Noord-Amerika: Meer dan een derde deel van de inwoners van Alaska wil zich van de VS afscheiden

(Vertaling: E.J. Bron)

Ongeveer 36% van de Amerikanen in de staat Alaska zijn voor de onafhankelijkheid van hun staat. Sinds 1984 werft de “Alaskan Independence Party” (AIP) in haar verkiezingsprogramma voor een referendum over de afscheiding van de Verenigde Staten.

Volgens een actuele peiling zijn ongeveer 36% van de inwoners van Alaska voor de afscheiding van hun staat van de Verenigde Staten. Daarmee ligt hun onafhankelijkheidswens ver boven het nationale gemiddelde van 23% van de bevolking. De nieuwste peiling werd door “YouGov” tussen 2 en 5 februari onder 35.307 volwassen Amerikaanse burgers gehouden. Daarbij werd aan de deelnemers gevraagd of zij “de afscheiding van hun staat van de VS zouden ondersteunen”.

Newsweek” berichtte vrijdag dat er sinds de presidentsverkiezingen in het jaar 2020 intensief over de integriteit van de VS gedebatteerd zou worden. Een jaar geleden, in februari 2023, zou de Republikeinse afgevaardigde in het Huis van Afgevaardigden, Marjorie Taylor Greene, zelfs een “nationale scheiding” tussen Republikeinse en Democratische staten hebben voorgesteld. Volgens haar voorstel zouden bijna alle bevoegdheden aan de federale Amerikaanse regering onttrokken en op het niveau van de staten worden overgedragen.

Zoals uit de nieuwste peiling bleek, zouden in de VS gemiddeld 23% van de volwassen Amerikanen een voorstander zijn van uittreding van hun staat uit de unie, 51% zouden daar tegen zijn, en 27% wisten het niet. Van de kiezers van de Republikeinen gaven 29% van de deelnemers de voorkeur aan een onafhankelijkheid van hun staat en 46% waren hier tegen. Bij de Democraten spraken zich maar 21% voor de afscheiding van hun staat uit, en 51% wezen dit af.

De “Alaskan Independence Party” (AIP) bestaat sinds 1984. In haar verkiezingsprogramma werft ze voor de afscheiding van de staat. In het jaar 1994 behaalde de partij met 13% van de stemmen bij de gouverneursverkiezingen. Behalve een referendum is de partij ook voorstander van de afschaffing van alle vermogens- en inkomstenbelastingen, ondersteunt ze “alle inspanningen ter beperking of afschaffing van abortus, euthanasie en kindermoord” en wijst ze “de opname van kredieten door de regering voor andere doelen dan voor kapitaalverbeteringen” af.

Ook in andere Amerikaanse staten zouden voorstanders van afscheiding onderweg zijn, aldus “Newsweek”. Na Alaska met 36% voorstanders van Afscheiding volgden Texas met 31%, Californië met 29% en New York en Oklahoma met elk 28%. In New Hampshire zou een Republikeinse afgevaardigde een wetsvoorstel hebben ingediend, volgens welke de staat onafhankelijk zou moeten worden zodra de Amerikaanse schulden de $ 40 biljoen zouden bereiken. Op dit moment bedraagt de Amerikaanse schuld $ 34 biljoen.

In een gesprek met “Newsweek” noemde de huidige presidente van de Stichting voor de onafhankelijkheid van New Hampshire, Carla Gericke, de afscheiding van de Verenigde Staten “een idee, waarvoor de tijd aangebroken is en dat de frustratie weerspiegelt die een ieder in het politieke spectrum voelt.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Noord-Amerika: Meer dan een derde deel van de inwoners van Alaska wil zich van de VS afscheiden

  1. Groene Leeuw zegt:

    Dat gaat ook met de EU gebeuren.

    Like

  2. Republikein zegt:

    Werd al voorspeld, staat hier:
    https://exopolitics.blogs.com/

    Like

  3. Republikein zegt:

    In zijn nieuwe boek onthult futurist en schrijver Alfred Lambremont Webre zijn eigen ontmoeting in 1971 met de topgeheime DARPA CIA-tijdreiseenheid nadat DARPA-CIA zijn baanbrekende boek “Exopolitics” van 2005 terug naar 1971 had getransporteerd met behulp van geheime kwantumtoegangstechnologieën. Alfred gaat verder met het onthullende verhaal en onthult een verbluffende ontmoeting in januari 1977 met de futurist Willis Harmon van het Stanford Research Institute, die hem vertelde over de toekomstige Balkanisering van de VS: “Alfred, in de toekomst zullen de Verenigde Staten van Amerika in vele regio’s uiteenvallen. Zoals Alfreds boek “The Chronogarchy” onthult, zouden in 1971 de Amerikaanse presidenten George H.W. Bush, George W. Bush, Bill Clinton, Barack Obama, Donald J. Trump en Joseph Robinette Biden vooraf worden geïdentificeerd en klaargestoomd voor een gemeenschappelijk consensueel beleid door het geheime presidentiële tijdreisprogramma van DARPA-CIA Chronogarchy.

    Alfreds nieuwe boek presenteert proactieve oplossingen om het constitutionele politieke lichaam van de Verenigde Staten van Amerika bij elkaar te houden, zodat het positieve Amerikaanse Experiment geen slachtoffer wordt van heimelijke, door tijdreizen voorspelde projecties van de Chronogarchie, hoewel er sterke krachten zijn die samenzweren om de constitutionele VS uiteen te laten vallen.

    https://www.einpresswire.com/article/597954321/trump-time-travel-wrecking-ball-in-a-100-year-chronogarchy-plot-to-break-apart-america?utm_source=substack&utm_medium=email

    Like

Plaats een reactie