Nieuwe alliantie voor kernenergie in Europa, maar zonder Duitsland

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl Duitsland wegblijft, plannen andere landen nieuwe kerncentrales. Frankrijk wil zes nieuwe moderne kerncentrales bouwen, Nederland twee. Ook Polen wil weer in de kernenergie stappen.

Steeds meer landen zien in: wanneer men het verbruik van kolen, aardgas en aardolie voor energie wil verminderen en niet alleen afhankelijk wil zijn van zonne- en windenergie om in de basisbehoefte te voorzien, dan moet men teruggrijpen op kernenergie.

En daarom hebben het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) en de staat België een topontmoeting in Brussel georganiseerd. Daar discussiëren de vertegenwoordigers uit 30 landen hoe de civiele kernenergie als deel van de energiemix in Europa wordt gebruikt. Ook de EU-top is aanwezig.

Eén belangrijk industrieland is niet vertegenwoordigd: Duitsland!

Terwijl Duitsland van de topontmoeting wegblijft, plannen andere landen nieuwe kerncentrales. Frankrijk wil zes nieuwe moderne kerncentrales bouwen, Nederland twee. Ook Polen wil in de kernenergie stappen. Ook in Zweden en Finland zet men in op kernenergie.

Duitsland daarentegen gaat zijn eigen weg. Uiteindelijk dreigt Duitsland van zijn buurlanden afhankelijk te worden. Want wanneer de Duitse concepten niet in staat zijn in de basisbehoefte te voorzien, moet Duitsland stroom van zijn buurlanden importeren. Daar rekenen de Fransen op. Op hen wacht een goede business.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Nieuwe alliantie voor kernenergie in Europa, maar zonder Duitsland

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Het enige wat Ik me nog af vraag is, WAT SNUIVEN ZE DAAR IN BERLIJN.

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    WHAHAHAHAGA , DUS OVER EEN BEETJE LAAT WAKKER WORDEN 

    HET MAKEN VAN 1 KERNCENTRALE DUURT MINIMAAL 10 JAAR !! 

    DUS IS OOM VLADIMIR BELLEN WEL EEN ERG SNELLE OPLOSSING 

    OVER 10 JAAR IS DE HELE PLEURIS EU IN ELKAAR GESTORT

    DUS WAAR HEB JE DAN WONENDE IN JE HUNNEBED NOG EEN

    KERNCENTRALE NODIG IN 2034  WHAHAHAHAHA

    DE OPENBARINGEN VAN DE NONONONOOOOOOOOOOOOOOS

    Geliked door 2 people

  3. BosscheBol zegt:

    Duitsland gaat een eeuwenoude wens van Frankrijk uitvoeren: een onbetekenende landbouwnatie worden met niets anders dan keuterboertjes die met houten gereedschappen het land bewerken in het zweet hunnes aanziens.

    Geliked door 1 persoon

    • chrisdirick zegt:

      Helemaal volgens het Morgenthau plan van de Verenigde Staten net na de Tweede Wereldoorlog. Wat toen niet gelukt is is nu volop aan de gang. De totale de-industrialisatie van Duitsland.

      Aangezien Duitsland sinds de oorlog geen autonome staat meer is kunnen ze zich daar helemaal niet tegen verzetten. De VS lacht hun midden in hun smoel uit en ze moeten het lijdzaam ondergaan.

      Like

  4. BosscheBol zegt:

    Oh! Nederland! Gaat 2 kerncentrales bouwen! Zeggen ze. Loop heen. Ze gaan eerst eens een communicatiecommissie oprichten om te onderzoeken welke commissies met elkaar moeten communiceren om “tot het gewense resultaat te komen”. Vooralsnog gebeurt er dus helemaal NIKS en dat zou wel eens ERG LANG kunnen gaan duren.

    Nederland zou met 10 kerncentrales redelijk geholpen zijn (en dan bedoel ik flink groter dan dat dingetje in Dodewaard). Maar tijdens het zeiken en het zeuren kunnen er nog een paar miljoen mohammedanen hierheen gebracht worden en 10.000 windmolens bijgebouwd worden. Totdat de laatste cent op is. Oeps. Kerncenmtrales? Gaat niet meer, geen geld meer voor.

    Groen links is een criminele organisatie.

    Geliked door 1 persoon

  5. Philippine zegt:

    Duitsland gaat de weg van de VS. Niks eigen weg. Ze hebben na WO2 nooit meer enige soevereiniteit gehad. Eigenlijk zijn ze nog bezet.

    Geliked door 2 people

  6. 007lucia zegt:

    Ik ben en blijf geen fan
    er zijn genoeg andere vormen van energie
    als die dingen ploffen heb je een bak ellende
    tig jaren lang
    en met alle binnenlandse vorm van Home grown terrorisme
    is het een erg makkelijk en catastrofaal te vinden doelwit

    Like

Plaats een reactie