Oostenrijkse FPÖ met Kickl nu al op 32% – enorme afstand tot de SPÖ en de ÖVP

(Vertaling: E.J. Bron)

De volgende peiling, de volgende jubelende melding voor de FPÖ van Herbert Kickl. Kwam de partij in de laatste INSA-peiling voor “exxpress.at” nog op 29% van de stemmen, nu staat ze een week later in de actuele “Sonntagsfrage” al op 32%. En daarmee 9% voor de SPÖ, die de ÖVP (20%) naar de derde plaats verwijst.

Het wordt voor de FPÖ steeds eenzamer aan de top in de peilingen. Het opinieonderzoeksinstituut “Unique Research” ziet de FPÖ rondom Herbert Kickl op dit moment op 32% – dus duidelijk boven het record van 30%. Bijna nog explosiever: het kwakkelen van de achtervolgers. SPÖ (23%) en ÖVP (20%) zouden een wonder nodig hebben om de FPÖ nog in te kunnen halen.

FPÖ-achtervolgers lijden onder “long-covid”

Wat opvalt: ook “Profil” analyseert, net zoals “exxpress.at” na de INSA-peiling van vorige week, dat het hoofdzakelijk naweeën van corona zijn, waarop het succes van Herbert Kickl is opgebouwd: overdreven maatregelen, vaccinatieplicht, scherpe retoriek tegen “vaccinatie-weigeraars”en “corona-ontkenners”. Volgens “Unique Research” geeft 50% van de FPÖ-kiezers aan dat de corona-crisis hun stemgedrag zou beïnvloeden. In de totale bevolking is dat 29%.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oostenrijkse FPÖ met Kickl nu al op 32% – enorme afstand tot de SPÖ en de ÖVP

  1. karton zegt:

    Het zal nog wel ff duren maar …… ‘t zit eraan te komen : het linkse gajes zal de zee worden in gejaagd, zónder reddingsvesten of rubberbootjes !

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie