Anne Frank Huis spreekt over een “explosieve stijging van Jodenhaat”

AMSTERDAM – De stichting achter het Anne Frank Huis maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van de oorlog in Gaza in de rest van de wereld. Het Amsterdamse museum herkent het beeld van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) dat veel Joden te maken krijgen met verbale mishandeling en bedreigingen. „Velen voelen zich onveilig”, meldt het museum over de door het CIDI geregistreerde toename van gevallen van antisemitisme.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Anne Frank Huis spreekt over een “explosieve stijging van Jodenhaat”

  1. Joannes den Hollander zegt:

    En als je dan net als ik reageer in de Telegraaf en het oorzakelijk verband benoem, krijg je per direct een ban.

    Helaas, de waarheid mag niet benoemd worden. Ook bij de Telegraaf niet.

    Geliked door 4 people

  2. BosscheBol zegt:

    Security medewerkers op Schiphol blaffen joodse ex-gijzelaars van Hamas af. En zijn er nog trots op ook.

    Israëlische ambassade dient klacht in bij Schiphol na incident met vrijgelaten gijzelaar | Binnenland | Telegraaf.nl

    Geliked door 3 people

  3. Alphons Mantel zegt:

    dit is veroorzaakt door de chronische import van moslims

    Geliked door 3 people

  4. Svalbard zegt:

    Er moet hard opgetreden worden tegen antisemitisme. Dat er met vlaggen van een nepstaat wordt gezwaaid, en dat Joden worden uitgescholden is onacceptabel. Zover ik weet is het verboden om met Nazisymbolen en hakenkruizen op straat te demonstreren. Dus dan moet het ook niet worden toegestaan om met Hamasbanden of ISIS vlaggen tegen Israël of Joden te demonstreren. Ook in het onderwijs moet het roer radicaal om. Want de holocaust durft men bijna niet meer te bespreken tijdens de geschiedenisles, uit vrees voor kwade reacties van moslim leerlingen.

    Het roer moet dus radicaal om. Als de les door leerlingen verstoort wordt of zelfs onmogelijk gemaakt, dan moeten die leerlingen hard worden aangepakt, en hun ouders forse boetes worden opgelegd!

    Ook moet het roer drastisch om bij de publieke omroepen, want zij werken nu mee aan het ontstaan van een antisemitische sfeer. Elke keer zie ik op het journaal verhalen, over hoe zielig de inwoners van Gaza zijn, maar over de Israëlische slachtoffers hebben ze het bijna nooit.

    Ook de geschiedenis mag wel eens beter belicht worden bij de omroepen, want de meesten denken nog steeds dat Joodse kolonisten Palestijns land hebben gestolen, terwijl er geen Palestijns land bestaat.

    Mocht de NPO bereid zijn om de geschiedenis op een eerlijke manier te behandelen, dan zijn ze bij mij voor advies van harte welkom.

    Geliked door 1 persoon

  5. ronjaspers zegt:

    In WW2 stikte het ook van de jodenhaters in nederland,het oranje nepkoningshuis,instanties,en burgers.En na WW2 had “zogenaamd” de helft van de nederlanders in het verzet gezeten.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie