Het verijdelde akkoord tussen de Oekraïne en Rusland: dit stond er in!

(Vertaling: E.J. Bron)

Kiev en Moskou stonden zes weken na de Oekraïne-invasie kort voor een akkoord. Toen brak de Oekraïne de onderhandelingen af, o.a. omdat de Britse premier Boris Johnson daarop aangedrongen hebben. De “Wall Street Journal” presenteert nu voor het eerst de belangrijkste details van de verijdelde deal.

In april 2022 stonden Kiev en Moskou kort voor een akkoord. De onderhandelingen in Istanboel zouden veelbelovend verlopen zijn, berichten Oekraïense, Turkse, Israëlische, Amerikaanse en Russische bronnen. Vooral een bezoek aan Kiev door Boris Johnson zou de vredesinspanningen beëindigd hebben, zegt men. De toenmalige Britse premier zou Volodymyr Zelensky hebben aangeraden beter verder te vechten. Ook choquerende beelden uit Boetsja zouden een andere manier van denken in Kiev veroorzaakt hebben.

Geen deelname aan westerse blokken, geen bewapening met westerse hulp

De Amerikaanse krant “Wall Street Journal” beweert nu in het bezit te zijn van een geheim document, dat de details van het mislukte vredesakkoord bevat. Het gaat om een ontwerp van 17 pagina´s, waarover de onderhandelaars van beide zijden het destijds eens waren geworden. Tot nu toe werd hier alleen maar over bericht, maar het werd nooit gepubliceerd. De “Wall Street Journal” heeft nu voor het eerst de belangrijkste delen en punten verraden.

Het document is gedateerd op 15 april 2022. Volgens dit document zou de Oekraïne een “duurzaam neutrale staat” worden, “die niet deelneemt aan militaire blokken”. Bovendien zou de Oekraïne haar leger niet met westerse ondersteuning mogen bewapenen, de Krim zou onder Russische controle moeten blijven.

EU-lidmaatschap toegestaan, maar geen buitenlandse wapens

Volgens de “Wall Street Journal” bevinden zich enkele uitgebreide concessies in de deal, die echter mogelijkerwijs ook in een toekomstig akkoord zullen komen. Op dit moment bevindt het Oekraïense leger zich namelijk in het defensief en wordt door het Russische leger teruggedrongen. Onder deze omstandigheden zouden er nog meer concessies van Kiev verlangd kunnen worden.

Verder staat er in het bericht van de Amerikaanse krant: “Het verdragsontwerp voorziet er in dat de Oekraïne weliswaar mag streven naar het lidmaatschap van de Europese Unie, echter niet mag toetreden tot militaire bondgenootschappen zoals de NAVO. Er zouden geen buitenlandse wapens op Oekraïens grondgebied zijn toegestaan.”

Verschillende ideeën over de grootte van het Oekraïense leger

Ook wat betreft de grootte van het Oekraïense leger hadden de Russen concrete wensen: “Het Oekraïense leger zou tot een bepaalde grootte gereduceerd worden”. Er zouden zelfs duurzame beperkingen van de troepensterkte ingevoerd moeten worden: “Rusland wilde alles beperken, van het aantal troepen en tanks tot aan de maximale reikwijdte van de Oekraïense raketten.”

De Oekraïense strijdkrachten moesten volgens de Russische wensen tot 85.000 soldaten, 342 tanks en 519 artilleriekanonnen beperkt worden. Hierover was men het blijkbaar nog niet eens. De Oekraïense onderhandelaars wilden 250.000 soldaten, 800 tanks en 1900 artilleriekanonnen, staat er in het document. Rusland wilde dat de reikwijdte van de Oekraïense raketten tot 40 kilometer beperkt wordt. Onder het verbod van buitenlandse wapens zouden ook “raketwapens van welke soort dan ook, strijdkrachten en formaties” gevallen zijn.

Geannexeerde gebieden in het oosten van de Oekraïne worden niet genoemd

Een ander punt betrof de Russische taal: die moest in de Oekraïense ministeries en rechtbanken een gelijkberechtigde status krijgen. Zoals bekend probeert de regering Zelensky sinds het begin van de invasie de Russische taal in het openbaar sterk te beperken en te onderdrukken.

Over de toekomst van de beide door Rusland uitgeroepen “Volksrepublieken” Loehansk en Donetsk, die door Rusland in 2014 werden geannexeerd, stond niets in het ontwerp. Zoals andere ambtenaren en personen uit de omgeving van Zelensky in de afgelopen twee jaar al verteld hebben, zouden Poetin en Zelensky in een persoonlijk gesprek de status van deze Oost-Oekraïense gebieden moeten ophelderen. Per slot van rekening gaat het hier om vragen van het constitutioneel recht.

Buitenlandse machten zouden de naleving van het verdrag moeten garanderen

Buitenlandse machten zouden de naleving van het verdrag moeten garanderen. Genoemd worden de VS, Groot-Brittannië, China, Frankrijk en Rusland. Deze landen zouden er ook toe verplicht geweest zijn de neutraliteit van de Oekraïne te verdedigen mits het verdrag geschonden zou worden. Zolang het verdrag geldt, zouden de garanten ook verplicht geweest zijn “internationale verdragen en overeenkomsten op te zeggen, die onverenigbaar zijn met de permanente neutraliteit van de Oekraïne”, inclusief alle toezeggingen voor bilaterale militaire hulp. De internationale veiligheidsgaranties zouden niet voor de Krim en Sebastopol gelden.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Het verijdelde akkoord tussen de Oekraïne en Rusland: dit stond er in!

  1. 007lucia zegt:

    Nou, dat is gewoon een knap verdrag, niets mis mee behalve natuurlijk als je Oekraine wilde gebruiken als steppingstone om Rusland aan te vallen.
    De eisen die Rusland stelt zijn strategisch en logisch vanuit hun positie,
    zonder daarbij Oekraine zwaar te vernederen ..
    Kortom netjes ..dus niet goed natuurlijk voor die vuile oorlogshitsers

    Geliked door 2 people

  2. 007lucia zegt:

    Overigens mag het ook een keer gezegd worden
    bedankt Hr Bron voor het vertalen van deze belangrijke artikelen
    Het is best een behoorlijke klus want u doet dat zeer regelmatig
    ….lief hoor !!!

    Geliked door 4 people

  3. bobzelf zegt:

    JAAAAA DE BOETSJA / BUTCHA BEELDEN WHAHAHA

    U WEET WEL EERST EEN TOESPRAAK VN DE BURGEMEESTER

    ER IS NIKS MIS HIER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! D RUSSEN ZIJN WEG !!

    EN DAN 4 HELE DAGEN NADAT DE RUSSEN VERDWENEN WAREN

    LAGEN DE LIJKEN VOLOP IN DE STRAAT

    EN ??

    JA OOK NOG KEURIG AAN DE ZEG MAAR STOEPRANDEN

    DN KONDE DE AUTO’S ER MAKKELIJK LANGS

    VRESELIJK AL DIE BEELDEN VAN AZOV. ..SS .BANDERA MOORDEN

    PUTIN DID IT. WHAHAHAHAHAHA WAS PAS 4 DAGEN WEG

    JA ALTIJD LACHEN MET UKRAINS NIEUWS

    EN ZULKE OPNAMENS LEVERDE DUS 84 MILJARD EU STEUN OP

    NOU BLIJ NOU ??

    OOM VLADIMIROVITCH

    Geliked door 3 people

  4. Niek zegt:

    De kranten staan vol met nonsens en propaganda, iedereen gelooft het? Totale leugens en bullshit, 85 procent gelooft dat verhaal en de rest wordt niet verteld, zo makkelijk. Het zelfde met Israël en Palestina daarmee worden mensen in de war gebracht omtrent hun mening maar je hoeft geen kant te kiezen, dat is een zwart/wit gedachte terwijl er vele kleuren tussen schuil gaan in het leven.

    Geliked door 1 persoon

  5. Henk der Niederländer zegt:

    Colonel McGregor over de ontwikkelingenin Oekraine.
    De Colonel heeft een duidelijke mening over Poetin en het westen.
    Poetin hoeft alleen maar te wachten totdat de Europesche en Amerikaanse economie totaal in elkaar stuikt en de zogenaamde hulp aan Oekraine daardoor eenvoudig op houd te bestaan.
    In het Kremlin zijn genoeg mensen die regelmatig tegen Poetin zeggen, laat ons gas geven en er een einde aan maken, wat uiteraard veel Russische slachtoffers zou geven.

    https://www.bitchute.com/video/ejyWnekGwxiu/

    Geliked door 1 persoon

  6. Tukker24 zegt:

    En thans draai de gehaktmolen nog steeds op volle toeren. Vresrlijk om al die levens op te offeren voor een zinloze strijd.

    Like

    • Henk der Niederländer zegt:

      Hier ben Ik het volkomen met je eens Tucker,maar helaas is dit voorlopig helemaal onontkoombaar omdat er veel criminelen zijn die door deze strijd ontzettend veel macht maar ook Dollars binnen harken.
      Geld en macht maken van veel mensen een beest.

      Geliked door 1 persoon

  7. Ravian zegt:

    “Ook choquerende beelden uit Boetsja zouden een andere manier van denken in Kiev veroorzaakt hebben”

    Das dan knap, want die oorlogsmisdaad is door de Oekraïne zelf in scene gezet dan wel begaan.

    “Onder deze omstandigheden zouden er nog meer concessies van Kiev verlangd kunnen worden”

    Zouden kunnen?
    LOL
    De Oekraïners hebben inmiddels meer dan duidelijk gemaakt dat geen enkele etnische Rus in Oekraïne zijn of haar leven zeker is.
    Ze praten over die mensen, en behandelen ze, als minderwaardige beesten.
    Oekraïne gaat nu gewoon minimaal AL zijn voormalig Russische gebieden weer kwijt raken, en das zo’n beetje half Oekraïne…

    “Zoals bekend probeert de regering Zelensky sinds het begin van de invasie de Russische taal in het openbaar sterk te beperken en te onderdrukken.”

    Das een leugen, die discriminatie en onderdrukking is al in 2014 begonnen, direct na de staatsgreep, en was de directe aanleiding tot het conflict in de Donbass, waarbij Rusland pas sinds 2022 echt betrokken is.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie