“La Repubblica”: De NAVO zou een deling van de Oekraïne van plan zijn. Het idee zou herinneren aan het optreden van de geallieerden in 1945 in Duitsland

Volodymyr Zelensky en Jen Stoltenberg.

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat gebeurt er wanneer de Oekraïne in de oorlog tegen Rusland moet capituleren? Het Italiaanse dagblad “La Repubblica” komt met een mogelijk scenario. Dit voorziet in een territoriale opdeling van de Oekraïne.

Om zoals nagestreefd lid van de NAVO te worden, zouden de Oekraïense gebieden, die op dit moment gecontroleerd worden door Rusland, definitief aan Moskou worden afgestaan. Daarbij gaat he tom de Krim en vier andere regio´s. Het resterende gebied van de “nieuwe” Oekraïne zou dan tot de NAVO kunnen toetreden.

Het resultaat herinnert aan de gebeurtenissen in Duitsland na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een deel van het land werd ter controle aan de toenmalige USSR overgedragen, het andere deel kwam later als volwaardig lid bij de NAVO.

De commentator van “La Repubblica” benadrukt dat het zou gaan om een gedachtespelletje zonder politieke beoordeling. Een deling van de Oekraïne zou echter steeds weer een thema zijn. Het zou concreet kunnen worden wanneer Donald Trump in november de presidentsverkiezingen mocht winnen.

Trump heeft steeds opnieuw in het vooruitzicht gesteld de oorlog in de Oekraïne in korte tijd te kunnen bijleggen. Het scenario van een opdeling van het land zou daarvoor een mogelijke manier kunnen zijn.

Voordat vast zou staan wie er in de VS aan de macht komt, zou Vladimir Poetin geen onderhandelingen voeren. Desbetreffend zou het in zijn belang zijn om tot dat moment grote delen van de Oekraïne te veroveren.

Bron:
weltwoche.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op “La Repubblica”: De NAVO zou een deling van de Oekraïne van plan zijn. Het idee zou herinneren aan het optreden van de geallieerden in 1945 in Duitsland

  1. nemo zegt:

    La Repubblica en Weltwoche staan niet bekend als sensatiepers, dus dit proefballonnetje kan serieus worden genomen. In tegenstelling tot de Duitse tweedeling zal Rusland echter eisen dat de NAVO niet uitbreidt naar West-Oekraïne. Rusland zal dit ook kunnen verlangen, omdat de NAVO de proxyoorlog zou hebben verloren. En dat is precies het punt, want de Europese NAVO-staten bereiden zich momenteel voor op een uitbreiding van de oorlog, inclusief een oorlogseconomie. Er is geen teken dat ze zullen zwichten.

    Geliked door 2 people

  2. Harry zegt:

    Geef dat corrupte rotland cadeau aan Putin .

    En probeer weer gas en olie van Rusland te krijgen .

    Die waanzin heeft nou toch wel genoeg gekost .

    Alleen degenen die er financieel beter van worden proberen te rekken .

    Dus stuur niks meer op naar Zelensky .

    Hebben we over twee weken vrede .

    En een tweestaten oplossing wordt ook niks , dat zal eeuwig een bron van onrust en op z’n minst ruzie worden .

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    “Het resterende gebied van de “nieuwe” Oekraïne zou dan tot de NAVO kunnen toetreden.”

    Vergeet het maar, nog niet als Pasen en Pinksteren op één dag vallen…

    Met dit onzinnige voorstel gaat de grens met de NAVO namelijk geen centimeter verder van Moskou verwijdert liggen dan dat dit met het Oekraïne van vóór de SMO het geval zou zijn geweest.

    Met iets als dit te opperen diskwalificeer je jezelf al meteen volledig, en toon je aan geen enkel benul te hebben van waar dit hele conflict primair om draait.

    De NAVO gaat niet (meer) uitgebreid worden met voormalige Sovjet staten.

    En de reeds bestaande NAVO lidmaatschappen van voormalige Sovjet staten, en ook die van voormalige Warschaupact staten, gaan betwist worden, omdat die tegen de bestaande met de Russen gemaakt afspraken in tot stand zijn gekomen.

    De militair onaantastbaar gebleken Russen zitten vervolgens op de grondstoffen die het Westen nodig heeft om haar welvaart in stand te kunnen houden, die grondstoffen gaan in de toekomst echter enkel nog maar gedeeld worden met landen die Rusland als ‘vriendelijk’ classificeert, en landen die tot de Rusland vijandige NAVO behoren gaan niet voor die status in aanmerking komen.

    Westerse landen gaan dus in de toekomst moeten kiezen, tussen een NAVO lidmaatschap of brood op de plank…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie