Eritreeër-onlusten geven rechts-conservatieve Wilders nog meer wind in de rug voor potentiële nieuwe verkiezingen

(Door: Boris Cherny – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl Nederland door onlusten van Eritrese migranten in Den Haag geteisterd wordt, worden de coalitieonderhandelingen voor een nieuwe regering in het land steeds moeilijker. De Nederlanders staan mogelijk kort voor nieuwe verkiezingen – vermoedelijke profiteur: de rechts-conservatieve politicus Geert Wilders (foto).

De beelden uit Den Haag van brandende auto´s en straatgevechten tussen Eritrese relschoppers en de politie gingen de wereld rond: in de Duitse pers kregen de zware onlusten in de feitelijke hoofdstad van ons buurland nauwelijks aandacht.

Terwijl de gebeurtenissen die zich afgelopen zaterdag in Den Haag afspeelden, tot een schreeuw van verontwaardiging in Nederland leidden. Na een bijeenkomst van Eritreeërs kwam het tot bloedige gevechten tussen aanhangers en tegenstanders van het in Eritrea heersende regime. De gevolgen waren een enorme aangerichte schade en gewonde politieagenten. Voor het kleine Benelux-land zijn zulk soort rellen – zoals die ook de vorige zomer in Gießen plaatsvonden – volledig onbekend.

De gevolgen van de onlusten zijn onduidelijk, ze zullen waarschijnlijk om duidelijke redenen eerder van voordeel zijn voor het migratie-sceptische milieu. En de Nederlanders hebben hun mening over de actuele migratiepolitiek al heel duidelijk kenbaar gemaakt: bij de laatste parlementsverkiezingen in november 2023 stemden ze de rechts-conservatieve “Partij voor de Vrijheid” (PVV) van Geert Wilders tot de met afstand grootste partij in het nieuwe parlement. Geert Wilders is al sinds 2006 het uithangbord van de critici van de huidig emigratiepolitiek en Europapolitiek.

Hij viel vroeger zelfs op met radicale eisen zoals het verbod van de koran. Wilders schreef op “X” over de onlusten: “Nederland is het echt zat. Waarom mag hier de halve wereld ons land met de aardbodem gelijkmaken, wederzijdse vetes uitvechten, politieagenten met stenen bekogelen en hun auto´s in brand steken?”

En hoe “zat” de Nederlanders er kennelijk van zijn, onderbouwen ook de actuele peilingen van Wilders´ PVV. Sinds de parlementsverkiezingen kon ze er bijna 10% bij winnen, en staat nu in de peilingen op gemiddeld 33%. Als je daar andere conservatieve establishment-kritische partijen bij rekent, dan komt het blok op duidelijk meer dan 40%. De tot voor kort nog als progressief geldende Nederlanders zijn ondertussen een van de meest conservatieve landen van West-Europa geworden. Wilders´ partij behoort op Europees niveau tot dezelfde fractie als de AfD, “Identiteit en Democratie” (ID) en kon met de verkiezingsoverwinning een novum in Europa bereiken: voor het eerst won een partij, die tot de bijzonder euro- en migratie-kritische fractie behoort, een nationale verkiezing en is zodoende op weg om de minister-president te leveren.

Ook al vinden er geen representatieve peilingen plaats, is waarschijnlijk vooral het twistpunt (en het kernthema van de PVV) migratie verantwoordelijk voor de toeloop naar Wilders´ partij. Onlusten zoals afgelopen zaterdag en toenemende georganiseerde criminaliteit zien Wilders en zijn partij als de gevolgen van de sinds jaren ongecontroleerde migratie. In de afgelopen jaren heeft zich in Nederland een gevaarlijke Marokkaanse maffia inclusief meerdere familieclans gevormd. Deze negatieve dynamiek heeft waarschijnlijk heel snel tot een complete meningsverandering in Nederland geleid: in vergelijking met de voorlaatste verkiezingen in het jaar 2021 kon de PVV haar stemmenaandeel meer dan verdubbelen.

Moeilijke regeringsvorming

Ondanks de goede resultaten in de peilingen en zijn duidelijke verkiezingsoverwinning heeft Wilders het desondanks moeilijk met de vorming van een coalitie. Rondom de PVV was er jarenlang een soort van brandmuur (ook al mocht de PVV één keer meedoen in een minderheidsregering) – een gezamenlijke regering met de partij werd door alle andere partijen afgewezen. Al in de laatste verkiezingscampagne brokkelde deze brandmuur echter af en stortte na de overwinning van de PVV vorig jaar november definitief in elkaar.

Desondanks is de scepsis van de anderen tegenover een mogelijke minister-president Wilders gebleven. In een peiling van “EenVandaag” uit november ondersteunden weliswaar 60% van de geënquêteerden een door Wilders geleide midden-rechts regering, dit is echter in de afgelopen weken bijkans onmogelijk geworden. DE nieuwe christendemocratische NSC van de “populaire” (aanhalingstekens van de webmaster!) Pieter Omtzigt heeft zich ondertussen compleet uit de coalitieonderhandelingen teruggetrokken met de motivering dat de potentiële nieuwe regering haar beloftes financieel niet zou kunnen omzetten.

Daarmee blijft voor Wilders alleen nog de optie van een minderheidsregering open, wat waarschijnlijk nauwelijks tot politieke stabiliteit zou leiden. Een mogelijke linkse regering wordt volgens de hierboven genoemde peiling door slechts 24% van de kiezers ondersteund. Ook al kan een regeringsvorming in Nederland lang duren, lijken nieuwe verkiezingen niet ver verwijderd te zijn – de dwarse opstelling van NSC zou zich voor deze partij dus nog kunnen wreken. Want vooral Geert Wilders zou van de verkiezingen profiteren, in het bijzonder na de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag.

Bron:
apollo-news.net
Door: Boris Cherny

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Eritreeër-onlusten geven rechts-conservatieve Wilders nog meer wind in de rug voor potentiële nieuwe verkiezingen

  1. bobzelf zegt:

    NOU KOM DIE ERITREERS DEDEN TOCH NIKS VERKEERD ??

    WHAHAHAHAHAHA

    WAAROM ZOU JE ZE WEG STUREN ?? WHAHAHA

    OOH DAT KAN HELEMAAL NIET !!!

    U BENT DE LUL . HOUWEN ZO DAN MAAR

    GAAT TOCH HARSTIKKE GOED IN NEDERIGSTAN ??

    TOPPIE MANNEN . HOUWEN ZO .

    BOBOBOBOBOBOBB. DE OETLUL

    Like

  2. karton zegt:

    Ik las : “vermoedelijke profiteur, de heer Wilders”.
    Ik vind ’t woord “profiteur” een ietwat negatieve klank hebben, en dat verdient dhr. Wilders niet !
    Deze man wordt al -tig jaren bedreigd door buitenlandse “vluchtelingen”, hoofdzakelijk islamieten.
    Deze man, dhr. Wilders, is een échte NL’er, die “vecht” voor de goede zaak, n.l. een NL voor de échte Nederlanders, en waarin géén enkele plaats is voor o.a. islamieten en ander buitenlands gespuis.
    Om deze man, bij voorbaat al. profiteur” te noemen van iets wat nog niet a.d. orde is, vind ik niet terecht.
    Als échte NL’er heb ik diepe bewondering voor dhr. Wilders, daarom hoop ik op nieuwe verkiezingen, teneinde hem een hart onder de riem te steken.

    Geliked door 3 people

    • Julia zegt:

      karton Helemaal met u eens dit verdient een man als Wilders zeer zeker niet. Maar de ziekelijke verradelijke landverraders en volksverlakkers in Den Haag zullen er alles aan doen om Wilders een flinke kopstoot te geven en geen schijn van kans gunnen. Wat zal er gebeuren als er nieuwe verkiezingen zullen komen? Ik vrees het ergste omdat wij te maken hebben met een groot deel onder onze bevolking die als hersenloze schapen zich meer en meer laten indoctrineren door de linkse angstporno over het klimaat en het gevaar van de Russen waar zij dagelijks door de propagandazenders en msm mee worden verstookt en de onwaarheden en leugens vanuit politiek Den Haag. Vooral op het gebied van de massa invasie van kansparels hoe goed bedoeld ook van Wilders staat hij machteloos vanwege de door Rutte ondertekende verdragen van de EU. Uiteindelijk regeert Brussel en zijn al dat linkse grut de marionetten daarvan die hebben uit te voeren wat ze is opgedragen.

      Like

      • karton zegt:

        @ Julia op 20-2-2024 om 18.17 u.
        Er gloort hoop, @Julia.
        Ik heb het al eens eerder gehoord en gisteren opnieuw op tv, dat héél veel jongeren conservatief denken én stemmen; dat zou blijken uit een onderzoek in NL.
        Ik hoorde al eens eerder, enkele jaren geleden van één v.d. kleinzonen dat veel jongeren helemaal niks moeten hebben van bijv. een Marokkaan als Yasser Feras, alias Jesse Klaver en meer van dat ongedierte.
        Dat zou mede-veroorzaakt zijn, aldus m’n kleinzoon, doordat, óók in ’t voortgezet onderwijs, heel veel allochtonen “studeren” en daar nog al eens wat ellende veroorzaken.
        Vooralsnog staan de “rechtse kaarten” gunstig; maar das m’n persoonlijke mening.

        Like

  3. hubert zegt:

    De duitse media zijn hetzelfde als nos en schrijvende pers,
    hou het stil dan blijven ze dom en weten nergens van.
    Noemt zoiets zich de vrije pers, dit zijn praktijken zoals
    in rusland en china.
    En het wordt steeds erger hier, een stel onbenullen deelt
    de lakens uit en beslist.

    Geliked door 1 persoon

    • olieklippie zegt:

      Klopt helemaal ook in Duitsland begint die media steeds meer op “onze” staatsmedia te lijken, nou? Dat is het al.🤮
      Verzweigen, klein praten , niet over praten, terwijl het met die allochtonen daarzo ook een grote smerige criminele bende is, wat ook daar niet of met zeer slappe hand wordt aangepakt.
      maar wel steeds groot nieuws over dat geweldige oekrieland en hun “geweldige” zwerzky lijder ,TOT VERVELEND AAN TOE!!!!

      Like

  4. olieklippie zegt:

    Yep, tenminste als men überhaupt ook maar iets veranderen, want met timmerfranz en zijn, goed eraan verdiende ontwikkelingshulp organisaties/medewerkers, gaat het alleen maar NOG slechter voor de Nederlanders worden.

    Like

  5. olieklippie zegt:

    Bij de On zat ook zo’n griezel uit Eritrea ZIJN verhaaltje te vertellen van hoe het zit🤮, ook die is voor zijn eigen parochie aan te kletsen en liegen en bedriegenalles bijelkaar, dus nooit te vertrouwen en gewoon
    sofort raus darmitt !!!!

    Like

  6. J.v.d.Heijden zegt:

    De vraag is: kan hij dit land besturen als hij b.v. 80 zetels haalt?

    Like

    • BosscheBol zegt:

      De vraag is: wordt dit land NU bestuurd? Of uitgeknepen?

      Like

    • bobzelf zegt:

      NOU DAT IS NOGAL SIMPEL DOLF

      BELGIE GING GEWELDIG TOEN HET HAAST 2 JAAR ZONDER
      REGERING ZAT .

      DUS WAT KAN GEERT NOU MET 80 ZETELS VERKEERD DOEN

      HET KAN TOCH NIET NOG ERGER

      NEDERLAND IS TOT AAN DE RIOLERINGEN VERNIETIGD

      DE STAATSSCHULD WORDT DAGELIJKS OVER GELOGEN

      WE KOMEN MILJARDEN TE KORT

      DE GRENZEN WAGENWIJD OPEN

      KIJK NIET GEK OP DAT EERDAAGS EEN LINKSE KLOOTZAK

      ROEPT GOHH WAT GEK DIE 1500 MILJARD AAN PENSIOENEN

      KUNNEN WE NIET MEER VINDEN .. ???

      DE MENSEN DIE DAT GEDAAN HEBBEN ZIJN ONSCHENDBAAR

      JA EN OOK HUN HELE FAMILIE
      EN TOEN MOESTEN ZE NOG BEGINNEN !!

      MET OORLOG ?? NEE MET STELEN !!!!

      AL ZOLANG DAT DE E.S.M OPGERICHT WERD. STOND IN DE REGELS BIJ DE OPENING

      ”’HET EUROPEES ?? STABILITY … MECHANISME

      IK HEB GEGILD EN GEROEPEN . EN NIEMAND WAS GEINTERESSERD

      DUS MOET IK ER DAN VAN WAKKER LIGGEN . DACHT HET NIET MEER

      DE ARMOEDE LOOPT ALS REUZEL JE REET UIT

      DUS VERTEL WAT KAN GEERT NU VERKEERD DOEN

      HELEMAAL NIKS ..

      HIJ DOET DE GRENZEN DICHT… GEZEIK

      HIJ WIL UIT DE EU … GEZEIK ….

      HIJ WIL EN GAAT DAT GAJUS UITZETTEN GEZEIK

      HIJ WIL DE GULDEN TERUG … GEZEIK

      EN DAAR LOOP JIJ DAN VOOR OP . IN HET GEZEIK

      DAT DOE JE HIER OOK
      ..
      BEETJE NSB OPLEIDING.. DWARSLIGGEN EN ZEIKEN

      EN AARDIGE MENSEN GEWOON GEEN ANTWOORD GEVEN EN

      LIEFST DOOD LATEN VALLEN

      WERKELIJK ONGELOFELIJK . HOE LANG JE HIER AL RONDLOOPT

      ALS ZEURENDE ZEIKENDE ETTERBAK

      GEGROET BOBZELF

      Like

      • J.v.d.Heijden zegt:

        Is iedereen die hier gewoon een vraag stelt,
        in jouw simpele beleving lid van de nieuwe
        NSB..???

        Like

      • bobzelf zegt:

        J.v.d.Heijden zegt:
        21 februari 2024 om 11:55
        Is iedereen die hier gewoon een vraag stelt,
        in jouw simpele beleving lid van de nieuwe
        NSB..???

        NEE MAAR JIJ WEL
        JIJ HEBT HET VERTROUWEN VAN MENSEN HIER

        DIEP EN HEEL DIEP BESCHAAMD
        DOOR JE OP EEN BLOG TE BEGEVEN

        MET VEEL EENSGEZINDEN . EN ALS JIJ DAN WEIGERT OM EEN 12 AARDIGE MENSEN ANTWOORD TE GEVEN

        DIE NIKS GEK VROEGEN . MAAR JIJ ALS LUL MET VINGERS WILDE HET OVER EEN MAN HEBBEN DIE WEL 6 JAAR VOOR DE KGB HAD GEWERLT IN DE DDR
        DAN BEN JE EEN NSB er . danwel landverrader

        MAAR JE HEBT DUS GEWOON DE HERSEN EN HET IQ NIET OM DAT TE BEGRIJPEN

        EEN NSB er die zich dan aangesproken voelt ???

        EN AL PLAATS JE NOU 500 STUKKEN UIT JE FAVORIETE NSB KRANT DE TELEGRAAF OF DDS

        DIE TRUC WERKT NIET LUL

        DE MENSEN DIE JIJ DUs DOOD HEBT LATEN VALLEN . HEBBEN WERKENDE HERSENS

        EN OOK DAT SNAP JE NIET

        DUS . VAN MIJ KAN JE DOODVALEN KLOOTVIOOL

        EN VAN DE REST DUS OOK ….

        WANT ZELFS NU VRAAG JE NOG NAAR DE BEKENDE WEG

        ALSOF JE GEEN IEDEE HEBT WAAR HET OVER GAAT

        DUS ZOALS EEN GOEIE NSB BETAAMD EN DAN TUSSENDOOR ROEPEN DAT JE IN HET VERZET HEBT GEZETEN

        HELAAS. JE ZULT HET NOOIT SNAPPEN

        DUS STEEK LEKKER DE DIEVENMOORD HEET DAT

        JE TIJD IS OM . MAAR OOK IS JE AANGERADEN OM HET BIJ DE JOOP OF DE DDS TE PROBEREN

        MAAR OOK DAT BEGREEP JE NIET .

        JE BENT UITGEKOTST HIER MAKKER

        EN DAT HOUWEN WE GEWOON ZO AFGESPROKEN ??

        Like

    • olieklippie zegt:

      Wat er nu zit kan het duidelijk niet, dus blijft het afwachten of Wilders het wel kan als hij er ook daadwerkelijk zit, veel minder kan het eigenlijk niet worden.

      Like

      • scherpschutter1943 zegt:

        De meeste 2e kamerleden zijn ambtenaar geweest en hebben nog nooit echt gewerkt. Vast staat dat je met zo’n zooitje ongeregeld geen land kan besturen. Dat er soms diungen lukken berust op louter toeval en niet op kennis en inzet van de bewindspersonen. Kijk naar de demissionaire regering, wat een stelletje afval.

        Like

    • Mike zegt:

      Zelfs dan gaat er bar weinig veranderen. Dit land is the point of no return allang voorbij. We zitten in de tijd van het beest (uiteraard islam) die door geen mens of regering tegengehouden zal kunnen worden. Alleen door Jezus Christus. Dit land heeft God bij grofvuil gezet en gaat daarvoor zeker een hoge prijs betalen.

      Like

    • stradivotsi zegt:

      Of hij een land besturen kan heeft er niks mee te maken.
      Het is het overwinnen. Tot wel premierschap
      En kan je als je de juiste ondersteunende achterban
      ( macht ) hebt en financiëele middelen. Anders helpt
      nog geen 100 zetels

      Like

  7. hubert zegt:

    Nieuwe verkiezingen.

    Like

  8. Dré zegt:

    Eerst maar een minderheidskabinet om zo Timmerfrans geen kans te geven. Dan na ong. 3 maanden nieuwe verkiezingen waarbij Omtzigt word afgeslacht omdat hij ook als gedoogpartner een mes in Wilders rug duwt. 57 zetels voor de PVV, de BBB en FVD erbij en we kunnen weer!!

    Like

Plaats een reactie