Data uit South Carolina maken duidelijk hoe er bij de temperaturen gemanipuleerd wordt

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Het zogenaamde “Urban Heating Effect” wordt door klimaat-fanatici doelbewust misbruikt om temperatuurstijgingen voor te spiegelen die er niet zijn. Dit blijkt uit een omvangrijke beoordeling van data uit South Carolina. Het is aannemelijk dat op andere plaatsen net zo te werk gegaan wordt.

Statistieken zijn altijd alleen maar zo goed als het datamateriaal dat voorhanden is. Dit is ook van toepassing op temperatuurtabellen. Het speelt namelijk wel degelijk een belangrijke rol waar de meetstations staan. Als gevolg van de urbanisatie en de uitbreiding van woongebieden zijn er namelijk steeds meer meetstations, die daarvoor in velden of in bossen stonden, plotseling op dicht gebetonneerde oppervlaktes terechtgekomen. Dit zorgt natuurlijk ten gevolge van het zogenaamde “Urban Heating Effect” voor verdraaiingen naar boven.

De collega´s van “Real Climate Science” hebben de data van de meetstations in de Amerikaanse staat South Carolina onderzocht en daarbij interessante vaststellingen gedaan. Zoals de grafiek in deze tweet (veel meer grafieken vindt u direct in hun artikel) verduidelijkt, zorgt de “aanpassing” van de reëel gemeten temperatuurdata ervoor dat de daadwerkelijk aanwezige lichte afkoeling sinds 1920 een stijging van de temperaturen wordt.

De “aanpassing” van temperatuurdata zou alleen dan zinvol zijn wanneer men bijvoorbeeld het “Urban Heating Effect” niet zou meerekenen. Dit zou er dan waarschijnlijk ook toe leiden dat de reëel gemeten temperaturen van veel meetstations lager zouden liggen. Want hoe meer oppervlaktes er bebouwd en gebetonneerd worden, des te eerder vormen zich zulke hitte-eilanden, die gewoon lokaal begrensde hogere temperaturen vertonen. Maar zoals de data uit de meer landelijke gebieden laten zien, lijkt er over het algemeen toch eerder sprake te zijn van een lichte afkoeling. Dat past uiteraard niet in het narratief.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Data uit South Carolina maken duidelijk hoe er bij de temperaturen gemanipuleerd wordt

  1. ronjaspers zegt:

    De klimaathoax wordt gebruikt om de NWO agenda uit te rollen.Het heeft niks met het “klimaat” te maken,maar alles met de depopulatie (genocide) agenda 21 en 2030.De kwaadaardige globalistische elite willen de aarde voor zichzelf alleen.Daarom moet 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden.De overige 10% dient als slaven.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Dit is gewoon de zoveelste bevestiging van hetgeen echte wetenschappers al vanaf het begin van de hele global warming hoax roepen.

    Hier bovenop komt dan nog dat het KNMI een paar jaar geleden ALLE historische temperatuur data twee graden naar beneden bijgesteld heeft, zogenaamd omdat er “in het verleden altijd verkeerd gemeten” was.

    De data wordt dus gewoon aangepast om de gewenste resultaten te verkrijgen, wat gewoon oplichterij is, een oplichterij die inmiddels al duizenden miljarden Euro’s gekost heeft, die de hele Westerse economie aan het vernietigen is, en die alle middelen aan het verbranden is die we straks hard nodig gaan hebben om ooit weer een economie op te kunnen bouwen.

    Geliked door 2 people

  3. Wolf zegt:

    Zelfde als dat rooie KNMI dus.

    Like

  4. sirreadallot zegt:

    Koningklijk Nederlands Meeloop Instituut

    Like

Plaats een reactie