Prognose: India zal gasverbruik tot 2050 verdrievoudigen

(Vertaling: E.J. Bron)

Niet geïnteresseerd in “klimaatneutraliteit”

Terwijl Duitsland de industrie wil decarboniseren en klimaatneutraal vorm wil geven, zou India zijn industrie volgens de nieuwste berekeningen enorm kunnen uitbreiden. Daarvoor dient het gasverbruik in de komende jaren verdrievoudigd te worden en stelt zodoende zelfs de verbruikstoename van China in de schaduw.

Terwijl de energievoorziening in Duitsland tot 2045 “klimaatneutraal” moet worden, zou India het eigen gasverbruik gewoon kunnen verdrievoudigen. Dat blijkt uit een woensdag verschenen verschenen bericht van de “Energy Information Administration” (EIA). DE EIA behoort tot het Amerikaanse ministerie van Energie en verzamelt data over het wereldwijde energieverbruik en analyseert deze informatie.

In India werden volgens de EIA in 2022 nog ongeveer 200 miljoen m³ gas verbruikt, over 25 jaar zouden dat al circa 650 miljoen m³ kunnen zijn. Reden daarvoor zou vooral de industriesector zijn, waaraan volgens de EIA al in 2022 “meer dan 70% van het totale verbruik” zou toekomen. In 2050 zou dit naar 80% van de verbruikte hoeveelheid kunnen stijgen. Om het verbruik dermate aan te trekken, zou India niet alleen de eigen gasproductie willen opvoeren, maar ook de importen enorm willen verhogen, heette het verder.

Interessant genoeg berekent het instituut voor hert gasverbruik van India zodoende een jaarlijkse groei van 4,4%, doe zodoende ver boven de door China voorspelde 2%ligt – hoewel China de eigen economie en zodoende ook de industrie verder zou uitbreiden. Terwijl veel landen in het Westen willen toewerken naar een emissievrije industrie, wil India graag de industrialisering in het eigen land bevorderen en de productiviteit van de eigen economie verbeteren, dus inzetten op voordelige energievoorziening in plaats van dure klimaat sparende methodes in overweging te nemen. Zo zou bijvoorbeeld het aardgasverbruik in de chemische industrie met wel 250% kunnen stijgen, schrijft de EIA.

Behalve China en de VS behoort India nu tot de landen met de hoogste uitstoot van CO2. In 2022 lag de uitstoot van India maar net iets onder die van alle 27 EU-landen samen. De klimaatneutraliteit, die men in de EU tot 2050 door de “Net-Zero Industry Act” graag zou willen bereiken, zou dus alleen al door India door de enorme uitbreiding met hulp van aardgas wellicht in de wereldpolitieke betekenisloosheid getransporteerd kunnen worden.

Bron:
apollo-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Prognose: India zal gasverbruik tot 2050 verdrievoudigen

  1. Henk der Niederländer zegt:

    En in Nederlandloopt een linkse lul te vertellen dat met de diefstal van vele honderden miljarden de klimaat temperatuur wel eens 0,00036 % naar beneden zou kunnen gaan.
    Waar blijft de kogel die deze dwaas om legt

    Geliked door 5 people

  2. bobzelf zegt:

    GODVERDEGODVER . WEL GLOEIENDE …

    DAAR ZAL OOM VLADIMIR EN DE RUSSEN NIET BLIJ MEE ZIJN

    VERDRIEVOUDIGEN ??? HEB JE DAN EEN MEERDERHEID TROUWENS ??

    IK VRAAG DIT EVEN VOOR EEN VRIEND HIER

    WHAHAHAHAHAHAHHA

    Geliked door 2 people

  3. karton zegt:

    Das gvd óns gas !!!!!

    Geliked door 2 people

  4. BosscheBol zegt:

    Ik heb nog net een beetje van het oude India meegemaakt. Zonen van de hoogste kaste die een jaar moesten zwerven en geld verdienen door (wonderlijk mooie) mantra’s te zingen. Joegies die met niets dan een lendendoek om door de Himalaya liepen en met bedelen in leven moesten blijven.

    Toen ik een heilige (?) berg van hun beklom zat helemaal bovenin een mannetje in een enorme ketel op een houtvuurtje te roeren. Hij wenkte me dichterbij en het bleek soep te zijn, in die ketel. Ik kreeg een kom en hij vroeg om een betaling. Een roepie was genoeg. Ik gaf hem er twee. Hij keek naar die biljetten alsof hij nog nooit geld had gezien. Er kwam daar eens op de zoveel weken een flink aantal kinderen voorbij op schoolreisje.

    Sindsdien is India flink veranderd. Heel flink. En ze zijn nog niet klaar. Het is ergens wel jammer maar je kunt het niet tegenhouden. Ieder mens wil welvarend zijn en te eten hebben en een huis en luxe. India wordt een supermacht.

    Geliked door 1 persoon

    • scherpschutter1943 zegt:

      Behalve in nederland, daar wordt de welvaar afgebroken door staatsgevaarlijke idioten zoals D66 en pvda/groenlinks.

      Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      144 PUNTEN EN EEN KUS VAN DE JUFFROUW

      OME BOBZELLUF

      Geliked door 1 persoon

    • karton zegt:

      @ B.Bol op 18-2-2024 om 22.35 u.
      In ieder land wil de bevolking het steeds beter hebben, heel begrijpelijk.
      Weet je of die vent nog steeds op die berg zit met z’n ketel soep ?
      Gisteren op tv te zien hoe in die landen, India e.d., rioolafvoerpijpen worden gereinigd bij een verstopping : de kleinste inwoner van de stad of dorp wordt door twee helpers, op de kop meergelaten in zo’n riool om vervolgens met z’n handen de verstopping op te heffen, de twee helpers houden ‘m gedurende de schoonmaak aan beide voeten vast; geinig om te zien, maar wel mensonterend.
      Tijden van vroeger, ik zou ze wel weer terug willen zien ….. niet meemaken.

      Geliked door 1 persoon

  5. Bas Kievit zegt:

    Doorstoken. We moeten boven de 250 ppm blijven anders gaan we dood.

    Like

  6. rokkiringo zegt:

    Dat is toch gvd niet van ons gasbelletje hè

    Like

Plaats een reactie