Voormalige Tsjechische president Václav Klaus: “De groene ideologie is gevaarlijk”

(Door: Willi Huber – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige minister-president en president van de Tsjechische Republiek, prof. Václav Klaus (foto), reisde rechtstreeks van een WEF-kritische bijeenkomst in Davos door naar “AUF1” in de studio en gaf een exclusief interview aan Elsa Mittmannsgruber. En het zijn duidelijke woorden, die de 82-jarige politieke legende over de actuele ontwikkelingen vindt.

De groene ideologie is gevaarlijk”

De ex-president heeft het communisme nog in zijn “volle glorie” meegemaakt: “Het debat over de vrijheid was voor ons niet alleen theoretisch, het was ons leven.” Prof. Klaus trekt veel parallellen met de huidige tijd. De mensen zouden weer zachtjes praten, achter voorgehouden hand. De groene ideologie zou in dit verband, maar ook in het algemeen gevaarlijk zijn. Het verhaal van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering zou in de richting van eco-terrorisme gaan.

Nu zouden de Groenen in alle politieke functies vertegenwoordigd zijn en dat zou het probleem van nu zijn, zegt de Tsjechische ex-president. Van de gevolgen voor de economie tot aan de indoctrinatie van de kinderen op scholen. “Tien jaar geleden hebben wij al gezegd dat de situatie op de scholen vergelijkbaar is met het late communisme”, zegt Klaus, die ook waarschuwt voor een globaal communisme. Men zou weer voor de vrijheid moeten vechten, deze ontwikkeling stoppen.

Viktor Orbán is de beste politicus van Europa”

Václav Klaus breekt ook een lans voor Viktor Orbán. “Hij is de beste politicus in Europa”. Hij zou dichtbij de burgers staan, werken met en voor de mensen en zou daarom zo´n succes hebben. “Helaas hebben we elders zulke politici niet.” Klaus mist ook duidelijke profielen bij de politieke partijen in de Europese partijen. “We hebben ideologisch duidelijk gedefinieerde partijen nodig. Zonder die kunnen we de politieke situatie in Europa niet verbeteren.”

Wir schaffen das! Maar niet in de zin van Merkel”

Het zou niet eenvoudig zijn om de globalistische agenda te bestrijden. De landen zouden zelfstandiger moeten ageren, meer nationale beslissingen moeten nemen. “We moeten elke dag voor een vrij Europa strijden”, dat zou “de plicht van iedereen” zijn, zegt de ex-president Václav Klaus. Dan zou alleen maar met kleine stapjes gaan, op de meest verschillende niveaus. “Wir schaffen das”, zegt Klaus optimistisch. En voegt er glimlachend aan toe: “Maar niet zoals Angela Merkel.”

Bekijk hieronder de video met het complete interview (Duitstalig):

Bron:
report24.news
Door: Willi Huber

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Voormalige Tsjechische president Václav Klaus: “De groene ideologie is gevaarlijk”

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Om de globalistische agenda te bestrijden zouden de individuele landen als eerste uit de globalistische EU moeten stappen.
    Dit corrupte monster werkt namelijk het globalisme in de hand.
    Het kan zijn dat de wachttijden aan de grenzen dan oplopen, maar dat weegt niet op tegen de winst die behaald wordt dus terug naar de EEG

    Like

  2. leeuw7 zegt:

    De gewetenloze ,criminele WEF – BILDERBERGER COVID 19 pharma maffia klimaatactivisten hebben al zeer veel verwoestingen aangericht op aarde!!

    Like

  3. koosv8 zegt:

    Dit soort mensen hebben we wel in het Europa van nu, maar ze worden te vuur en te zwaard bestreden door media, politiek, en de zg. Rechtspraak. Niet op inhoud, dat gaat niet. Maar achterklap en leugens, karaktermoord. Maar het gaat fout voor de marxistische machten, maar ook voor de krankzinnige leiders en multimiljardnairs. Ze zitten fout ze weten het, misschien wordt het wel levensgevaarlijk voor hen, en het zijn er veel, HEEL VEEL!

    Like

  4. ronjaspers zegt:

    Groen van buiten,bloedrood van binnen de NWO agenda (1 wereldregering) is gebaseerd op het communisme.

    Like

Plaats een reactie