Dreigend gebaar uit Egypte: We sturen een miljoen Palestijnen naar Europa

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Europa zou weldra door een nieuwe vluchtelingengolf overspoeld kunnen worden. In een bericht van de “Financial Times” wordt de toenemende angst van de Egyptische regering voor een mogelijke enorme vluchtelingencrisis uiteengezet. Een hoge Egyptische functionaris zou ermee gedreigd hebben dat men een miljoen Palestijnse vluchtelingen naar Europa zou sturen als ze uit Gaza verdreven zouden worden.

Europa dient ze op te nemen

Dientengevolge zou deze tegen een Europese collega gezegd hebben: “U wilt dat wij een miljoen mensen opnemen? Welnu, ik zal ze naar Europa sturen. U liggen de mensenrechten zo na aan het hart – vervult u deze dan ook.” Het Israëlische bombardement op de Gazastrook zou een serieus probleem voor Europa kunnen worden, omdat honderdduizenden Palestijnen naar het zuiden vluchten. Hiertoe heeft Israël de burgerbevolking in de Gazastrook al opgeroepen. Het aangekondigde grondoffensief werd echter uitgesteld. De Verenigde Naties (VN) hebben Israël er al van beschuldigd met zijn bomaanvallen en de belegering van de Gazastrook de 2,2 miljoen Palestijnen te hebben afgesneden van voedsel, water en elektriciteit. Dat zou een schending van het volkerenrecht zijn.

Druk op Caïro neemt toe

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde Israël er ondertussen voor de Gazastrook te bezetten. Dit zou een serieuze hindernis voor de bijna onvoorwaardelijke ondersteuning zijn waarvan Israël door de VS werd verzekerd. Bij Egypte wordt er op dit moment door westerse functionarissen, in het bijzonder van Amerikaanse kant, op aangedrongen om Palestijnen door te laten bij de grensovergang Rafah. Egypte verzet zich daar met hand en tand tegen. President Abdul Fatah al-Sisi liet onmiddellijk weten: het zou de hoogste prioriteit zijn om de nationale veiligheid van het eigen land te beschermen. Er zou in deze kwestie daarom geen compromis komen. De “Palestijnse kwestie” zou niet ten koste van anderen opgelost kunnen worden.

Binnenlandse stabiliteit in gevaar

In Caïro bestaat de zorg dat Israël doelbewust de vluchtelingen uit hun land te verdrijven om zelf Gaza binnen te dringen en het te bezetten. Anderzijds is Egypte bang wat betreft de binnenlandse stabiliteit. Het land bevindt zich in een economische crisis. Een exodus van Palestijnen naar Egypte zou een kruitvat kunnen worden. Bovendien opereert ISIS al in de Sinaï-woestijn, het gebied van Egypte dat verbonden is met de Gazastrook. Egypte heeft de grens met de Sinaï afgesloten. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, dringt er bij Egypte op aan om een humanitaire corridor voor Palestijnse burgers te creëren, voordat Israël met zijn grondoffensief begint. Al-Sisi wil de corridor uitsluitend voor de levering van hulpgoederen gebruiken, maar absoluut geen Palestijnen via deze route Egypte binnenlaten.

Jordanië weigert opname

Andere Arabische buurlanden, waarvan velen al een aanzienlijke aantal Palestijnse vluchtelingenpopulatie hebben, zoals bijvoorbeeld Jordanië, wijzen de opname van nog meer Palestijnse vluchtelingen eveneens af. “Dat is een rode lijn”, zei koning Abdullah II van Jordanië tegenover journalisten. “Ik denk dat dit het plan is van de gebruikelijke verdachten om te proberen problemen ter plaatse te creëren.” Er zullen geen vluchtelingen naar Jordanië en geen vluchtelingen naar Egypte komen, zei hij.

Bron:
auf1.info
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Dreigend gebaar uit Egypte: We sturen een miljoen Palestijnen naar Europa

  1. Olie bol zegt:

    ‘Israël publiceert onderschept gesprek Hamas na explosie ziekenhuis’
    De Israëlische strijdkrachten hebben een onderschept audiofragment vrijgegeven waarop twee Hamas-functionarissen te horen zouden zijn na de explosie bij het ziekenhuis in Gaza. Dat meldt onder meer een militair correspondent van de Times of Israel. In het fragment is te horen dat er wordt gesproken over de mogelijkheid dat een uit koers geraakte raket van Islamitische Jihad het ziekenhuis trof. Ook wordt er gezegd dat er geen Israëlische raketresten maar ‘lokale’ brokstukken van een raket zijn gevonden.
    Een woordvoerder van het Israëlische leger zegt dat “Hamas zich met absolute zekerheid realiseerde dat een mislukte raketlancering door Islamitische Jihad de schade heeft aangericht aan het ziekenhuis.” De Islamitische Jihad – een aan Hamas gelieerde terreurbeweging – spreekt tegen dat het om een eigen raket ging.
    De Israëlische krijgsmacht zegt dat Hamas probeert internationale media te misleiden door Israël te beschuldigen van een aanval op een ziekenhuis in de Gazastrook. “Ze hebben zelfs het aantal slachtoffers overdreven”, zegt een legerwoordvoerder volgens The Times of Israël.

    “Uit onze inlichtingen komt naar voren dat Hamas zich realiseerde dat er iets was misgegaan met een raket van de Islamitische Jihad”, zei de woordvoerder. “Ze besloten een internationale mediacampagne te lanceren om te verhullen wat er echt is gebeurd.”

    De Israëlische strijdkrachten zeggen dat raketten werden afgevuurd vanaf een begraafplaats achter het ziekenhuis. De woordvoerder toonde ook beelden van de schade en betoogde dat bij een Israëlische luchtaanval ook “kraters en structurele schade aan het gebouw” te zien hadden moeten zijn.

    Als dit toch echt waar is? dan vermoord Hamas zijn eigen mensen.

    Like

  2. leeuw7 zegt:

    Uiteindelijk zal Israël een zegen worden voor de volkeren rondom,ook voor Egypte maar zonder de bloedvergietende,bloeddorstige,islamitische Hamas!!

    Het is goed om de Hamas ideologie met wortel en tak uit te roeien!!
    Elke Hamas functionaris ,sympathisant of Israël hater waar ook ter wereld kan zich nu nog bekeren van hun obsessie om Israël de les te lezen met hun gewelddadige ,goddeloze ,islamitische waanideeën!

    Uiteindelijk zal de GOD van Israël (=de Schepper van hemel en aarde!) dit land en volk gaan gebruiken tot zegen voor de wereld,daar komt geen islamitische Mohammed in voor !!

    Like

  3. Soda zegt:

    Dus als ik het goed begrijp is dit dus een gevalletje de eigen vuiligheid over de EU schutting willen gooien.
    Ik vind het wel leuk te lezen dat Egypte zegt: Neem ze zelf maar op met jullie mensenrechten, heerlijk wat sta je daar voor lul als Europese commissie.
    De wal keert het schip en ik hoop van harte dat Israël doorpakt en dan ook goed zal doorpakken!
    Beter sorry achteraf dan weer 50 jaar spijt dat ongedierte in je buurt te moeten houden.

    Geliked door 2 people

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    Enige oplossing: dat hamas-TUIG wil kennelijk iedereen dood hebben,
    dan moeten ze dat hele Gaza vandaag nog platgooien.
    Staan die pyramide-bouwers met lege handen…

    Geliked door 1 persoon

  5. J.v.d.Heijden zegt:

    Ik word iedere keer misselijk als ik haar geslachtofferde stemgeluid
    hoor….
    https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/racisten-stalken-nieuwe-israel-correspondent-nos

    Geliked door 1 persoon

  6. karton zegt:

    Plaats genoeg in Nederland, laat maar komen !
    Allemaal doorsturen naar Rottumerplaat en vervolgens hopen op een vloedgolf.

    Ach, ik zit weer eens te bazelen ; Pinokkio Rutte zit al weer in ’t vliegtuig, nú op weg naar Egypte om daar 10-tallen miljoenen euro’s af te geven, zodat deze smeerlap óns weer kan wijsmaken : “Kijk toch eens mensen, wat ben ik weer goed bezig hè ? Een “hoge Egyptische functionaris” heeft mij écht verzekerd dat ze daar álle vluchtelingen zullen tegengouden, ze komen dus écht niet naar Nederland, gaat u maar lekker slapen !”

    Like

  7. Svalbard zegt:

    Natuurlijk willen ze in de Arabische landen geen Palestijnen toelaten, ze weten wat soort mentaliteit die hebben.

    Like

  8. johandederde zegt:

    logisch op te lossen, elke moslim de toegang tot de EU landen weigeren volg het principe van de heer Orban op.
    En als dat niet lukt iedere moslim naar Duitsland sturen zij met hun wir schaffen das zijn verantwoordelijk voor alle door moslims gepleegde criminaliteit. en dan gewoon weer een muur bouwen maar nu om heel Duitsland.

    Geliked door 1 persoon

  9. ronjaspers zegt:

    Wat zijn die moslims toch meesters in chanteren,tussen 1973 en 1975 hebben ze europa ook al gechanteerd.Met als resultaat,de verplichte islamisering van europa in ruil voor olie.Getekend in 1975 door de raad van europa,deze resolutie heet de resolutie van straatsburg.

    Geliked door 1 persoon

  10. boorzalf zegt:

    In Apeldoorn kan het linkse gajes al vastl gaan zingen, “jij bent welkom,welkom in mijn land”.

    Geliked door 2 people

  11. Ravian zegt:

    Daar gaan we weer…

    Er wordt weer de indruk gewekt dat Egypte kan bepalen wie wij en Europa wel en niet allemaal binnen moeten laten.
    Sinds we met “Schengen” opgezadeld zitten zijn er twee instanties die dat bepalen, de ene is de EU, en de andere is het daadwerkelijk land van binnenkomst.
    Het is niet de Egyptische douane en politie die de grenzen van Europa bewaakt, het is de douane en politie van de EU landen zelf.
    Dat de EU vervolgens net doet of dat die douane en politie illegale immigranten aan de grens niet kunnen weigeren is gewoon volksverlakkerij.

    En dan komen we bij deze:

    “De “Palestijnse kwestie” zou niet ten koste van anderen opgelost kunnen worden.”

    Inderdaad, maar laten we daar dan wel even bij vaststellen dat “de Palestijnse kwestie” ooit door de Arabische Liga geschapen is, en dat Egypte een prominente rol had binnen deze organisatie.
    Degenen ten koste waarvan deze kwestie vervolgens al een halve eeuw lang niet opgelost wordt zijn de Israëliërs.

    En daarna komt deze nog:

    “Er zullen geen vluchtelingen naar Jordanië en geen vluchtelingen naar Egypte komen, zei hij.”

    En wat hij daar niet bij verteld is dat deze vluchtelingen, de inwoners van Gaza, uit twee groepen bestaat; Arabieren waarvan de voorouders al een eeuw geleden naar Jordanië hadden behoren te verkassen, en later naar Gaza getrokken Egyptenaren en hun nakomelingen.
    Dit is dus zuiver de voortzetting van de politiek van de Arabisch Liga, waarbij de later door Arafat ‘Palestijnen’ gedoopte Arabieren als een wapen tegen Israël gebruikt werden, en nog steeds worden.

    Maar het is wel klaar onderhand, hoog tijd dat dit rattennest opgeruimd wordt, er zijn inmiddels al wel genoeg onschuldige burgers gemarteld, verkracht, en vermoord door de ‘Palestijnen’, en dat waren niet enkel Joden, en dat was ook niet enkel in Israël.

    Geliked door 2 people

  12. bobzelf zegt:

    OOOH WAT HEERLIJK ..

    1 MILJOEN ZEGT U ??

    MOOI. EINDELIJK IN 1 KLAP DIE VERGRIJZING OPGELOST

    EN GELIJK GENOEG WERKEND PERSONEEL ERBIJ

    WAT EEN FIJNE OPLOSSING VAN DIE EGYPTENAREN

    WHAHAHAHAHAH.. WHAHAHAHAHAHA .. WHHAHAHAHAHAHA

    OOM GOED PLAN. MOT JE DOEN WHAHAHAHAHA

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie