Kunst(e)maker . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron (via X/Twitter; “Culture Critic“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Kunst(e)maker . . .

  1. Hovawart zegt:

    Op de loop voor Franco’s diktatuur in Spanje belande hij in Zuid-frankrijk, vele minnaressen en een dus hoge levensonderhoud maakte de kunstenaar kennelijk abstract……goed voorbeeld is z’n schilderij Guernica, een schilderij van Picasso uit 1937. Het schilderij, met de enorme afmetingen 3,49 m hoog en 7,76 m breed, toont het bombardement op Guernica (1937) dat Hitler heeft laten plaatsvinden met toestemming van Franco…
    Wie is er gek of geniaal? dat vraag ik u wel eens af……..

    Geliked door 1 persoon

  2. Jean-Jules van Rooyen zegt:

    Ik heb ze gezien in het Picasso museum in Zuid-Frankrijk. Gezien hoe deze “schilder” zichzelf verloochende en zich tot een charlatan ontwikkelde. Hij “kopieerde”, bekende klassieke schilderijen met verminking van de oorspronkelijke afbeelding. Hij kwam daarmee weg. Een oplichter eerste klas.

    Geliked door 1 persoon

  3. Dolf van de Klundert zegt:

    Ontaarde kunst.
    Had ie toch gelijk hierin.

    Geliked door 1 persoon

  4. droevige mof zegt:

    Kunst is ook ambacht, en met zijn vroege werk heeft hij laten zien dat hij het ambacht meester is. Over de rest kun je twisten, maar dat leidt nergens toe. Sommige Picasso’s hebben iets krankzinnigs, maar je kijkt er niet naar als je dat niet wilt, net als naar Spitzweg of het socialistisch realisme.

    Geliked door 1 persoon

  5. Peter Rissing zegt:

    Om toch emotie op te roepen met abstracte vormen. En de prachtige kleurschakeringen te koppelen aan een uniek lijnenspel waar ik nog steeds de realistisch stijl van Picasso in herken.

    Like

Plaats een reactie