Dmitri Peskov: De Oekraïne is een ongelukkig land, dat door anderen betaald wordt

Deelnemers aan een protestactie tegen corruptie op de Maidan in Kiev.

(Vertaling: E.J. Bron)

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, zegt dat de Oekraïne een ongelukkig land zou zijn, dat door de VS als een taxi met een meter betaald zou worden. Washington zou sinds 1991 $ 5 miljard hebben uitgegeven om een “democratische regering” in de Oekraïne aan de macht te brengen.

De Oekraïne zou een “miserabel land” zijn, dat door de VS betaald zou worden zoals “een taxi met een meter”, zei de woordvoerder van de Russische president, Dmitri Peskov, bij de marathon “Snanije” (Kennis”) in het kader van de internationale tentoonstelling en het Forum “Rusland” in Moskou.

Hij verklaarde dat de huidige Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, Victoria Nuland, die tijdens de Euromaidan in de Oekraïne “koekjes” had uitgedeeld, later in een interview met CNN toegaf dat Washington sinds 1991 $ 5 miljard uitgegeven zou hebben om “een sterkere democratische regering in de Oekraïne aan de macht te helpen.”

Voor haar benoeming tot viceminister van Buitenlandse Zaken was Nuland van september 2013 tot januari 2017 Amerikaans viceminister van Buitenlandse Zaken voor Europese en Euraziatische Aangelegenheden geweest. Ze is er vooral om bekend dat ze tijdens de protesten in Kiev in de winter van 2014 naar de Maidan was gekomen en koekjes en brood aan de demonstranten had uitgedeeld. Peskov zei daar over:

Het is een ongelukkig land, waarvoor een ander land superieur bepaalt wat voor een regering het zou moeten hebben, en er net zoals bij een taxi met een meter voor betaalt dat zo´n regering aan de macht komt.”

Volgens hem had het Westen in 2014 “over de aankomst van een nieuwe democratische leiding in de Oekraïne, over het democratische proces en de gruweldaden van de politietroepen van Janoekovytsj, die ongelukkige, vreedzame demonstranten verdreven” gesproken. Daarop verklaarde Rusland dat dit “niets anders zou zijn dan een staatsgreep, een gewelddadige staatsgreep in de Oekraïne, die illegaal is en alle grondbeginselen van het volkerenrecht overtreedt”. De Russische kant zou met zijn verklaringen echter “tegen een betonnen muur zijn aangelopen”, aldus Peskov. De woordvoerder van het Kremlin benadrukte:

En toen wij riepen: ´Kom bij zinnen, president Porosjenko heeft zijn tanks en kanonnen bevolen op de Donbass te schieten, hij zet het leger tegen zijn eigen bevolking, tegen zijn eigen volk in´ – dat wilden ze niet horen. Deze waarheid wilde niet gehoord worden. Ze wilden haar acht jaar lang niet horen.”

De Russische president Vladimir Poetin had herhaaldelijk verklaard dat Rusland de “zogenaamde oorlog in de Oekraïne” niet begonnen was, maar in tegendeel had geprobeerd hem te beëindigen. In het bijzonder benadrukte Poetin op een zitting van de internationale discussieclub Valdai in oktober:

Wij waren het niet, die in 2014 de staatsgreep in \Kiev georganiseerd hebben – een bloedige ongrondwettige staatsgreep. Waar het ook gebeurd is, horen we altijd direct alle media van de wereld, die natuurlijk in de eerste plaats ondergeschikt zijn aan de Angelsaksische wereld: dat kan men niet maken, dat is onmogelijk, dat is antidemocratisch. Maar hier is het mogelijk. Ze hebben zelfs het geld genoemd, de hoeveelheid geld die voor deze coup werd uitgegeven. Alles is mogelijk.”

Een jaar geleden had de Russische president verklaard dat het Westen “economische en handelsoorlogen, sancties, boycots, kleurenrevoluties zou voeren, het bereidt verschillende soorten putschen voor en voert ze uit”, zo ook in 2014 in de Oekraïne. Poetin had gezegd:

Ze hebben hem ondersteund en zelfs gezegd hoeveel geld ze voor deze putsch uitgegeven hebben.”

Volgens hem zijn de westerse landen “gewoon hun verstand verloren, ze schamen zich nergens voor.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dmitri Peskov: De Oekraïne is een ongelukkig land, dat door anderen betaald wordt

  1. Ravian zegt:

    “Volgens hem zijn de westerse landen “gewoon hun verstand verloren, ze schamen zich nergens voor.””

    Ze zien zichzelf als de uitvoerders van de wil van god (Marx) op aarde, en voor het afdwingen van de wil van god (Marx) hoef je jezelf uiteraard niet te schamen.
    Het is dus geen gebrek aan schaamte (ze weten geeneens wat dat is), het is gewoon de hemeltergende arrogantie van links crapuul met een “Herrenvolk” complex.

    Geliked door 3 people

  2. Hovawart zegt:

    De strijd tegen de corruptie in de Oekraïne kost Europa de kop en zal er tot de ondergang leiden…………

    Geliked door 2 people

  3. Hovawart zegt:

    Wat een feest voor de democratie in de Oekraïne zou moeten zijn is niets anders dan een vijandelijke overname door Uncle Sam, ‘landje pik’, eventueel met een gratis toetreding tot de EU……en een oorlog op de koop toe.

    Geliked door 2 people

  4. boorzalf zegt:

    En dan zegt Geert Wilders in nieuwsuur van de npo dat Poetin de agressor is. Tja, die mening deel ik niet. Kla.tv heeft in diverse documentaires laten zien dat toch echt de yanken zijn die daar de boel verkloot hebben.

    Geliked door 2 people

  5. bobzelf zegt:

    gelukkig was OME BOB ER AANWEZIG VANAF 2009

    UW DAGELIJKSE VERSLAGGEVER

    DUS ALLES WAT U LEEST . WIST U HIER AL IN 2014

    IK GROET U . IK BEN NOG ENKEL UURTJE NAAR HET STRAND

    OME VLADYBOB

    U REDT HET WEL TOCH ZONDER MIJ ?? HUGGIE

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie