Eneco trekt stekker uit warmtenetproject Utrecht: ‘Niet geschikt en betaalbaar’

(Door: “NieuwRechts”)

Eneco heeft besloten zich terug te trekken uit de ontwikkeling van een collectief warmtenet in Utrecht uit bezorgdheid dat energie onbetaalbaar wordt voor inwoners. Deze stap volgt op recente discussies over de mogelijke kostenverhogingen voor huishoudens door aansluiting op stadsverwarming. Eerder hebben woningcorporaties en energiebedrijf Vattenfall zich al teruggetrokken uit vergelijkbare ontwikkelingsprojecten voor stadsverwarming.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Eneco trekt stekker uit warmtenetproject Utrecht: ‘Niet geschikt en betaalbaar’

  1. Rini Stegeman zegt:

    en weg is de groene droom ? Waar blijft Fransje Timmermans nu ?

    Geliked door 1 persoon

  2. joojootje zegt:

    Het is mij toch wat, het gaat al een tijdje niet goed met de toekomst van de Groene Khmer, deze Groene Khmer heeft haar tentakels in politiek, overheidsorganen, onderzoeksinstituten en ngo’s.

    Op alle fronten tegenslagen in het offensief tegen welvaart en persoonlijk geluk, alles loopt van de rails, een gelukkig mens is een obstakel voor de revolutie, volgens het revolutionaire dogma kan alleen ellende lijden tot Utopia, op de rokende puinhopen van de beschaving zal Utopia ontstaan.

    Zelfs een staatsecretaris wordt emotioneel als sluiting van de gasvelden in Groningen ter discussie staan, landsbelang= welvaartsbelang en daar zit de pijn, zonder lijden geen Utopia.

    Geliked door 2 people

  3. karton zegt:

    Meerdere energie-maatschappijen trekken hun stekker uit zg. warmtenetten.

    Ik vraag hen bij deze, zéér beleefd : willen jullie die stekkers aub met zéér grote kracht in Jetje rammen ? (hij weet zelf wel wáár !)

    Ik vraag dit mede namens een goede vriend.

    Geliked door 4 people

  4. Ravian zegt:

    Misschien moeten we eens gewoon vaststellen dat het ‘de overheid’ feitelijk geen kloten aangaat hoe de individuele Nederlander zijn of haar huis wenst te verwarmen…

    In een vrij en democratisch land behoort vrijheidsbeperking van de bevolking namelijk niet tot het takenpakket van ‘de overheid’.

    Dit hele “Warmtenetproject Utrecht” riekt dan ook naar onfrisse zaken als “plan economie” en “vijfjaren plan”, het riekt naar socialistische dictatuur.

    Dat het al bij voorbaat onwerkbaar en onbetaalbaar is dat past daar dan vervolgens naadloos bij.

    Dat is namelijk een vast kenmerk van alles wat uit een socialistische koker komt…

    Geliked door 5 people

  5. Julia zegt:

    Ondertussen heeft de D66 nitwit Jetten het afgestudeerde op bestuurskunde op de stoel geworpen als (demissionair) minister van Klimaat en Energie het voor elkaar wederom 28 miljard voor zijn natte droom gereserveerd. Jetten van Klimaat en Energie noemt het nieuwe pakket aan klimaatmaatregelen, wat 28 miljard euro gaat kosten, “ambitieus”. Het moet er niet alleen toe leiden dat de doelen worden gehaald, zegt hij, maar ook “dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen”. De belangrijkste maatregelen kwamen al voor de persconferentie van Jetten naar buiten. Zo gaat het kabinet de aanschaf van een tweedehands elektrische auto goedkoper maken door subsidies en wordt extra geld uitgetrokken om woningen te verduurzamen. Te beginnen met “de meest tochtige huizen” in “de meest kwetsbare wijken”, zei Jetten in een toelichting. “Daarmee slaan we twee vliegen in een klap. Namelijk meer energiebesparing en een lagere energierekening.” Meest tochtige huizen in de meest kwetsbare wijken uiteraard de kwetsbare wijken die volgestampt zitten met geïmporteerde goudzoekers genietend van een uitkering en veel gratis. We weten nu al dat al die ambities gedoemd is te mislukken waardoor wederom miljarden zijn verspild. .

    Geliked door 1 persoon

    • Henry N zegt:

      Nu lees ik toch net op E.J.Bron een artikel dat er 10 miljard aan subsidies is weggespoeld voor die EV’s in Duitsland en Jetten trekt de beurs van de Nederlander weer open (uiteraaard onder het mom van DE OVERHEID)om nog meer subsidies te geven en nu op 2de hands EV’s

      Ik kan U nu al verzekeren dat dat niets gaat helpen om de eenvoudige reden dat niemand een 5 jaar gebruikte accu wil kopen!! Nog erger die 2de hands markt zal nog verder instorten indien in de toekomst men misschien wel betere accu’s gaat krijgen en dan zal niemand meer kiezen voor een 2de hands met een verouderde accu.

      Ik adviseer Julia ( goed bedoelt hoor Julia) om eens te kijken op YT naar bv

      The Macmaster/Geoff buys cars/ Mguy of Scotty Kilmer en er zijn er nog veel meer video’s die al die haleluja verhalen debunken.

      EV’s gaan de planeet echt niet redden!!!!en dat hele EV gedoe komt uit de koker van politici. DE markt heeft er niet om gevraagd alhoewel de fabrikanten graag hun subsidies van de overheid niet willen missen.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie