“Duitsers worden op oorlog voorbereid”: Ruslands ambassadeur bezorgd over “steeds agressiever militarisme”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische ambassadeur in Duitsland, Sergej Netsjajev (foto), heeft zich in een interview met het staatspersbureau “RIA Novosti” bezorgd over vanuit zijn zienswijze toenemend militarisme in Duitsland uitgelaten. In de door de Duitse Bondsdag op 22 februari aangenomen resolutie met betrekking tot leveringen van vér reikende wapensystemen aan de Oekraïne ziet de topdiplomaat “nog een bewijs voor Berlijns diepe verwikkeling in het Oekraïne-conflict.”

De ambassadeur benadrukte: “Met bezorgdheid horen we steeds agressievere militaristische uitlatingen, die in Duitsland op hoog politiek niveau worden uitgesproken. Ik bedoel die openbare oproepen om de Duitse Bundeswehr en de Duitse samenleving op de oorlog tegen Rusland voor te bereiden, de gevechtshandelingen naar ons gebied te verplaatsen, Russische ministeries en infrastructuur aan te vallen. Dat is een uitermate zorgwekkend signaal.”

Netsjajev onderstreepte echter ook dat zijn land “vol vertrouwen zou zijn dat lang niet iedereen in Duitsland deze wijze van aanpak ondersteunt en begrijpt waar de huidige ´haviken´ het Duitse volk intrekken.”

De (nog) afwijzing van de levering van vér reikende “Taurus”-kruisraketten door bondskanselier Olaf Scholz (SPD) zou volgens de Russische ambassadeur niet te hoog aangeslagen moeten worden. Moskou zou rekening houden “met elke ontwikkeling”. Netsjajev herinnerde er aan: “De Duitse zijde begon met de levering van helmen aan de Oekraïne en heeft sindsdien haar eigen ´rode lijnen´ meermaals overschreden. Nu is Duitsland de vooraanstaande Europese wapenleverancier van de Oekraïense strijdkrachten met een rijke keuze aan wapens, inclusief houwitsers, zware tanks, luchtafweersystemen enz.” Terwijl “het misdadige regime van Kiev” meermaals westerse wapens tegen burgers en de infrastructuur van Russische regio´s zou hebben ingezet. Elke militaire levering aan de Oekraïne zou nieuwe slachtoffers en de verlenging van de oorlog betekenen, waarschuwde de ambassadeur.

Bron:
deutschlandkurier.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Duitsers worden op oorlog voorbereid”: Ruslands ambassadeur bezorgd over “steeds agressiever militarisme”

  1. karton zegt:

    Deze man, de Russische ambassadeur, zegt helemaal niks verkeerds.
    De éçhte agressor zit niet uit ’t “Oosten”.

    Geliked door 2 people

  2. Olie bol zegt:

    De Duitsers starten weer een krieg op, no 3 ze leren het NOOIT

    Like

    • Ravian zegt:

      Yeah, het schijnt je ontgaan te zijn, maar de Amerikanen, de Britten, de Fransen, en de Polen zijn al lang zwaar verwikkeld in de oorlogvoering in Oekraïne.
      Die “krieg” is dus al lang opgestart, en wel door degenen die ook de vorige drie(!) Europese oorlogen opgestart hebben, en dat was niet Duitsland.

      Like

  3. Snappie zegt:

    Ja als Rusland wordt geraakt door grof geschut dan krijgen wij ook raketten om de oren. De wef diplomaten danwel de young global leaders zijn grensverleggend bezig.
    Het is een kwestie van barsten want buigen doen ze niet. Dus staakt het vuren of knal erop los.
    De eu top is gelijk aan de nazi’s die de eu toch al willen omvolken of ontvolken.
    Het moet eerst keihard barsten voor het verzet in opstand komt.
    We are doomed met nazi leiders in de EU die aan landje veroveren doen.en anderzijds elk land onder een dwaas regime te plaatsen van afbraak ,armoede en ellende.

    Like

  4. flo zegt:

    Een oorlog die nu al verloren is. Door groen links fascistisch deutschland uiteraard,en die ook ons meeslepen de afgrond in. Ja, hitler Duitsland was ook links,extr.links socialistisch, ein volk ein reich ein führer (in dit geval de Groenen) het is vreselijk wat er gebeurt..

    Like

  5. Hovawart zegt:

    De EU zet Rusland het mes op de keel en Duitsland is bezorgd dat Poetin hen een knietje in de duitse schaamstreek geeft………AU!

    Like

  6. ronjaspers zegt:

    Duitsland wordt gebruikt door de amerikaanse “deepstate” om een oorlog te forceren met de russen.Waardoor de kans groot is op een oorlog in europa, die kan uitdraaien op WW3.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie