Echte raketten in plaats van vuurwerk: Hamas-aanval op Israël om exact 00.00 uur

(Door: Henry Albrecht – Vertaling: E.J. Bron)

Raketalarm in het hele land

Ondanks de feestelijke sfeer rondom de jaarwisseling toont Hamas opnieuw zijn meedogenloze geweld. Er werden 27 raketten op Israël afgevuurd, waarvan 18 werden onderschept.

In oudejaarsnacht werden het zuiden en midden van Israël getroffen door een hevige raketaanval van Hamas, terwijl Israëli´s probeerden het begin van het nieuwe jaar te vieren. De terreurgroep vuurde minstens 27 raketten af. De luchtafweersystemen konden 18 raketten onderscheppen, terwijl 9 in niet bewoonde gebieden insloegen. De sirenes joelden in verschillende plaatsen in het centrum van het land, waaronder in Rehovot, Ness Ziona, Holon, Lod en Modiin, evenals in Ashdod, Sderot en andere steden in het zuiden. Boven Tel Aviv klonken luide explosie van de afweerraketten. Op X/Twitter schreef het Israëlische ministerie van Defensie: “Een nieuw jaar, direct Hamas-terrorisme.”

“Terwijl er nog steeds 129 Israëli´s door Hamas in de Gazastrook worden vastgehouden, besloot Hamas ook om het jaar 2024 met een raketaanval op Israël te beginnen”, zei de IDF. “Er bestaat geen ´gelukkig´ Nieuwjaar, zolang niet allen naar huis terugkeren.” De grondoperatie van de IDF in de afgelopen weken leidde tot een significante daling van het aantal raketten dat vanuit de Gazastrook op Israël werd afgevuurd. De middernachtelijke raketaanval was de eerste sinds anderhalve week op het centrum van het land. De oorlog brak op 7 oktober uit, toen Hamas een vernietigende aanval in het zuiden van Israël uitvoerde, waarbij meer dan 1200 burgers werden vermoord.

Israël reageerde op de aanval en het bloedbad met een militaire campagne – inclusief een belangrijke grondoperatie – met het doel Hamas te vernietigen.

Een wapenstilstand van een week in november leidde tot de vrijlating van 105 gijzelaars. Enkele anderen werden daarvoor vrijgelaten, en een gijzelaar werd door Israëlische strijdkrachten bevrijd. Volgens schattingen van de IDF werden er sinds het begin van de oorlog ongeveer 8.500 terroristen in de Gazastrook gedood.

Bron:
apollo-news.net
Door: Henry Albrecht

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Echte raketten in plaats van vuurwerk: Hamas-aanval op Israël om exact 00.00 uur

  1. R Thomasson zegt:

    Dat betekent voor Israël maar een ding: onophoudelijk doorgaan met tapijtbommen. bombarderen totdat geen spant overblijft van Gaza’s infrastructuur. Nu is voor ze tijd om de grensgebied tussen Palestijnse Raffah en Egyptisch Raffah te verwoesten. Zonder de tunnels in dit grensgebied wordt Hamas van de buitenwereld afgesneden. Er zal geen bevoorrading meer komen.

    Geliked door 6 people

  2. Marijke zegt:

    Gisteren nog had weer zo’n haatbaard op fb het over in elkaar geknutselde raketjes. Ze blijven het nog volhouden ook. Geen enkele kennis over Israël en Hamas, maar altijd in de verdediging omdat het geloofsgenoten zijn.
    Een ander dacht te “weten” dat men bij de islam niet mag doden; de moorden die wel gepleegd worden zijn natuurlijk niet vanuit de “ware” islam.

    Hopelijk gaan er veel haatbaarden het jaar 2024 terug naar waar ze vandaan komen. Met hun haat.

    Geliked door 1 persoon

    • R Thomasson zegt:

      @Marijke. Moslims hebben een maffiamentaliteit. Hun bende staat altijd tegenover een rivaliserende bende met een andere geloof. Dat is op zich niet vreemd, omdat hun god Allah is een onsterfelijke moordlustige psychopaat. Hij is een soort combinatie tussen Hitler, een pooier en een slavendrijver. Hij is de eigenaar van alle zielen. Dus, om bij hem in de smaak te vallen, moet men hem eindeloos prijzen: hoe groot hij is, en hoe fantastisch. Moslims zien zichzelf als Übermenschen, die het recht hebben anderen te vermoorden, te verkrachten en hun landen af te pakken. Genocide staat centraal in hun 1500 jaar oude ‘Mein Kampf’. Het is levensgevaarlijk hoe onze politieke en religieuze leiders, behalve Viktor Orban, en andere leiders van V4-landen, een kruiperige houding tegen moslims nemen. Vishttps://www.gatestoneinstitute.org/20272/christian-leaders-ignore-attacksgraad-landen. DEUS VOLT moet de slagzin zijn van christelijke Europese volkeren tegenover de politieke viezeriken die ze voor een vuist vol dollars in de verkoop dumpen.

      Like

  3. Peter . zegt:

    Een extra parkeerplaats erbij is geen gek idee.Platgooien die zooi,Palestijnen is vullis

    Geliked door 1 persoon

  4. Harry zegt:

    Denk dat het IDF zijn acties nog flink op moet voeren !
    Slechts 8500 terroristen uitgeroeid ?
    En eigenlijk is iedere zogenaamde Palestijn een terrorist , dus dat schiet niet op !
    En dat afgezet tegen Israëlische verliezen en de enorme onkosten , beetje zorgelijk hoor !
    De Amerikanen hebben vliegtuigen waarmee ze enorme aantallen kogels af kunnen vuren , zoals een gigantisch hagelgeweer , is dat geen optie ?

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    Gaat ook niet ophouden totdat de laatste ‘Palestijn’ begraven is.

    Geliked door 2 people

  6. scherpschutter1943 zegt:

    Leve Israël en dood alle palestijnen, vrouwen, kinderen ALLES. Zo voorkom je een nieuwe generatie terroristen

    Like

Plaats een reactie