Westen kan betrekkingen tussen Moskou en New Delhi niet beïnvloeden

Vladimir Poetin en Narendra Modi.

(Vertaling: E.J. Bron)

De premier van India, Narendra Modi, heeft Vladimir Poetin hartelijk gefeliciteerd met diens herverkiezing. Een columnist van de krant “Advance” stelt gezien de situatie vast dat het Westen de samenwerking tussen de beide landen niet kan verhinderen.

Maandag heeft de premier van India, Narendra Modi, op X/Twitter Vladimir Poetin hartelijk gefeliciteerd met diens herverkiezing tot president van de Russische Federatie. “We verheugen ons op de samenwerking om het beproefde speciale en geprivilegieerde strategische partnerschap tussen India en Rusland in de komende jaren verder te versterken”, schreef Modi.

Exact deze uitspraak zou als een van de grootste mislukkingen van het Westen beschouwd kunnen worden, dat vooral na het begin van het Oekraïne-conflict probeert een front te vormen tegen Rusland, zegt D. Marjanović, een columnist van de Kroatische krant “Advance”. In een artikel benadrukt Marjanović dat India een land zou zijn dat door het Westen afhankelijk van de situatie graag als belangrijke partner zou worden neergezet. En verder:

India is het land met de meeste bevolking in de wereld, en het is zelfs voor de sterkste wereldmacht zoals de VS niet eenvoudig om India ertoe te brengen datgene te doen wat het voorgeschreven wordt.”

Verder stelt de auteur vast dat India sinds de Koude Oorlog een bondgenoot van Rusland zou zijn en dat de beide landen nog steeds een nauw partnerschap onderhouden. Bovendien zouden India en Rusland nu als BRICS-lidstaten samenwerken. Ondanks de afkeuring door het Westen zou India energiedragers uit Rusland betrekken en hiermee Moskou bij zijn militaire speciale operatie in de Oekraïne helpen. Het zou duidelijk zijn dat New Delhi een aanzienlijke korting bereikt zou hebben, verklaart Marjanović. Maar hoe dan ook zou India zich door zijn nationale belangen laten leiden en geen rekening houden met de eisen van westerse landen om in opstand te komen tegen Rusland.

Met andere woorden: de wereld buiten het Westen activeert al actief datgene wat Vladimir Poetin zelf graag noemt: multipolariteit en niet-inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van andere landen.”

Woensdag voerde Vladimir Poetin een telefoongesprek met Narendra Modi. Volgens de persdienst van het Kremlin nam de Russische staatschef opnieuw de gelukwensen van de Indiase premier in ontvangst en besprak met hem behalve het conflict in de Oekraïne ook thema´s van de globale politiek.

De presidentsverkiezingen in Rusland vonden plaats van 15 t/m 17 maart. In totaal hebben 76.277.708 burgers voor de huidige president gestemd, maakte Ella Pamfilova, het hoofd van de centrale kiescommissie, donderdag tijdens een vergadering bekend. Derhalve heeft Poetin 87,28% van de stemmen gekregen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Westen kan betrekkingen tussen Moskou en New Delhi niet beïnvloeden

  1. BosscheBol zegt:

    Zelfs de gezworen vijanden India en China zetten hun meningsverschillen (even?) in de koelkast om onder het Amerikaanse juk uit te komen.

    Rusland, China en India: het is een enorm gebied met miljarden inwoners, een goed draaiende economie en enorm grote legers.

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    OCH DAT JAMMERLIJKE GESTOOK WEER….

    NEEM NOU VAN BOBZELF GEWOON AAN 

    DE RUSSEN ZIJN PLEITEN 

    THE BRICS HET OOSTEN VAN DE WERELD

    9 NIEUWE LEDEN

    40 NIEUWE AANMELDINGEN

    YOU LOST MY FRIENDS . ZET U SCHRAP VOOR DE ARMOEDE

    DIE OP U AF KOMT MET F. 1 SNELHEID 

    NATUURLIJK KUNT U OP UW KNIEEN NAAR MOSCOU KOMEN

    NATUURLIJK KRIJGT U DAN ALSNOG GOED KOPER !! GAZZZZZ

    PUTIN IS NIET GEK . HIER MET UW MILJARDEN VOOR RUSLAND

    DE GOEDKOOPSTE SPULLEN GAAN NAAR ZIJN VRIENDEN 

    EN HET ERGSTE ??

    WIJ DE NEDERLANDERS WAREN WERELDWIJD DE GROOTSTE VRIENDEN VAN MOSCOU

    WAAR EEN PRESIDENT VOOR DE LOL IN SOCHI EEN ””BIERTJE ‘ GING DRINKEN

    MET ””ONS BIERTJE DE RANITZ ”” EN ””DIE ARGENTIJNSE STOEPHOER ..

    IN EEN ??

    OARANGE OVERALL . SNAPPU ASHOLES ???????????

    EN TOEN RIEP DIE PEDOFIEL; MET DIE ZEIKRUG 2 DINGEN !!

    HET IS OOK ONZE OORLOG ???????????????????????????

    EN

    HOEVEEL F 16 s WILT U HEBBEN NAZI SS LEIDER ZELENSKI 

    HET IS OVER MENSEN . 

    VEEL PLEZIER NOG BOBZELLUF

    OP NAAR ALYSSIUM 

    Like

    • 007lucia zegt:

      Dat is een Bromance
      tussen Curry en Boeuf Stroganoff.
      Doe daar wat Foe Yong Hay bij
      en we zijn zo de f..g Pineut
      dat wordt een akelige Snert
      een Patatje Oorlog
      een in de grond gestampte Stamppot
      Snappu!!!

      Like

Plaats een reactie