLE IMPORT ..
    EN WERDEN DE RUSSEN COMPLEET ZELFVOORZIENEND

    ZO HEBBEN ZE SCHITTERENDE ROZEN . DIE KOMEN UIT KENIA

    ZE HADDEN IK HERHAAL HADDEN . HOLLANDSE TOMATEN ..

    DAT KUNT U MET DUIZENDENNNNNNNNNN M2 GLASHOUSES

    DUS OOK GEVOELIG OP UW BUIK SCHRIJVEN

    ZELFS DE KASSEN LIET HIJ UIT NEDERLAND OVERKOMEN .
    DAT VIEL OOK NIEMAND OP ????

    HOLLANDSE KAAS ?? DE HOLLANDSE KAAS BOEREN WONEN NU OOK IN RUSLAND

    IK MOET ZEGGEN . WORDEN JULLIE NOU GODVERDEGODVER NOOIT WAKKER

    OOM HET IS OOK ONZE OORLOG. WHAHAHAHAHAHAHAHA

    DIE MAN MOET JE OPPAKKEN WEGENS LANDVERRAAD

    NEE. WE KJKEN HET NOG WAT MAANDEN AAN WHAHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 2 people

  2. delamontagne zegt:

    …………….EN WERDEN DE RUSSEN COMPLEET ZELFVOORZIENEND………..
    Nou werd ik ’n beetke kwa…,^%$, dat was precies ik wilde schrijven, je was me weer voor
    Vind ’t wel erg voor die wijnboeren hier in de Bordeaux streek, die moeten groot gedeelte van hun oogst om laten zetten in schoonmaak en andere spullen.
    De Fransen zijn minder wijn gaan drink [ hoor ik niet bij hoor, maar ben geen Fr.man ]
    Het domme westen doet zichzelf de das om, tweedeling in de wereld is gaande en veel landen buiten ’t Westen staan achter Rusland.

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      is er geen mogelijkheid ??

      OM VAN DIE FRANSE DRUIVEN SCHOONMAAK AZIJN TE MAKEN

      DE SMAAK IS HETZELFDE …

      JE POEPDOOS ERMEE REINIGEN IS EEN UITSTEKENDE OPTIE

      HUGGIE

      OOM OUWE ZUIPSCHUIT WHAHAHAHAHA

      Like

  3. Harry zegt:

    Dit ziet onze blinde regering nou eenmaal niet !
    Maar dat heb je met blinden .
    Reactie roept tegenreactie op .
    Alleen zijn ze in west Europa te stom om dat in te zien .
    Die zien alleen hun eigen nadeel .
    Dan ben je toch ongelofelijk stom ?

    De kunst van regeren is vóóruitzien !
    Maar dat kan er geen één in dit kabinet !
    Alleen achteraf klagen en zeiken .
    Opdonderen met die klote bende !

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie