Vladimir Poetins Nieuwjaarstoespraak: “Wij zijn elkaar trouw. We zullen nog sterker zijn”

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is een van de onafgebroken Nieuwjaarsgebruiken in Rusland om kort voor middernacht te kijken naar de toespraak van de president op televisie. Hieronder vindt u de integraal vertaalde tekst van de Nieuwjaarstoespraak van Vladimir Poetin:

“Zeer geëerde burgers van Rusland! Beste vrienden!

We nemen afscheid van het jaar 2023. Weldra zal het deel uitmaken van de geschiedenis. Op ons wachten echter voorwaarts te gaan en de toekomst te creëren.

In het afgelopen jaar hebben we intensief gewerkt en veel gepresteerd. We waren trots op onze gezamenlijke verworvenheden, waren verheugd over onze successen en standvastig bij het verdedigen van onze nationale belangen, onze vrijheid en veiligheid, onze waarden, die voor ons een onverwoestbare steun waren en blijven.

Het belangrijkste wat ons verenigd heeft en verenigt, is het lot van ons vaderland, het diepe begrip voor de grote betekenis van die historische etappe, die Rusland doormaakt, voor die omvangrijke doelen die voor onze samenleving liggen en voor die kolossale verantwoordelijkheid voor het thuisland, dat iedereen van ons voelt.

We zien helder en duidelijk hoeveel in deze tijd van onszelf, van onze toewijding aan het betere en van ons streven afhangt elkaar met woord en daad te ondersteunen.

Het werk voor het gemeenschappelijk welzijn heeft onze samenleving aaneengesmeed. We zijn één in onze ideeën, in het creëren en in de strijd, in het dagelijks leven en in het vieren, waarbij we de trekken van het volk van Rusland te kennen geven: solidariteit, barmhartigheid, standvastigheid.

Ik wil me vandaag tot onze militairen richten – aan allen, die vandaag gevechtsklaar op wacht staan, zich aan het voorste front van de slag voor de waarheid en de gerechtigheid bevinden: jullie zijn onze helden! Onze harten zijn bij jullie. We zijn trots op jullie. We bewonderen jullie moed. Ik weet dat jullie nu de liefde van jullie allerliefste, dierbaarste en naaste mensen, de krachtige, oprechte ondersteuning van miljoenen burgers van Rusland, de ondersteuning van het hele volk voelen.

We hebben meermaals bewezen dat we de moeilijkste taken kunnen oplossen en nooit achteruit zullen deinzen, omdat er een kracht bestaat, die ons van elkaar zou kunnen vervreemden en ertoe zou kunnen dwingen de herinnering aan onze voorouders en hun geloof te vergeten, die onze ontwikkeling zou kunnen tegenhouden.

Beste vrienden, in alle tijden betekent de begroeting van een nieuw jaar ook de hoop en de oprechte wens om ons te verheugen op het volgende jaar. Het komende jaar 2024 werd in ons land tot het jaar van de familie verklaard, en een echte, grote familie is zonder twijfel die, waarin kinderen opgroeien, waarin aandacht, hartelijkheid, zorg voor de ouders, liefde en respect voor elkaar heersen.

Uit deze verwantschap van alle generaties en de liefde voor het ouderlijk huis wordt de toegenegenheid tegenover het vaderland geboren en meegegeven.

Voor het komende jaar wil ik alle families in Rusland al het denkbare goeds wensen, want uit de geschiedenis van elke familie is de geschiedenis van ons enorm mooie en lieve thuisland geboren.

Zijn lot wordt door ons allen, door het multinationale volk van Rusland, geschapen en bepaald. Wij zijn een land, een grote familie. We zullen de veilige ontwikkeling van het vaderland, de welvaart van onze burgers garanderen. We zullen nog sterker zijn. We zijn elkaar trouw, en dat is de meest zekere garantie voor de toekomst van Rusland.

Alle goeds voor het nieuwe jaar, mijn beste mensen! Een gelukkig nieuw jaar 2024!

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vladimir Poetins Nieuwjaarstoespraak: “Wij zijn elkaar trouw. We zullen nog sterker zijn”

  1. Olie bol zegt:

    Deze had ik vanmorgen vroeg naar bozelf gestuurd

    Geliked door 2 people

  2. bobzelf zegt:

    JA NOGMAALS DANK JE WEL MAAR MIJN FRONTVERPLEEGSTER HAD HEM GISTER AVOND LIFE . OP TELEGRM . WAAR HIJ OMDAT RUSLAND EEN BEETJE ERG GROOT LAND IS IEDER UUR WORDT UITGEZONDEN TE BEGINNEN MET …..KAMCHATKA

    HUGGIE , KANJER HE. DIE KGB KLOOTZAK . WHAHAHAHAH

    Geliked door 2 people

  3. Henk der Niederländer zegt:

    George Webb Onderzoekjournalist legt een maffiaclan bloot waar Hillary Clinton, de familie Zelenskii, de Bidens en meerdere Amerikaanse hoog geplaatste politicie de dienst uit maken,
    Deze clan doet zaken in de illegale wapenhandel chemische wapenhandel uiteraard wit wassen van de gelden.
    Het gaat hier om miljarden en strekt zich al vele jaren uit.
    Een kleine 50 minuten om je ogen te openen, en te begrijpen waarom deze oorlog niet gestopt wordt, namelijk een stel maffiosi verdienen goud in Oekraine.

    https://www.bitchute.com/video/BUCx14XItIne/

    Geliked door 2 people

  4. delamontagne zegt:

    nghttps://ripostelaique.com/wp-content/uploads/2023/12/1514713899_e-news-su_1.jpg

    Beste Vrienden,
    Het jaar 2023 liet een verheviging van de NATO-agressie tegen Rusland zien.
    Het intensiveerde en er zijn geen tekenen dat dit in 2024 zal verbeteren.
    Integendeel, we kunnen nu al voorspellen dat de westerse landen hun aanvallen zullen intensiveren.
    Rusland gaat echter door in zijn opmars richting het doel van veiligheid.
    We zullen de nieuwe wereldorde zoals het Westen die ziet [ geïndoctrineerd door de U.S ] blijven afwijzen en blijven opkomen voor ons eigen land.
    De overwining zal in 2024 dichterbij komen.
    De situatie in jullie landen heeft niets te maken met de oorlog hier maar is voor de meeste Westerlingen ook moeilijk.
    U wordt door Uw regeringen geruïneerd, vastgeketend met dwangmaatregelen en leiden jullie naar een oorlog die men niet wil.
    Mijn hele team hoopt dat 2024 het jaar zal zijn waarin men wakker wordt, het jaar waarin het Westen opstaat en de criminelen die de wereld de afgrond in slepen, onschadelijk maakt.
    Bedenk dat geen enkele radicale verandering in de geschiedenis ooit door middel van verkiezingen tot stand is gekomen.
    Maak van 2024 het jaar van echte verandering!

    Het team van Boris Karpov
    ​https://i.postimg.cc/fbqn8dTj/2024-01-01-19-04-20-V-ux-pour-2024-votre-r-veil-Riposte-Laique-Mozilla-Firefox.png

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie