Amerikaanse expert over Duitse energie-dwaalweg: “Duitsland is er een schoolvoorbeeld voor wat men NIET zou moeten doen”

(Vertaling: E.J. Bron)

Hoezo, de hele wereld kijkt vol ontzag naar de Duitse energietransitie…

Kerncentrale van het net gehaald, omdat wind en zon kennelijk geen rekening sturen. Dit plan wil de regering aan ons als voorbeeld voor de hele wereld verkopen.

Alex Epstein (foto), Amerikaans expert en auteur van het boek “Fossil Future”, houdt zich al jarenlang bezig met de energiepolitiek van grote industriestaten en zegt: “Ik gebruik Duitsland er altijd als schoolvoorbeeld voor wat men op dit moment niet zou moeten doen.”

Epstein zegt in het gesprek met “Achtung, Reichelt!”over de Duitse stroom paradox: “De beschikbaarheid van fossiele brandstoffen wordt in naam van het reduceren van CO2-uitstoot beperkt. Maar tegelijkertijd wijst men de kernenergie af, wat de best in te schalen manier is om veel energie zonder veel CO2-uitstoot te winnen.”

Het wegvallen van atoomstroom moet gecompenseerd worden met “onbetrouwbare zonne- en windenergie”. Onbetrouwbaar, omdat de productie elk moment kan afglijden in de buurt van de nul-grens, dus is er een beveiliging nodig. Epstein: “En omdat de Duitsers ertoe neigen betrouwbaarheid te willen, hebben ze veel voor deze dubbele net situatie betaald.”

Zo kijkt een Amerikaanse expert dus naar de Duitse energie-dwaalweg…

Minder doden door klimaatrampen

Epstein gelooft niet in een klimaat-Apocalyps vanwege het verdere gebruik van fossiele energieën. Hij zegt: “De sterfgevallen door klimaatrampen zijn in de afgelopen eeuw wereldwijd met 98% afgenomen.” Hij gelooft ook niet dat de mens genoeg invloed zou hebben de aarde te verwoesten: “De aarde zonder ons is geen teder paradijs. Ze is extreem dynamisch, verandert constant, is onevenwichtig – ze geeft ons niet veel bronnen en is gevaarlijk. Daarom moeten we invloed op haar uitoefenen, en wel productief, opdat ze stabiel aanvoelt, rijkelijk bronnen produceert en veilig wordt.”

Het gebruik van fossiele energie zou de mensen onafhankelijker van de natuur gemaakt hebben. Daarom waarschuwt hij er voor om daar afscheid van te nemen: een wereld, waarin fossiele brandstoffen een rol spelen, zou het leven “rijker, veiliger en aangenamer maken”.

Bron:
nius.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Amerikaanse expert over Duitse energie-dwaalweg: “Duitsland is er een schoolvoorbeeld voor wat men NIET zou moeten doen”

  1. droevige mof zegt:

    Als dit een schoolvoorbeeld is, dan woon ik hier in de school en vrees ik de komst van nog meer leerlingen.

    Geliked door 2 people

  2. droevige mof zegt:

    De Duitse minister van Economie, Dr.phil. Robert Habeck, afgestudeerd in de Duitse literatuur en auteur van drie saaie kinderboeken, zei vandaag in de Bondsdag “…dat alle mensen die niet Müller, Meyer of Habeck heten gedeporteerd zouden moeten worden; dat zou economische waanzin zijn.”
    De krankzinnige weet niet wat economische waanzin is, anders zou hij niet krankzinnig zijn. En de vraag is of een Habeck niet uitgeschopt kan worden. Het gerucht gaat dat hij ook de Deense nationaliteit heeft. Laten we dan maar afscheid nemen, farvel (dag, tschüss, bye).
    https://www.spiegel.de/politik/deutschland/robert-habeck-bezeichnet-abschiebungsfantasien-als-oekonomischen-wahnsinn-und-kritisiert-sehr-hohen-krankenstand-a-ae9976a8-ea2b-40f4-8c37-4d9deb2e8ef9

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie