Mes- en geweldscriminaliteit in Berlijn: Cijfers gaan verder stijl naar boven

(Vertaling: E.J. Bron)

Berlijn, sowieso al een zwaartepunt van criminaliteit, wordt nog steeds onveiliger. Dat blijkt uit de criminaliteitsstatistiek voor het jaar 2022, die deze dagen – rijkelijk laat – gepresenteerd werd.

Derhalve registreerde de politie 70.374 zogenaamde “grove delicten” – een record van de afgelopen tien jaar. Volgens een bericht van de dpa is het percentage alleen vorig jaar al met nogmaals 12% toegenomen.

Vooral de ontwikkeling op scholen baart de politie zorgen. Na een record van 2344 “grove delicten” op scholen in het jaar 2022 ging het aantal geregistreerde delicten sindsdien nogmaals met 23% omhoog. Aan een deel daarvan zou de oorlog in de Gazastrook bijgedragen kunnen hebben, die op Berlijnse schoolpleinen, bijvoorbeeld in Neukölln, tot ruzies tussen scholieren en leraren leidde.

Steeds vaker worden in Berlijn bij overvallen, roofdaden en ruzies messen gebruikt – of er wordt mee gedreigd, of ze worden gebruikt. In 2023 stelde de politie opnieuw een record tegenover het voorgaande jaar vast. In 2022 werden er “slechts” 3317 mes-incidenten geteld. Vorig jaar waren het er 3350. De politie registreerde echter ook een stijging bij delicten die met een vuurwapen gepleegd werden. In meerdere gevallen werd daarbij geschoten.

Voor de woordvoerder binnenlandse zaken van de AfD, Karsten Woldeit, laten de cijfers zien dat de binnenlandse veiligheid niet meer gewaarborgd zou zijn. “Ongecontroleerde massamigratie met desbetreffende delicten op enkele gebieden tonen duidelijk de verkeerde ontwikkeling aan”, bekritiseert Woldeit. “Alleen het duidelijk benoemen van oorzaken en hun aanleiding kunnen het roer weer de goede kant op draaien.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Mes- en geweldscriminaliteit in Berlijn: Cijfers gaan verder stijl naar boven

  1. Snappie zegt:

    Duitsland zit vol met import bruinhemden uit sint papoa en uit timboektoe , tel daar islamabloedbad bij op en een verrotte wefkeffers stoplicht regering, dan ben je gedoemd.

    Geliked door 2 people

  2. koddebeier zegt:

    Gho………..Hoe zou dat nu komen ???? Dat is ons voorland, let maar op, als alle dorpen en steden TerApel zijn geworden.

    Geliked door 3 people

    • Tukker24 zegt:

      Dacht het effe niet. Ooit van verzet gehoord. Laat jij je als een mak schaap naar de slachtbank vervoeren?
      NU IS DE TIJD OM IN VERZET TE KOMEN regen de omvolking.

      Geliked door 1 persoon

      • chrisdirick zegt:

        Om Ome Bob te parafraseren: Te laat, te laat riep Winnetoe, het islam leger is al naar binnen toe!

        Like

  3. ronjaspers zegt:

    Gefeliciteerd met al die islamitische artsen,chirurgen,en medisch specialisten.Hun specialisatie is opereren zonder te verdoven.

    Like

Plaats een reactie