Bondskanselier Scholz houdt zijn poot stijf: geen levering van de “Taurus”-kruisraket aan de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

De meerderheid van de bevolking aan zijn kant, maar krachtige tegenwind van de oppositie en uit de eigen gelederen van de “stoplicht”-regering. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD, foto) heeft ook tegen internationale druk in nogmaals bevestigd geen “Taurus”-kruisraketten aan de Oekraïne te leveren.

De woorden van de bondskanselier in de Duitse Bondsdag waren bedachtzaam gekozen: “Bedachtzaamheid is niet iets wat men als zwakte kan kwalificeren, zoals sommigen dat doen, maar bedachtzaamheid is iets waarop de burgers in dit land aanspraak hebben”, zei Olaf Scholz woensdag tijdens zijn eerste ondervraging dit jaar in Berlijn: “Daartoe behoort ook dat het voor mij uitgesloten is om wapensystemen met een grote reikwijdte te leveren, die alleen zinvol geleverd kunnen worden wanneer dit verbonden zou zijn aan de inzet van Duitse soldaten in de Oekraïne. Dat is een grens, die ik als bondskanselier niet wil overschrijden.”

Het was de hernieuwde weigering van de regeringschef om “Taurus”-kruisraketten aan de Oekraïne te leveren. Om het wapensysteem met een reikwijdte van 500 kilometer werd dringend door Kiev verzocht. Zowel NAVO-partners als de Duitse oppositiepartijen CDU/CSU oefenen druk uit op Scholz. En zelfs in de gelederen van de coalitiepartners van de Groenen en de FDP hebben zich parlementariërs voor de levering uitgesproken. Scholz zegt echter: “Vanuit mijn zienswijze is het dringend noodzakelijk dat we bij alle beslissingen, juist wanneer we zo veel ondernemen en wanneer we zo veel dingen opstarten, het centraal blijft dat we elke individuele beslissing zorgvuldig afwegen.”

Scholz: “Afweging betekent niet lafheid”

Het zijn vooral twee punten die de bondskanselier tegen leveringen naar voren brengt. Volgens hem zou het “Taurus”-wapensysteem zonder actieve deelname van Duitse soldaten niet inzetbaar zijn. Scholz wil in geen geval Duitse soldaten in de Oekraïne-oorlog inzetten, dit noemde hij de “rode lijn”.

Anderzijds is het de reikwijdte van de “Taurus”. De kruisraket zou Kiev theoretisch de mogelijkheid bieden om vanaf het eigen territorium het Kremlin onder vuur te nemen. Wat Rusland als intreding van de Duitsers in de oorlog zou kunnen beoordelen en daar al voor gewaarschuwd heeft.

De bondskanselier bekritiseerde na een vraag uit de CDU/CSU-fractie dat “bedachtzaamheid en afweging” niet als “aarzelen en lafheid of wat dan ook” beschreven zou mogen worden. Dat zou de mensen eerder bang maken.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Bondskanselier Scholz houdt zijn poot stijf: geen levering van de “Taurus”-kruisraket aan de Oekraïne

  1. Peter. zegt:

    Denk dat de raketten eerder in Duitsland geland zijn als de Taures raketten in de Ukraine aangekomen zijn,dat kan zelfs die domme sociallist op zijn vingers uit rekenen

    Geliked door 2 people

  2. bobzelf zegt:

    DUS BERLIJN BLIJFT NOG EVEN OP DE KAART STAAN ???

    OOM BOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

  3. Henk der Niederländer zegt:

    En wat als je de ongemakkelijke waarheid verteld in de burelen van Brussel.

    https://www.ninefornews.nl/kijk-marcel-de-graaff-toegeschreeuwd-en-het-woord-ontnomen-tijdens-debat/

    Like

  4. Andre zegt:

    Rusland hater Scholz is dus eventjes toegesproken via de direct hotline met Moskou en doet nu poepie poepie in zn linkse broekie.

    Like

  5. Julia zegt:

    Wat en wie kunnen wij nog vertrouwen ook Scholz zal door de knieeën gaan onder druk van de overige oorlogszuchtige westerse landen. Dan niet janken als de Russen met een keiharde tegenaanval komen want het blijkt dat de EU, VS, Nederland en de NAVO de komende jaren niet van plan is om tot vredesonderhandelingen over te gaan maar meer en meer dodelijke wapens te leveren om zoveel mogelijk onnodig bloed te vergieten. Al die regeringleiders, Zelensky evenals dat ongekozen klapvee in Brussel verdienen maar één ding een enkeltje naar de loopgraven om te ondervinden wat het betekent om als kanonnenvoer te worden gebruikt. https://www.frontnieuws.com/europese-machten-steken-elkaar-in-de-rug-over-nederlaag-proxy-oorlog-oekraine/ Laat dat oorlogszuchtig tuig elkaar maar flink in de rug steken ze verdienen niet beter.

    Like

  6. Sarcoff zegt:

    Begint het normale verstand weer een klein beetje terug te komen?

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie