Gerhard Schröder: Er wordt buitenlandspolitiek “porselein kapotgeslagen”

(Vertaling: E.J. Bron)

Oud-bondskanselier bekritiseert de Duitse “stoplicht”-regering

De Duitse oud-bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) wil zich niet de mond laten verbieden en bekritiseert vrij en openlijk de huidige Duitse “stoplicht”-regering (zie hier). Annalena Baerbock zou porselein kapotslaan. En Kevin Kühnert (secretaris-generaal van de SPD) zou “een zielig kind zijn, meer toch niet”.

Voor de diplomatie van de “stoplicht”-regering en de Groene minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, heeft hij alleen maar spot over. Juist met betrekking tot China zou er heel veel “porselein kapotgeslagen” worden, zegt hij.

Schröder verklaarde dat men met alle regeringen en regimes, ook met de Russische, diplomatiek contact zou moeten houden. Het zou geen zin hebben om het contact af te breken, in de hoop daarmee iets voor elkaar te kunnen krijgen. Men zou “bereidheid tot dialoog” nodig hebben.

Bij de beëindiging van het conflict zou het praktisch niet om “morele” kwesties gaan, maar om hoe men daar uit zou kunnen komen. Een zuivere militaire oplossing zou hij niet zien.

Het afstand nemen van hem door het huidige SPD-team lijken hem koud te laten. Kevin Kühnert is wat hem betreft “een zielig kind zijn, meer toch niet”. En hij resumeert: “Moet ik me daar over opwinden? Nee. De SPD is groter dan deze mensen.”

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Gerhard Schröder: Er wordt buitenlandspolitiek “porselein kapotgeslagen”

  1. stradivotsi zegt:

    Nu ken ik die Schröder niet zo, maar wat mij opvalt dat alle ex medewerkers

    op functies achteraf dan een boekje willen open doen voor iets wat niet deugd.

    Waar ze voorheen aan mee gewerkt hebben, deels direkt of indirekt.

    Dat gezever achteraf.

    Geliked door 2 people

  2. stradivotsi zegt:

    nouja allen, velen is beter verwoord.

    Like

  3. afco61 zegt:

    Altijd van die irritante, schijnheilige gepensioneerden. Toen ze in functie waren hoorde je ze niet en maakten/steunden ze het wanbeleid. Trek je bek open als het er toe doet of hou hem anders voor altijd dicht. Dank u.

    Geliked door 3 people

  4. koosv8 zegt:

    Porselein?? Hebben ze het weer over de vaas van Rutte zeker.🖕🖕👎

    Like

    • aris1951 zegt:

      Wanneer slaan ze eens een keer een vaas met een beetje beton erin op die rotkop van die landverrader aan diggelen.Goed zwaar en hard zodat die druiloor niet meer overeind komt.

      Like

      • chrisdirick zegt:

        Aris, een toiletpot is ook van porselein. Minder makkelijk te hanteren dan een teer vaasje maar een beetje vent heeft daar geen problemen mee.

        Like

Plaats een reactie