Het is niet langer een Speciale Militaire Operatie, Rusland is in oorlog – het Kremlin

Wat begon als een militaire operatie is geëscaleerd nadat het Westen deelnemer werd, zegt Dmitri Peskov (foto).

RT: De Russische militaire operatie in Oekraïne is veranderd in een volwaardige oorlog nadat het Westen deelnam aan het conflict, zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov in een vandaag gepubliceerd interview met nationale media.

Moskou zal zijn doel blijven nastreven om ervoor te zorgen dat het Oekraïense leger geen bedreiging kan vormen voor Russische burgers of grondgebied, zei de woordvoerder tegen de krant Argumenti i Fakty, waarbij hij opmerkte dat het land nu vier nieuwe federale onderdanen heeft die moeten worden beschermd en volledig moeten worden bevrijd van Kiev’s strijdkrachten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Het is niet langer een Speciale Militaire Operatie, Rusland is in oorlog – het Kremlin

  1. bobzelf zegt:

    MISSCHIEN MAG IK U NOG EVEN LATEN ZIEN 

    WAT EEN WEELDE EN VOORUITGANG 

    DE ISLAM U GEBRACHT HEEFT DE LAATSTE JAREN 

    LEKKERE LUCHIES. NIKE DESERT SLIPPERS .STINKENDE MANNEN MET BAARDEN 

    GEITEN . SCHAPEN HONDEN EZELS EN KAMELEN NEUKEN

    EN ???  KIJKT U EVEN MEE 

    https://fb.watch/qV6TVnLq0k/

    GEEN DANK . ALS U GODVERDOMME NIET SNEL WAKKER WORDT 

    MAG JE DOCHTER ER OOK 1 AAN 

    OOM KUTVOLK

    Geliked door 1 persoon

  2. de barbaar zegt:

    Een van de vele zeer wijze mannen in het russisch spectrum, net als lavrov en vele anderen…

    De oorlog!….kleinschalig vanwege de laffaards in europa…de schijngeiligen…de lepralijers, de weffers, de who pijpwers…. dat soort tuig net als hier in de buurt…rat rutte…de vvd/volt/pvda/groenslinks/cu/sp/nsc/bbb/ drek(eh denk)/cdanusbereiders,en ojeee…de pvv..die stelt vaccinatie met de gifprikken van pfizer en moderna voor ZWANGEREN EN KINDEREN als iets wat gedaan kan worden….??????? En die de pislam als religie ziet ipv een verdorven en verrote ideologie die alleen maar dood en verderf zaait….????

    En die staat te ejaculeren als er een nazi-rat komt bedelen voor geld en wapens en uiteindelijk onze kinderen…..staande ejaculatie van geertje en zijn reetbonkertjes toen die massamoordenaar zwellenskie in de tweede slaapkamer zichzelf stond af te rukken….

    Tja…politiek/geld/oorlog/ dood en verderf……

    Like

  3. bobzelf zegt:

    “VOOR ONZE NIEUWE VRIEND WIM .. ???? EEN LUL MET VINGERS

    DIE ONS EN MIJ OME BOB VOOR GEK VERKLAART ??

    OMDAT DIE PLEURIS PUTIN DUS OVERAL DE SCHULD VAN IS ??

    MAG IK DEZE LUL . DEZE NAZI KLOOTZAK DEZE TELEGRAAF LEZER

    EVEN KEIHARD OM ZIJN EU ..NAZI. BANDRA OREN SLAAN ?

    DANK U WEL ALVAST .

    BOB VLADIBOB BOBZELLUF

    It’s the end of the world as we know it”, schreef ik een jaar geleden naar aanleiding van de Russische aanval.

    Tijd voor een evaluatie.

    Ik schreef dat op 1 april 2022, niet wetende dat precies op die dag Oekraïne en Rusland een akkoord hadden onderhandeld in Istanbul, dat de vijandelijkheden zou stoppen! Maar toen was daar plots Boris Johnson op bezoek in kiev die, samen met Loyd Austin, Zelensky verbood om in te stemmen met het onderhandelde staakt het vuren én vredesakkoord:

    de oorlog moest door gaan, ze hadden niet voor niks 8 jaar wapens geleverd, troepen getraind en verdedigingslinies gebouwd.

    Echter werd dat hier natuurlijk niet bericht.

    Wat er die dag ook gebeurde, was dat het AZOV Battaljon het plaatsje Bucha opnieuw bezette, nadat de Russen zich er 2 dagen eerder hadden teruggetrokken. Een dag eerder reed Anatoly Fedoruk Bucha binnen, hij sprak niet over op straat liggende lijken lijken, integendeel.

    Gek dat er daarna plots beelden opduiken van mooi gechoreografeerde lijken op die zelfde straat waarop de Burgermeester Fedoruk 2 dagen eerder Bucha binnenreed.

    Een via Westerse media gecoördineerde campagne en iedereen weet wat “die smerige Russen opnieuw hebben uitgevreten!”

    Een echt onafhankelijk onderzoek via de VN wordt vervolgens door een veto van het Verenigd Koninkrijk tegenhouden.

    Ik noemde het toen Putin’s frontale aanval op de Westerse hegemonie en het uni-polaire model waar dat Westen voor staat.

    En dat wordt nu ook steeds duidelijker, toch?

    Sinds Rusland haar militaire operatie begon, zie je steeds meer landen die hun handel gaan drijven in eigen valuta, steeds meer landen wenden zich af van de Dollar, die daardoor onder druk komt te staan en daarom zal bijdrukken ervan deze keer niet helpen, integendeel.

    “Het Westen smeedt een coalitie, creëert een bloc (NATO/ AUKUS), waarom en tegen wie?” vroeg Putin zich een tijd geleden al af. “Rusland zal daarop moeten reageren, en anderen ook”

    De Bully, het Westen, is inmiddels aangeslagen, en elk land weet dit: Afrikaanse staten die plots veel assertiever tegen hun voormalig kolonisatoren zijn en de zogenaamde vredestroepen vragen het land te verlaten, Saoedi-Arabië en steeds meer landen die de dollar loslaten, landen die ondanks Westerse druk weigeren Rusland te sanctioneren, Westerse diplomaten die op hun nummer gezet of zelfs geschoffeerd worden.

    De inloed van het Westen neemt zienderogen af, en zo ook het respect voor dat Westen. Waar dat respect vroeger voornamelijk voortkwam uit de loop van een kanon, kwam dat respect in onze recente geschiedenis voornamelijk voort uit de raketten van drones en de sancties of dreiging daarmee.

    Bretton Woods is dus ook een aflopende zaak, de dollar verliest snel aan invloed, en die astronomische staatsschuld van de VS is in de nabije toekomst niet meer houdbaar.

    Putin sprak ook regelmatig over dit probleem, dat de rest van de wereld al tientallen jaren in feite de schulden van de VS financierde, en ik geloof echt dat dit een pijler is waarop zijn aanval op de Westerse hegemonie steunt: het ondermijnen van de dollar e.d.. Hij zei dat Rusland a-symmetrisch reageren zou op de machinaties en oorlogsvoering van het Westen, maar verwachtte dat ze uiteindelijk nog wel enig gezond verstand bezitten en zullen luisteren.

    Wat hem betrof had de oorlog in Donbass dan ook al 7 jaar geleden afgelopen moeten zijn, hij wilde de Donbass helemaal niet:

    Lugansk en Donetsk, zouden opnieuw deel uitmaken van een Federatieve Oekraïense staat waarin de Russische taal en cultuur naast de Oekraïense kon bestaan. (afspraken in Minsk2).

    Maar Oekraïne en het Westen wilden echter oorlog, anders hadden ze die Minsk-akkoorden wel geïmplementeerd, daar hebben ze 7 jaar de tijd voor gehad.

    En dus heeft Oekraïne nu niet alleen Lugansk en Donetsk verloren, maar ook Zaporishe en Cherson, en hoe langer het gaat duren hoe meer ze gaan verliezen.

    We weten nu ook officieel dat de Minsk-akkoorden slechts fake waren, om de NAVO de tijd te geven Oekraïne op de oorlog met Rusland voor te bereiden. Vandaar dat niemand hier in het Westen mocht weten dat de beschietingen van Donbass in die 8 jaar gewoon doorgingen. Duizenden doden en verminkten!

    Kanzlerin Merkel, President Hollande en Petro Poroshenko die garant stonden voor de bij de VN vastgelegde akkoorden, hebben alle 3 bevestigd, dat hun handtekeningen onder die akkoorden slechts fake waren: tijdwinst in voorbereiding op oorlog.

    Op zich een misdaad tegen de internationale gemeenschap, een schoffering van internationaal recht/verdragen en van de VN als instituut, om maar niet te spreken over een totaal verlies van betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van deze landen én personen. Ik begrijp niet dat ze daarmee wegkomen. Dat wij als volk, het zover hebben laten komen en onze Volksvertegenwoordigers niet hebben teruggefloten na overduidelijke misdaden, da’s iets voor een andere keer..

    Maar Putin’s verbazing en ook teleurstelling over Merkel’s verraad leek oprecht, ik denk dat hij haar toch hoger had ingeschat.

    Het Westen gaat echter door op de ingeslagen doodlopende weg: wapens voor de vrede en voor de lieve jongens van AZOV, Aidar, Kraken, Karparhian Sich, enz., die met hun waarden onze moderne tanks mogen beschilderen met hun Swastika’s, om voor onze Europese waarden hun vernietiging tegenmoet te rijden.

    Rusland moet een strategische nederlaag lijden, Rusland mag niet winnen, etc. etc.!

    En ondertussen is het: “Maar nee, we zijn niet in oorlog met Rusland, we leveren slechts wapens en live battlefield informatie…”

    Loslippig peanutbrain Mevrouw Bearbock, Duits Minister van Buitenlandse zaken, verklapte wat niet gezegd mag worden:

    “We zijn in oorlog met Rusland”!

    Daar waar Mevr. Von der Leyen maanden geleden al een ander geheim verklapte, dat het aantal gesneuvelde Oekraïense “officers” de 100.000 al ruim gepasseerd was.

    En het gaat echt slecht met die oorlog, al horen we hier alleen over hoe heldhaftig de Oekraïners die hordes barbaren afslachten die met de primitiefste wapens hun stellingen bestormen. Volgens enkele bronnen in veiligheidsdiensten en uit talloze videos blijkt echter het tegengestelde waar. De doden en gewonden aan Oekraïense kant zijn inmiddels verbijsterend hoog: 1 Russische gesneuvelde op 7 Oekraïense gesneuvelden.

    En al maanden beweren ze hier dat Rusland’s granaten en raketten op zijn, maar het zijn daarentegen de Oekraïners die nog maar voor enkele weken munitie hebben, en het Westerse militaire complex is niet in staat om haar productie van munitie snel op te voeren om Oekraïne te steunen. Eerdere leveringen aan Oekraïne hebben eigen voorraden totaal uitgeput. Rusland produceert nu al 5x meer granaten dan de NAVO bv. Ook wat luchtverdedigingssystemen en tanks betreft produceren ze nu minstens 3x zoveel.

    Het Oekraïense leger, dat inmiddels oudjes en 16-jarigen met geweld recruteert, zou zonder contractors en huurlingen al lang opgerold zijn. De human recources zijn op, en de mensen met nog enige gevechtservaring zijn huurlingen en enkele gelukkigen die zo dom waren zich niet over te geven of te deserteren. Dus wie gaat straks die nieuwe wonderwapens van het Westen bemannen? Zullen we uiteindelijk toch niet eraan ontkomen om ook onze kids te sturen? Misschien als contractors, daar is wel een mouw aan te passen. Één met een🇺🇦 erop.

    Het zal niet lang meer duren zo, er zal iets moeten gebeuren: wie gaat anders deze oorlog voor de NAVO en EU voortzetten? Zal Moldavië en/of Georgië zich laten strikken door EU beloftes van lidmaatschap e.d., want die EU heeft ondertussen net als de NAVO haar lot verbonden aan dat van Oekraïne, en zal ook moeten handelen willen ze niet met Oekraïne onder gaan.

    Het ongelooflijkst vind ik nog het zonder slag of stoot meegaan van nationale regeringen in die EU-waanzin en Russophobie. Ze stellen het belang van een Oekraïense overwinning hoger in dan de belangen van hun eigen economie en mensen. (☆60 miljard voor wereldwijde armoede bestrijding, 180 miljard voor Oekraïne, grotendeels wapens natuurlijk)

    Kanzler Scholtz van Duitsland dat, door een daad van economisch terrorisme van de VS en Noorwegen, een enorme economisch opdoffer kreeg toen die NordStream opbliezen, pleegt verraad jegens zijn eigen volk door slechts minzaam te lachen en net te doen alsof er niks is gebeurd, terwijl hij naast President Biden in the Oval Office zit. Biden heeft zijn belofte waargemaakt dat hij Nordstream zou vernietigen als Rusland Oekraïne zou binnenvallen, eindelijk had hij een excuus om definitief van die Russische pijpleiding af te raken. De regering van Biden komt heel goed op voor de belangen van haar LNG-lobby, het Nord-Streamproject werd vernietigd in een nooit eerder geziene vorm van economisch staatsterrorisme. De VS én Noorwegen brengen de economie van hun eigen bondgenoot daarmee een zware slag toe. Maar ja, de Kanzler van die Duitse bondgenoot lacht slechts minzaam.

    Seymour Hersch, de gelauwerde VS-journalist, publiceert na gedegen onderzoek precies hoe de VS Nordstream opblies, maar officieel worden de aanslagplegers, hier in het Westen “een pro-Oekraïnse groep” genoemd… lachwekkend, toch? Okay, …ik snap het:

    de Navyseals en CIA kun je inderdaad wel pro-Oekraïne noemen, want hun baas vertelt ook de Oekraïense leider wat te doen.

    De VS heeft nu eindelijk de EU als afzetmarkt (de EU is nu zelfs afhankelijk ervan!) voor haar minstens 3 keer duurdere LNG.

    Alle bruggen met Rusland zijn inmiddels vernietigd, en talloze industriële bedrijven verleggen hun productie naar de VS, Mexico of Azië omdat door die duurdere energie, e.d. productie elders goedkoper is. En Europa zal steeds meer bedrijven zien vertrekken.

    Maar het gaat toch goed hier, in tegenstelling tot de Russische economie die dankzij onze sancties helemaal in elkaar is gedonderd, toch? Er zijn hier geen stakingen of sociale onrust? De inflatie is laag en de groeiprognoses zijn hoog, toch? Hahahaha

    Onze politici zijn hier met belangrijker zaken bezig: ze proberen zich te overtreffen, overschreeuwen in Anti-Russische uitspraken, en steken zich vervolgens onderling veren in hun kont over hoe goed ze die “kinderrover” de waarheid hebben gezegd.

    De Russophobe propaganda viert hoogtij, en daarmee ook de hypocrisie. “Putin is Hitler” haha gewoon lachwekkend, ware het niet zo misselijkmakend hypocriet. Die hypocrisie en double standards is nu ook duidelijk herkenbaar in Internationale organisaties die door het Westen worden gefinancierd en/of gedomineerd. En Putin wordt door zo’n instantie aangeklaagd voor kinderroof? Daar waar de massamoord op honderdduizenden in Irak én menig ander land zelfs nooit is onderzocht? Was dat omdat het “goede moordenaars waren omdat ze voor de Westerse interesses gemoord hebben”? Of zijn die mensen gewoon minder waard?

    Is dat alles waar ze een “Hitler” op kunnen pakken trouwens, op kinderroof?

    De Oekraïners worden ondertussen in de watten gelegd, we kunnen het volkslied al bijna meezingen, als we “Slava Ukraina” horen antwoorden we al automatisch “Geroim Slava!, én de SBU-versie van de waarheid gaat erin als zoete koek. Zoals ook dat gehele MH-17 onderzoek trouwens voor een groot deel gebaseerd is op door de SBU aangeleverde “bewijzen”, die soms al gereed lagen voordat het vliegtuig de grond raakte, al is dat ook iets voor een andere keer….

    Oekraïense edelvluchtelingen krijgen alles geregeld en kunnen gaan en staan waar ze willen, daar waar duizenden niet-Oekraïners hun leven laten in hun pogingen de muren van fort Europa te slechten omdat ze meestal vluchten voor onze bommen/sancties. Wat zegt dat over onze waarden?

    Het zal er niet beter op worden hier, zolang deze elite beleidsmakers hun streven naar een door henzelf gemodelleerde uni-polaire wereld niet opgeven, want die gaat er niet komen.

    We zullen steeds verder afglijden, zolang wij hier in het Westen denken moreel superieur en exceptioneel te zijn, want dat zijn we niet, en de rest weet dat al langer.

    Sowieso zullen we moeten afleren om onze 40+ Westerse landjes te zien als “de gehele wereldgemeenschap”, want dat zijn we niet, wij zijn/waren slechts de bevoorrechten, the Golden Billion. Nog niet één-achtste van de wereldbevolking. Maar aan die bevoorrechte positie, daar komt nu een einde aan. Daar moet nu een einde aan komen anders zullen de Westerse elites de wereld in een afgrond storten als we ze op deze weg laten voortgaan. Realiseer je dat als Rusland’s existentie in gevaar komt, zij ons in de afgrond zal meetrekken. “Een wereld zonder Rusland, is zinloos” sprak putin ooit. En vergeet daarbij niet, dat zijn land de meeste raketten, de snelste raketten en de meeste kernkoppen heeft.

    De in de 19de eeuw geformuleerde politiek van de VS om te voorkomen dat Duitsland zich ooit zou verbinden aan Rusland, en dat streven om Rusland kapot te krijgen zodat het in 7 tot 10 onbeduidende staatjes uiteen valt, heeft nu net een alliantie gecreëerd met een nog veel grotere potentiële power, en een grotere existentiële dreiging voor VS dominantie.

    Rusland én China waren nooit eerder zo close…

    En zowat elk niet Westers land wil toetreden tot de BRICS organisatie: Turkije, Saoedi-Arabië, Iran, Kenya, UAE, Mexico, Argentinië, Indonesië etc…

    Daar ligt de toekomst, bij de BRICS, de SCO enz. De VS en haar vazallen hebben de slag om Globale Dominantie verloren, het is nu wachten tot ze bij zinnen komen en de werkelijkheid van een multi-polaire wereld erkennen.

    De Westerse hegemonie is het afgelopen jaar zowat vernietigd, Putin heeft woord gehouden, maar of ze nu zullen luisteren?

    WILLEMPIEEEEEEEEEE ??? WAKKER NOU . EU TROL ???

    Geliked door 1 persoon

  4. Groene Leeuw zegt:

    Frankrijk staat voor drieduizend miljard euro in het krijt. Daarom sturen ze hun militairen de slagvelden op want een oorlog is dan meer dan welkom om 1 alvast een deel van hun last kwijt te raken en 2 hopelijk ook een hoop binnenlandse ballast.

    Like

Plaats een reactie