40% migrantenaandeel: Nieuwe cijfers bewijzen bevolkingsvervanging in Zwitserland

(Vertaling: E.J. Bron)

Alarmerende cijfers uit Zwitserland: in 2022 had 40% van de bevolking boven de 15 jaar een migratieachtergrond. Geen wonder: sinds het jaar 2000 neemt de totale bevolking in Zwitserland snel toe – uitsluitend door immigratie. Het Zwitserse Bureau voor de Statistiek bewijst nu de voortschrijdende bevolkingsvervanging met actuele cijfers en data.

In de zomer van 2023 doorbrak Zwitserland het inwoneraantal van 9 miljoen inwoners. Zodoende is de woonbevolking sinds het jaar 2000 met 21% gestegen. Het probleem: deze regelrechte bevolkingsexplosie is uitsluitend terug te voeren op immigratie. De demografische gevolgen voor de Alpenrepubliek zijn dramatisch.

40% migrantenaandeel

Volgens het Zwitserse Bureau voor de Statistiek had in 2022 40% van de permanente woonbevolking boven de 15 jaar een migratieachtergrond. Door vervangingsmigratie stijgt dat aandeel sinds jaren continu. Zodoende behoren 2.951.000 personen met een migratieachtergrond tot de permanente woonbevolking. Daarvan zijn bijna 80% in het buitenland geboren. Tot deze eerste generatie buitenlanders behoren 2.342.000 personen. De overige 20%, dus 609.000 personen, zijn in Zwitserland geboren en worden tot de tweede generatie gerekend. Van deze bijna 3 miljoen geregistreerde migranten heeft 38% al de Zwitserse nationaliteit. Daarop volgen met 10% de Italiaanse en met 9% de Duitse nationaliteit.

Statistische schijn-normaliteit

Alleen ingedeeld naar staatsburgerschap is het aandeel migranten het grootst in de leeftijdscategorie van 25 tot bijna 40 jaar. Maar schijn bedriegt. Bij jongere jaargangen vallen migranten al in de categorie “zonder migratieachtergrond”, omdat deze over het Zwitserse staatsburgerschap beschikken. Het statistisch lage percentage in de leeftijdscategorie onder de 25 jaar komt alleen maar door de registratiemethode en dekt niet de realiteit. Veel migranten behouden ondanks een Zwitsers paspoort de loyaliteit met hun land van oorsprong en diens volk. De plaatsvindende bevolkingsvervanging wordt in de jongste jaargangen schrikbarend duidelijk. Ondanks dergelijke verdraaiingen van de statistiek.

Vreemde jeugd neemt toe door vervangingsgeboorten

Er werd al officieel bevestigd dat een vierde deel van alle Zwitserse scholieren uit migranten bestaat. Bij de 14-jarigen werden van de 87.704 kinderen bijna 15.000 niet in Zwitserland geboren. Alleen al in deze leeftijdscategorie wordt 17% uitgemaakt door migranten. Verder laat de statistiek zien: des te jonger, des te minder personen werden in het buitenland geboren. Ook hier verdraaien statistische categorieën de feitelijke situatie. Vervangingsgeboorten vinden in het binnenland plaats en krijgen in toenemende mate de Zwitserse nationaliteit. Zo werden bijvoorbeeld van 12.342 Eritreeërs in alle leeftijdscategorieën onder de 14 jaar slechts 3.008 in het buitenland geboren. Datzelfde geldt voor Turken onder de 14 jaar in Zwitserland: slechts iets meer dan 2.500 van de 8.000 werden “in het buitenland geboren”. 128.820 andere personen zijn afkomstig uit niet nader gecategoriseerde landen.

Bevolkingsvervanging in het hele land

De data voor 2022 spreken zodoende een duidelijke taal. Ondanks statistische verdraaiingen tekent de bevolkingsvervanging zich dramatisch af. De gevolgen zijn net zo desastreus als veelzijdig. Door de federale verdeling is de ontwikkeling tot in elk dorp en in elke hoek van het land te merken. Behalve een etnische versplintering van de samenleving leidt dit ook tot een verdringing van de in Zwitserland gebruikte talen. De geïmporteerde bevolkingsgroei leidt tot een overbelasting van de sociale systemen en verkeerssituatie. Behalve de extra druk op het Zwitserse milieu en de natuur oefent de demografische groei enorme druk op de woningmarkt uit.

Om tegen deze ontwikkeling in te gaan, probeert de SVP de bevolkingsdichtheid niet verder te laten toenemen en te stoppen. Er wordt een referendum voorbereid tegen een 10 miljoen inwoners tellend Zwitserland.

Bron:
heimatkurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op 40% migrantenaandeel: Nieuwe cijfers bewijzen bevolkingsvervanging in Zwitserland

  1. Beschimmeld Kaasje zegt:

    België
    Scholen slaan alarm over polarisering en radicalisering

    Scholen melden een toenemende radicalisering en polarisering onder hun leerlingen. Alleen al bij het Gemeenschapsonderwijs lopen daarover dagelijks tot vier meldingen en vragen binnen.
    ‘Vroeger waren dat er drie of vier per jaar.’

    Geliked door 2 people

    • #heelNLisnaardekloten zegt:

      Ik hoorde Beatrice de Graaf, u weet wel, in een praatprogramma op de radio. Ze had geen tijd en energie meer om aan te schuiven bij talkshows. Ze was min/meer uitgeput door alle tijd en energie die ze moet steken met nog een team om scholen te adviseren hoe om te gaan met de situatie in het Midden-Oosten. Er werd ook nog gerept over leerlingen die met vlaggen het lokaal binnenkomen! Geert aanpakken die HAP!!

      Like

  2. Pingback: Actuele cijfers: Meer buitenlanders dan Zwitsers werkloos | E.J. Bron

Plaats een reactie