Actuele cijfers: Meer buitenlanders dan Zwitsers werkloos

(Vertaling: E.J. Bron)

Regelmatig worden door het Zwitserse Bureau voor de Statistiek cijfers over de arbeidsmarkt gepubliceerd. Het actuele bericht laat zien: hoewel buitenlanders “maar” 25% van de totale bevolking vormen, maken ze meer dan 50% van de werklozen uit. Zonder Europese migranten zou deze verhouding nog veel drastischer uitvallen.

Het bericht “Situatie op de arbeidsmarkt oktober 2023” geeft informatie over het aantal werklozen en werkzoekenden evenals het aantal openstaande vacatures. In het bericht worden de werklozen naar buitenlanders en Zwitsers gescheiden – een ontnuchterend beeld voor alle multiculti fanatiekelingen: want buitenlanders maken meer dan de helft, namelijk 50,5%, van de werklozen uit, hoewel ze “maar” 25% van de totale bevolking vormen.

Europeanen zorgen voor daling van het percentage

Maar dit al verbazingwekkende percentage moet eigenlijk nog gerelativeerd worden, want de grootste groep buitenlanders zijn de Duitsers – en onder hen is de werkloosheid duidelijk lager dan bij andere buitenlanders, in het bijzonder uit het gebied buiten Europa. Er kan dus van uitgegaan worden dat het buitenlandse werkloosheidspercentage zonder Europese migranten nog duidelijk hoger zou zijn.

Migratie van geschoolde arbeidskrachten?

De door links veel bezworen “migratie van geschoolde arbeidskrachten” blijkt zodoende een leugen te zijn. De “Neue Zürcher Zeitung” kopte meerdere jaren geleden al “Vier van de vijf buitenlanders zijn geen geschoolde arbeidskrachten” en baseerde zich daarbij op een onderzoek van de economiedirectie Zürich. Derhalve zouden slechts 20% van de buitenlanders, die door de vrijheid van persoonlijke vestiging naar Zwitserland geïmmigreerd zijn, in een beroep werken waarin een tekort aan geschoolde arbeidskrachten heerst. Bij de grensgangers zijn het zelfs maar een zesde deel van de werkelijk benodigde geschoolde arbeidskrachten.

Crimineel en werkschuw

Andere statistieken van het Zwitserse Bureau voor de Statistiek bewijzen niet alleen dat buitenlanders duidelijk vaker werkloos zijn en sociale uitkeringen ontvangen, maar dat ze ook wezenlijk crimineler zijn dan autochtonen. Zo zijn Afghanen driemaal zo crimineel en Angolezen zelfs bijna tienmaal zo crimineel als Zwitsers. Dat laat zien: de bevolkingsvervanging – bijna 40% van de Zwitserse bevolking heeft inmiddels een migratieachtergrond – zorgt niet alleen voor de uitbuiting van de sociale systemen, maar ook voor criminaliteit en onveiligheid in de Alpenrepubliek.

Bron:
heimatkurier.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Actuele cijfers: Meer buitenlanders dan Zwitsers werkloos

  1. bobzelf zegt:

    JE VERWACHT ZO IETS NIET TOCH ???

    WHAHAHAHAHAHA..

    NIET WERKEN . MAAR GRATIS GELD . . BENT U GESCHIFT DAN !!!!!

    HUGGIE

    OME BOB

    Geliked door 3 people

  2. jantjeuitnl zegt:

    Zal hier hetzelfde zijn.
    Men heeft het in Den Haag en Hilversum de laatste tijd nogal vaak over “armoede”.
    Die is, uiteraard voor meer dan 90% geïmporteerd.
    Die mensen hadden hier helemaal nooit mogen zijn.

    Like

Plaats een reactie