Criminaliteit van buitenlanders neemt ook in Zwitserland dramatisch toe: 56% van de daders hebben geen Zwitsers paspoort

(Vertaling: E.J. Bron)

In deze dagen worden op veel plaatsen de criminaliteitsstatistieken voor het jaar 2023 gepresenteerd – en overal is de uitslag even catastrofaal: het criminaliteitsgebeuren explodeert letterlijk. Zwitserland vormt daarop geen uitzondering. De Zwitserse autoriteiten registreerden 14% meer delicten dan het jaar daarvoor. In totaal werden er volgens de criminaliteitsstatistiek van de politie 522.558 delicten gepleegd. Maar slechts 38,5% van de delicten konden opgelost worden.

In individuele categorieën zoals het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel steeg het aantal delicten zelfs met 19,5%. Bij verkrachtingen waren het bijna 20% meer dan het jaar daarvoor (368 gevallen, statistisch gezien elke dag iets meer dan één).

Ook in Zwitserland kan de reden voor de stijgende cijfers duidelijk benoemd worden: de criminaliteit is voor een groot deel geïmporteerd en het resultaat van open grenzen. Een ongelooflijke 56% van alle delicten werden door daders zonder Zwitsers paspoort gepleegd – hoewel buitenlanders officieel “slechts” 27% van de Zwitserse woonbevolking uitmaken. En: ingeburgerde buitenlanders met een Zwitsers paspoort trekken het criminaliteitsaandeel van de autochtone Zwitsers duidelijk naar boven.

De forensische psychiater Frank Urbaniok wijst in dit verband op significante verschillen tussen de immigratiegroepen. Zo zijn Italianen, Duitsers, Portugezen en Oost-Aziaten niet opvallend. De daders komen hoofdzakelijk uit de Oriënt en Afrika. “De criminaliteitsquota van personen uit bepaalde landen van herkomst zijn met 500, 1000, 1500, 2000 % en meer gestegen”, onderstreept Urbaniok in een interview. Een blik op de Zwitserse gevangenissen bevestigt dat: 7 van de 10 gevangenen hebben geen Zwitsers paspoort. En 62% van alle gevangenen zijn buitenlanders.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie