Bombshell NYT Report – Het gelijk van Poetin: CIA al jarenlang actief in Oekraïne

(Door: Tyler Durden – Vertaling: Wim van Schaik)

Zondag publiceerde “The New York Times” (NYT) een explosieve en zeer late volledige erkenning dat de Amerikaanse inlichtingendienst niet alleen een belangrijke rol heeft gespeeld in de besluitvorming in Oekraïne tijdens de oorlog, maar ook hightech commando- en controle spionagecentra heeft opgericht lang voor de Russische invasie van 24 februari twee jaar geleden.

Een van de grootste onthullingen is dat het programma tien jaar geleden werd opgezet en betrekking heeft op drie verschillende Amerikaanse presidenten. “The New York Times” zegt dat het CIA-programma om de Oekraïense inlichtingendiensten te moderniseren de voormalige Sovjetstaat heeft “getransformeerd” tot “de belangrijkste inlichtingenpartners van Washington tegen het Kremlin van vandaag.”

Dit omvatte onder meer dat de dienst in het geheim Oekraïense inlichtingenofficieren heeft opgeleid en uitgerust, tot vlak na de staatsgreep van Maidan in 2014 en dat er langs de Russische grens een netwerk van twaalf geheime bases is gebouwd – werk dat acht jaar geleden begon. Deze inlichtingen-bases, van waaruit de communicatie van Russische commandanten kan worden opgevangen en Russische spionagesatellieten kunnen worden gemonitord, worden gebruikt voor het lanceren en volgen van drone- en raketaanvallen op Russisch grondgebied.

Dit betekent dat met de onthulling van dit “goed bewaarde geheim” de wereld zojuist een grote stap dichter bij de Derde Wereldoorlog is gekomen, aangezien de CIA grotendeels verantwoordelijk blijkt voor de effectiviteit van de recente golf van aanvallen, waaronder directe drone-inslagen op belangrijke gebieden, olieraffinaderijen en energie-infrastructuur in Rusland. “Zonder hen [de CIA en de door haar opgeleide elitecommando’s] zou er voor ons geen manier zijn geweest om de Russen te weerstaan ​​of te verslaan”, aldus Ivan Bakanov, voormalig hoofd van de SBU, de binnenlandse inlichtingendienst van Oekraïne.

Een belangrijke bron van de onthullingen van de NYT – onthullingen die misschien geen verrassing zijn voor hen die niet zomaar het “officiële” verhaal over de gebeurtenissen slikken – wordt geïdentificeerd als een top-commandant van de inlichtingendienst, generaal Serhii Dvoretskiy.

Het is duidelijk dat Kiev en Washington nu willen dat de wereld op de hoogte is van de diepe inlichtingenrelatie die zij de afgelopen tien jaar probeerden te verbergen. Wellicht is het een soort waarschuwing aan Moskou nu de Oekraïense strijdkrachten zich terugtrekken: de VS vechten hand in hand met de Oekraïners. Tegelijk bevestigen de onthullingen in het NYT-rapport precies waar president Poetin Washington al die tijd van heeft beschuldigd.

Het lange NYT-rapport staat vol met onthullingen en bevestigingen van hoe diep de CIA lange tijd bij Oekraïne betrokken is geweest. Hieronder staan ​​zeven van de grootste onthullingen…

Beschrijving van een geheime spionagebunker

Het rapport bevat een verrassend gedetailleerde beschrijving van een van de “geheime” ondergrondse commandocentra die door de CIA zijn opgezet nabij de Russische grens. De locatie wordt uiteraard niet bekendgemaakt:

Niet ver daar vandaan daalt een discrete doorgang af naar een ondergrondse bunker waar teams van Oekraïense soldaten Russische spionagesatellieten volgen en gesprekken tussen Russische commandanten afluisteren. Op één scherm volgde een rode lijn de route van een explosieve drone die door de Russische luchtverdediging vloog van een punt in centraal Oekraïne naar een doel in de Russische stad Rostov. De ondergrondse bunker, gebouwd ter vervanging van het verwoeste commandocentrum in de maanden na de Russische invasie, is een geheim zenuwcentrum van het Oekraïense leger. De basis wordt bijna volledig gefinancierd en gedeeltelijk uitgerust door de CIA.

Elite-commandomacht

Binnen twee jaar na de door het Westen gesteunde staatsgreep in Oekraïne in 2014 had de CIA een trainingsprogramma opgezet voor Oekraïense elite-agenten:

Rond 2016 begon de CIA met het trainen van een elite Oekraïense commandomacht – bekend als Unit 2245 – die Russische drones en communicatieapparatuur buitmaakte, zodat CIA-technici konden nagaan hoe de encryptiesystemen van Moskou waren opgebouwd en deze konden kraken. (Eén officier in de eenheid was Kyrylo Boedanov, nu de generaal die de militaire inlichtingendienst van Oekraïne leidt.) De CIA hielp ook bij het opleiden van een nieuwe generatie Oekraïense spionnen om te opereren in Rusland, in heel Europa, en in Cuba en op andere plaatsen waar de Russen een grote aanwezigheid hebben.

Oekraïne omgevormd tot een “centrum voor het verzamelen van inlichtingen”

Het Amerikaanse inlichtingennetwerk in Oekraïne (dat neerkomt op het NAVO-inlichtingennetwerk) is in werkelijkheid uitgebreider dan vrijwel alle eerdere speculaties in de media aannamen. Oekraïne is lange tijd een enorm “centrum voor het verzamelen van inlichtingen” geweest voor Washington en zijn partners:

In meer dan tweehonderd interviews beschreven huidige en voormalige functionarissen in Oekraïne, de Verenigde Staten en Europa als een partnerschap dat bijna ten onder ging aan wederzijds wantrouwen voordat het zich gestaag uitbreidde, waardoor Oekraïne een knooppunt werd voor het verzamelen van inlichtingen dat meer Russische communicatie onderschepte dan het CIA-station in de VS. Nu zijn deze inlichtingennetwerken belangrijker dan ooit. Rusland is in het offensief en Oekraïne is afhankelijker geworden van sabotage en langeafstandsraketten. Daarvoor zijn spionnen ver achter de vijandelijke linies nodig. Die komen steeds meer in het gedrang: als de Republikeinen in het Congres de militaire financiering van Kiev stopzetten, zal de CIA wellicht moeten terugschroeven.

Enorme erkenning door de NYT dat Poetin feitelijk gelijk had

Poetin heeft herhaaldelijk de VS/NAVO de schuld heeft gegeven van het uitbreiden van zijn militaire en inlichtingeninfrastructuur naar Oekraïne. Dit was niet alleen het afgelopen decennium al aan de gang, zoals nu wordt toegegeven, maar werd door het Kremlin gepresenteerd als een belangrijke oorzaak van de invasie van 24 februari 2022. Poetin en zijn functionarissen waren aan de vooravond daarvan vast overtuigd dat de NAVO Oekraïne militariseerde. De NYT lijkt nu volledig toe te geven dat dit inderdaad het geval was:

Poetin heeft de westerse inlichtingendiensten al lange tijd de schuld gegeven van het manipuleren van Kiev en het zaaien van anti-Russische sentimenten in Oekraïne. Volgens een hoge Europese functionaris overwoog Poetin tegen het einde van 2021 of hij zijn grootschalige invasie zou lanceren toen hij een ontmoeting had met het hoofd van een van Ruslands belangrijkste spionagediensten, die hem vertelde dat de CIA, samen met de Britse MI6, Oekraïne controleerden en het veranderden in een bruggenhoofd voor operaties tegen Moskou.

Amerikaanse functionarissen waren vaak terughoudend om zich volledig in te zetten, uit angst dat Oekraïense functionarissen niet te vertrouwen waren, en omdat ze zich zorgen maakten over het provoceren van het Kremlin. Desondanks maakte een hechte kring van Oekraïense inlichtingenfunctionarissen ijverig de CIA het hof en werd langzamerhand van vitaal belang voor de Amerikanen. In 2015 arriveerde generaal Valeriy Kondratiuk, toenmalig hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne, bij een ontmoeting met het plaatsvervangend hoofd van de CIA en overhandigde zonder waarschuwing een stapel uiterst geheime dossiers.

Staatsgreep van 2014… en de Krim

Het rapport verwijst indirect naar deze zeer kritieke periode die Oekraïne en Rusland op ramkoers zette:

Terwijl het geweld escaleerde, landde een ongemarkeerd vliegtuig van de Amerikaanse regering op een luchthaven in Kiev met aan boord John Brennan, destijds directeur van de CIA. Hij vertelde Nalyvaichenko dat de CIA geïnteresseerd was in het ontwikkelen van een relatie, maar alleen in een tempo waar de dienst zich prettig bij voelde, aldus Amerikaanse en Oekraïense functionarissen.

Voor de CIA was de onbekende vraag hoe lang Nalyvaichenko en de prowesterse regering zouden blijven bestaan. De CIA was al eerder afgewezen in Oekraïne.

Het resultaat was een delicate evenwichtsoefening. De CIA moest de Oekraïense inlichtingendiensten versterken zonder de Russen te provoceren. De rode lijnen waren nooit precies duidelijk, waardoor er een aanhoudende spanning in de samenwerking ontstond.

Operatie Goudvis

Geld en geavanceerde technologie van de CIA hebben de Oekraïners in staat gesteld afluisteroperaties uit te voeren die veel verder gaan dan waartoe zij anders in staat zouden zijn. Al die tijd werden elitecommandoteams door de CIA getraind in Europese steden als onderdeel van een programma genaamd “Operatie Goldfish”. De NYT-rapportage doet “opschepperig” over de Oekraïners die nu Russische militaire netwerken kunnen hacken:

In de bunker wees Dvoretskiy op communicatieapparatuur en grote computerservers, waarvan sommige door de CIA werden gefinancierd. Hij zei dat zijn teams de basis gebruikten om de beveiligde communicatienetwerken van het Russische leger te hacken.

“Dit is het ding dat in satellieten inbreekt en geheime gesprekken decodeert”, vertelde Dvoretskiy tijdens een tournee aan een NYT-journalist, eraan toevoegend dat ze ook spionagesatellieten uit China en Wit-Rusland hackten.

… De CIA begon in 2016, na de cruciale bijeenkomst in Scattergood, apparatuur te sturen, zei Dvoretskiy, die gecodeerde radio’s en apparaten leverde voor het onderscheppen van geheime vijandelijke communicatie.

Een verbluffende bekentenis: “Tiptoeing Around Trump”

Een van de meest interessante en curieuze momenten uit het NYT-rapport is een beschrijving van de omvang van het CIA-programma onder de regering-Trump. Het rapport suggereert dat de werkelijke reikwijdte misschien zelfs voor Trump verborgen is gebleven. De Russische haviken in zijn regering deden stilletjes het “vuile werk”, zo wordt ons verteld:

De verkiezing van Trump in november 2016 zette de Oekraïners en hun CIA-partners op scherp. Trump prees Poetin en verwierp de rol van Rusland bij de inmenging in de verkiezingen. Hij wantrouwde Oekraïne en probeerde later druk uit te oefenen op de president, Volodymyr Zelensky om onderzoek te doen naar zijn Democratische rivaal Biden, wat resulteerde in de eerste afzettingsprocedure tegen Trump.

Het rapport benadrukt vervolgens: “Maar wat Trump ook zei en deed, zijn regering ging vaak de andere kant op. Dit komt omdat Trump Russische haviken op sleutelposities had geplaatst, waaronder Mike Pompeo als CIA-directeur en John Bolton als nationale veiligheidsadviseur.”

En verder: “Ze bezochten Kiev om hun volledige steun voor het geheime partnerschap te onderstrepen, dat zich uitbreidde met meer gespecialiseerde trainingsprogramma’s en de bouw van extra geheime bases.” Gezien de poging om Trump in een negatief daglicht te stellen (hij moest op zijn tenen rondlopen…), zal het interessant zijn om te zien hoe hij en zijn campagne op het rapport reageren. Maar de reactie van Poetin en het Kremlin in de komende dagen zal gevolgen hebben.

Bron:
zerohedge.com
Door: Tyler Durden

Vertaald uit het Engels door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Bombshell NYT Report – Het gelijk van Poetin: CIA al jarenlang actief in Oekraïne

  1. Peter . zegt:

    Amerika wil alleen maar oorlog voeren, maar gaan elke keer weer op hun bek.
    Viet nam,Midden Oosten ,en nu Rusland aanpakken ,mensen laat je kinderen niet afslachten door wat seniele op macht beluste proleten .

    Geliked door 5 people

  2. bobzelf zegt:

    EFFE VOOR DE GOEDE ORDE ???

    U MAG HEM OP DE KOELKAST PLAKKEN HOOR..

    KUNT U IEDERE DAG EFFE KIJKEN

    WHAHAHAHAHAHAHA DE SPREUKEN VAN OME BOBZELF

    Geliked door 4 people

    • Alice zegt:

      I will never give up‼️Promised.

      Maar om eerlijk te zijn, ik ben na vier jaar wel kotsbeu van alle shit die maar geen einde lijkt te hebben.

      Dank voor dit opbeurende bericht. 😊

      Geliked door 1 persoon

      • bobzelf zegt:

        JA , IK KEN DAT GEVOEL LIEVE DAME

        IK GING EFFE NAAR UKRAINE .2009 EN LIEP TEGEN

        EEN GEWELDIG LIEF. MOOI . MEISSIE OP . DIE IK ALLEEN MAAR 2 MINUTEN OP DE COMPUTERT HAD GEZIEN

        DUS NEVER GIVE UP ZEG MAAR WHAHAHA

        EN OMDAT MIJN OUDE VRIEND RIEP . GAAT GEWOON EEN WEEKIE KIJKEN MAFKEES

        HET KOST NIKS DAAR. EN MISSCHIEN IS ZE WEL ERG LEUK

        NU 15 JAAR LATER . DENK IK WELEENS TERUG

        AAN DE RUST . DE TOTALE ARMOEDE IN DAT STRAATARME LAND
        EN DE MOOIE DNEPR STRANDEN .

        EN DE LIEVE VROLIJKE MENSEN WAAR JE ALTIJD

        BINNEN KON VALLEN

        NET ALS HEEL VROEGUHH IN SCHIEDAM .ZWART NAZARETH

        WAAR 4 KONDEN ETEN KONDEN OOK 5 ETEN .

        STOEL ERBIJ . EN VRETEN KRENG WHAHAHAHA

        EN TOEN INEENS EEN 5 JAAR LATER . DE PLEURIS UIT ZIEN BREKEN

        DUS OP NAAR DE MAIDAN . ONGELOFELIJK . WERKELIJK

        ONGELOFELIJK

        IN DE BUS NAAR KIEV MANNEN DIE INSTAPEN MET EEN KALSHNIKOV EN EEN BUNGELEND BERGIE HANDGRANATEN

        BETON BLOKKEN OP DE WEG. BRANDENDE AUTOBANDEN 52 STAMPVOLLE BUSSEN GETRAIND GAJUS BETAALD DOOR MSS MERKEL VIA DE AUDENAUER GROEP

        EN TOEN ZE MET BOODSCHAPPEN DOEN 1 HANDGRANAAT HET CAFE INPLEURDEN WAS DE MAAT VOL

        HET WAS TOEN AL ”MIJN OORLOG NIET ”

        IK WAS DENK IK NOOIT IN UKRAINE WEGGEGAAN

        THE LOVE OF MY LIFE ..

        DE RUST . DE BOSSEN DE MEERTJES . DE LEUKE DNEPR STRANDEN
        EN DE MOOIE KINDEREN . ONGELOFELIJK WAT EEN

        MOOIE MEIDEN

        DUS NEVER GIVE UP. NU IS HET IN GRIEKENLAND OOK GEWELDIG. DUS
        GA GEWOON . VOLG JE HART

        DIKKE KUS . VRIENDJE BOBZELF

        Geliked door 2 people

  3. bobzelf zegt:

    VOOR THE ‘FUCKING ASHOLES … OOK HIER DUS ..

    ROEPT U MAAR

    Geliked door 6 people

  4. waalkade953aa90f30 zegt:

    Whahahahahahaha Geert Wilders maakt draai van 180 graden en steunt Oekraïne.

    Daar gaat jullie stem op hoop weer door het putje

    Like

    • bobzelf zegt:

      IK DENK DAT JE BEST EEN AARDIGE MAN BENT

      MAAR JE SNAPT ER WERKELIJK GEEN FUCK VAN HE ??

      JAMMER DAN WEL WEER.

      ROEP NOG EEN KEER FVD WHAHAHAHAHAHAH MET 3 ZETELS

      HAHAHAHAHAHA

      Like

      • waalkade zegt:

        Misschien snap ik er juist meer van dan de meeste hier die dachten dat PVV Nederland zou gaan redden.

        Kom eens met inhoudelijke argumenten waarom PVV Nederland zou kunnen redden. PVV heeft alle kiezers weer bedrogen net als dat ze dat deden in de corona tijd en nu weer met hun steun aan Oekraïne. Er is niets meer over van het PVV verkiezingsprogramma.

        Dan kunnen jullie wel hard tegen mij aanschoppen maar de feiten zijn wel in mijn voordeel.

        Like

      • bobzelf zegt:

        waalkade zegt:
        27 februari 2024 om 07:25

        BESTE KLOOTZAK .DAN WEL LUL MET 10 VINGERS

        WELKE REGERING IS GEERT DE BAAS VAN DAN ??

        HOEVEEL ZETELS HEEFT HIJ 37 TOCH ..

        KIJK DAT JE FINAAL AFGEZEKEN BENT HIER. DOOR EEN BUS VOL …… MET JE FVD IS DE WARE ??

        MET 2 ZETELS . DUS GEEF ER NOG EFFE EEN RUKKIE AAN ,

        EN VERTEL HET EENS HOE HET ZIT NU

        VVD ????????? GAAT MISSCHIEN MEE DOEN ?????

        PIETERTJE WEF. WIL BUITEN DE GROEP MEEDOEN .MISSCHIEN ???

        BBB DOET MEE ALS BAYER MONSANTO DUBIOSO

        EN DE FVD . HEEFT 3 ZETELS EN IS GEWOON DOOD

        DUS

        DE GRENEN DICHT MET 37 ZETELS . DE ISLAM ER UIT PLEUREN MET 37 ZETELS … ROEPEN PUTIN DID IT ??? VERTEL EVEN WAT MOET GEERT NU REGELEN BESTE

        SUPER IQ. 11.7 KLOOTHOMMEL ??

        DANK U JA. IK WORD n.l. GEK EN GESCHIFT. VAN MENSEN HIER MET 1 NOG NIET WEGGEZOPEN HERSENCEL . DIE HET EVEN KOMEN VERTELLEN

        DUS 150 .. MEERDERHEID IS 76 MINUS 37 =39 ZETELS

        TE KORT. TOCH . REKENWONDER ??

        EN HIER DAN EVEN PVV BELACHELIJK KOMEN MAKEN

        VRAAG JE EENS AF WAAROM DIE KANJERS VAN JOU AL MAANDEN OP 3 GEWELDIGE ZETELS STAAN

        LEG DAN EVEN UIT DAN . DILDO

        LUL WHAHHAHA

        MET LOSERS ZOALS JIJ . MOET NEDERLAND ER WEER BOVEN OP KOMEN ..

        JE WILT NEDERLAND VERDER VERNIETIGEN ..

        MET LIEFDE…. HET MOET FRANSKE WORDEN TOCH

        DIE MOET JE AFZEIKEN EN ROBJE AAMBEI

        EN VOLT . DE SOROS GROEP VVD .2.0 EN D.66

        ZO DAT WILDE IK EVEN KWIJT. AAN EEN SUPER KLOOTVIOOL HIER

        GEEN DANK MET LIEFDE GESCHREVEN

        BOBZELF GOEDE MORGEN

        EN IK HOOP DAT HET DE HELE DAG ZEIK REGENT
        BIJ JE.

        Like

    • Bas Kievit zegt:

      Past precies in het plaatje wat Rutte vorige week zei. Geen nieuwe regering zonder steun aan de Ukraine.

      Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      WAT GEINIG DAT ER MENSEN HIER ENKEL KOMEN REAGEREN ALS HUN ENIGE WERKENDE HERSENCEL EVEN AANSLAAT
      EN DAN ENKEL EN ALLEEN DE PVV AF KOMEN ZEIKEN

      ZELFS VANUI HONGARIJE .

      OMDAT HUN KEUS WEL 3 ZETELS HEEFT. EN GEEN FUCK VERDER VOORSTELT .. EN DAT DIT NU AL MAANDEN DWARS ZIT
      EN ZELFS NU MET ALLE DWARSLIGGENDE EVENTUELE REGERINGS PARTIJEN
      NOG STEEDS OP 3 ZETELS STAAT .. ?? DILDO ??

      DUS DIE GAAN ONS DUS REDDEN , WANT WIJ DE PVV STEMMERS
      SNAPPEN ER HELEMAAL NIKS VAN ?

      WHAHAHAH WHAHAHAHA OVER GENIALE DOMHEID GESPROKEN

      ANDER WOORD VOOR HERSENDOOD TOCH ??

      ZAL IK JE VOORSTELLEN HIER AAN DE HEREN ZEURDERS EN ZEIKERS EN MEDE HERSENDODEN !!
      KAN JE JEZELF DAAR BIJ AANSLUITEN . DE BENDE FC HERSENDOOD

      a.k.a.
      ss,,, dolf , nazi, ss bandera fan SS VON DER HEIJDEN ??
      EEN OUDE MAN DIE DENKT DAT 37 EEN MEERDERHEID IS
      EN DAN ALS KLEUTER BOOS NAAR HUIS GAAT
      TEVENS GEERT HATER
      ZIJN ACHTERLIJKE BROER JOHANNES
      DRS. NITWIT
      SCHERPSCHUTTER PUTIN HATER . WANT HE DID IT

      LIJKT ME EEN GOED PLAN . KUNNEN JULLIE JE IQ .11.7 EEN BEETJE OPPOETSEN ??

      HUGGIE VRIEND BOBZELF

      Like

      • waalkade953aa90f30 zegt:

        Wel meneer caps ik verlaag me niet tot dat soort als jij.
        Daarbij zijn er maar 2 mensen hier die het niet met mij eens zijn.

        Dit is precies wat het kartel graag ziet. Als ik me niet vergis heb je hier al meer mensen geschoffeerd. Mij zal je hier niet meer zien.

        Like

      • bobzelf zegt:

        waalkade953aa90f30 zegt:
        27 februari 2024 om 16:22

        ZELFS SCHRIJVEN IS EEN PROBLEEM ???

        JE BEDOELT DAT VAN ALLE REAGEERDERS ER 2 HET MET JE EENS ZIJN .

        DE REST HEEFT GEERT GESTEMD. INCL. E.J. BRON DE BAAS VAN DIT GEKKENHUIS

        DUS WE ZULLEN JE DOMME GELUL ZEKER NIET MISSEN

        WE WISTEN TROUWENS NIET DAT JE AL WEG WAS

        WHAHAHAHAHAHAH

        NEE IK PRAAT ALLEEN ZO TEGEN HERSENDODEN EN MENSEN MET 1 NOG NET WERKENDE HERSENCEL

        JA IEMAND MOET FIGUREN ALS JIJ TOCH EFFE OPNIEUW

        RECHTOP ZETTEN

        OF WIL JE FVD DID IT 3 ZETELS ZE GAAN WINNEN HIER BLIJVEN ROEPEN ??

        EN DAAR HOOR JIJ DUS BIJ

        BINNEN KOMEN EN DAN ROEPEN DE FVD MOEST HET WORDEN …….. JA 37 ZETELS AAN MENSEN WILDEN ALLEN STRATEGISCH STEMMEN MAAR WILDEN EIGENLIJK ALLEMAAL FVD STEMMEN

        ????????????????????? ???????????????????????

        IK WORD HIER ZO MOE VAN . VAN DAT HERSENLOZE HONGAARSE GELUL

        VAARWEL MAKKER DOE ORBAN DE GROETEN ..

        VRAAG DAAR EVEN WAAROM HIJ DE 50 MILJARD NU WEL WIL STUREN EN WAAROM ZWEDEN NU WEL BIJ DE NAVO MAG

        KAN JE GELIJK DAAR GAAN ZEIKEN

        EN HEB JE GELIJK NIEUWE VRIENDEN IK WEET ZEKER DAT ER DAAR OOK EEN BOBZELF RONDLOOPT WHAHHHH

        MR. URINE DOOS

        Like

  5. bobzelf zegt:

    HET IS WEL LEUK DAT DAT CIA VERHAAL AL HEEL LANG GELEDEN ZELFS OP INSTAGRAM / TELEGRAM WERD VERTELD

    DUS HOORDE I KDAT VAN MIJN SNOLLEBOL .

    DUS MAAKT U GEEN ZORGEN ALS IK EN MIJN MOOIE MEISSIE HET WETEN

    WEET OOM VLADIMIR EN MEDVEDEV HET ZEKER

    WHAHHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    Russische haviken = anti-Russische haviken…

    En dit bevestigd dus de directe betrokkenheid van de Amerikaanse staat bij gevechtshandelingen tegen de Russische Federatie, wat een “casus belli” is, een legitieme reden om die Amerikaanse staat de oorlog te verklaren, en militaire aanvallen tegen die Amerikaanse staat door de Russische Federatie legaliseert.
    Dit plaatst alle bondgenoten van de VS vervolgens op dun ijs, omdat het willens en wetens assisteren van de VS bij deze activiteiten ook een “casus belli” inhoud.

    Geliked door 2 people

  7. leeuw7 zegt:

    De oorlogshitsende,corrupte,geldverslindende WEF-BILDERBERGER COVID-19 Pharma maffia vaccinazi’s-oorlogsmisdadigers-psychopaten worden aangestuurd door de nietsontziende,moordzuchtige neofascistische vaccinazi’s uit VS van Amerika!!

    Geliked door 1 persoon

  8. Snappie zegt:

    Haha de waarheid valt als een oud lijk uit de kast op de bladzijden van de linkse nyt
    Laat Trump dit nogeens goed na trompetten opdat iedereen dezelfde opinie heeft.
    Amerika is een smeerlap en ondermijnd de vrede met duizend bommen en granaten
    De sneaky bastards.

    Like

  9. koddebeier zegt:

    Zonder de VS en z’n CIA zou de wereld een stuk vrediger zijn !!
    Het mooiste zou zijn dat onder Trump de Amerikanen zich terug trekken uit Europa !

    Like

Plaats een reactie