Rusland reduceert zijn buitenlandse schuld tot een recordminimum

(Vertaling: E.J. Bron)

De buitenlandse schuld van Rusland is op dit moment zo laag als sinds het jaar 2007 niet meer. Volgens experts draagt de vermindering van de buitenlandse schuld bij aan de versterking van het weerstandsvermogen van de economie.

Zoals het persbureau RIA Novosti bericht, staan alle G7-landen er in relatie tot het bbp op dit moment veel slechter voor. In een artikel op de website van het persbureau staat:

De totale staatsschuld van Rusland is in vergelijking met het jaar 2022 met 2,775 biljoen naar 25,595 biljoen roebel gestegen. Dat zijn 15% van het bbp. Maar de buitenlandse schuld daalde met 17,7% naar $ 313,2 miljard. Dat is het laagste bedrag sinds het jaar 2007. Destijds waren het $ 313,2 miljard, staat er in het jaarrapport van de Bank van Rusland. De schuld van veel economische takken is gedaald. De waarden van de bankensector ($ 94,7 miljard) bleven nagenoeg ongewijzigd.”

De buitenlandse schuld zou door twee factoren beïnvloed worden: de sancties, die de opname van kredieten in het buitenland aanzienlijk moeilijker gemaakt zouden hebben; en de terugbetaling van schulden bij buitenlandse schuldeisers, aldus het persbureau verder. Ekaterina Bessmertnaja, decaan van de faculteit voor economiewetenschappen aan de financiële universiteit van de Russische regering, merkt op:

De vermindering van de buitenlandse schuld draagt bij aan de stabiliteit van de economie. Er bestaat een geringer risico van herfinanciering van schulden en een geringer risico van hogere kosten voor de afbetaling van de schulden vanwege de wisselkoersschommelingen en de instabiliteit van de rentepercentages.”

Het zou belangrijk zijn dat de hoogte van de buitenlandse schuld overeen zou komen met de mogelijkheden van het land om deze af te betalen zonder de economische stabiliteit in gevaar te brengen, staat er in het bericht van RIA Novosti. En daarmee, benadrukken de experts, “had Rusland geen problemen, noch in het jaar 2022 noch in het jaar 2023. En ook nu zijn deze niet te verwachten.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Rusland reduceert zijn buitenlandse schuld tot een recordminimum

  1. ronjaspers zegt:

    In 2006 heeft president putin alle financieele schulden van rusland afbetaald aan de rothschilds (nepjoden).En alle rotschilds (nepjoden) banken rusland buitengewerkt.Daardoor hebben de rotschilds (nepjoden) geen macht meer in rusland.De rotschilds (nepjoden) bezitten ongeveer 85% van de banken wereldwijd.

    Like

  2. J.v.d.Heijden zegt:

    Omgekeerde wereld: EU-hof behoort nu ook tot het leger

    klimaat-GEKKEN. Invloed op het klimaat, door wie dan ook,

    ongeacht met welke gerechtelijke uitspraak dan ook, is

    gewoon ONMOGELIJK.

    Die Zwitserse vrouwen denken dat ze gewonnen hebben,

    maar er verandert niks: het klimaat trekt zich van niemand

    iets aan.

    Het anagram van beleid is DEBIEL.

    Klimaatbeleid is per definitie DEBIEL beleid.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1861108588/laks-klimaatbeleid-schendt-mensenrechten-oordeelt-europees-hof

    Like

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Hoe vaak moeten we dezelfde onzin-leugen horen: kolonel Douglas Macgregor

    https://rumble.com/v4odt6c-how-many-times-must-we-hear-the-same-bullshit-lie-col-douglas-macgregor.html

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie