Als vrouw ben je in Duitsland alleen veilig wanneer je je een taxi naar huis kunt veroorloven

(Door: Tanya Bekker – Vertaling: E.J. Bron)

Wat niet al te lang geleden voor mij heel normaal was, namelijk ´s avonds onbekommerd uit te gaan en met de metro naar huis terug te gaan, is nu niet meer normaal voor mij. Wanneer een vrouw in Duitsland zich tegen geweld wil beschermen, volstaat het niet om zelfverdedigingstechnieken te leren, pepperspray te kopen, een hond aan te schaffen, snel te kunnen weglopen of bijzonder voorzichtig te zijn…

In Duitsland is de persoonlijke veiligheid van vrouwen intussen een goed geworden, dat treurig genoeg in toenemende mate van inkomen afhankelijk is

Want met geld kan men:

  1. Een beveiligd eigen huis bouwen
  2. In veiliger en rustiger stadswijken wonen
  3. Persoonlijke veiligheidsdiensten inhuren
  4. Een eigen auto kopen of een persoonlijke chauffeur inhuren
  5. De auto in een parkeergarage parkeren om diefstal en overvallen te vermijden
  6. Gewoon een taxi roepen en niet van de metro afhankelijk te zijn

Onderzoek bewijst: vrouwen voelen zich steeds onveiliger in de openbare ruimte

Een actueel onderzoek over “veiligheid en criminaliteit in Duitsland”, gepresenteerd door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser, en de chef van de Duitse federale recherchedienst, Holger Münch, laat zien: vrouwen moeten “in de openbare ruimte duidelijk meer beperkingen van hun bewegingsvrijheid accepteren dan mannen”. ´s Nachts mijden 58% van de vrouwen bepaalde plaatsen en parken, terwijl dat bij mannen slechts 29% zijn. Het hele openbaar vervoer wordt door 52% van de vrouwen ´s nachts gemeden (mannen 27%), en 41% van de vrouwen proberen ´s nachts helemaal hun huis niet te verlaten (mannen 18%).

Dit onderzoek verduidelijkt: vrouwen, die geen stabiel of hoog inkomen hebben, kunnen slecht beperkt voor hun eigen veiligheid en die van hun kinderen zorgen. Taxi´s worden steeds duurder – met een gemiddeld inkomen is een taxi voor de meeste vrouwen een luxe. Niet iedereen heeft geld voor een eigen auto.

De consequentie: veel vrouwen hebben geen keuze. Zo moeten zich of blootstellen aan de toenemende gevaren of thuis blijven. Zelfs in taxi´s zijn ze niet altijd veilig; ik persoonlijk ken vrouwen die kentekens van taxi´s en routes naar vrienden sturen en vragen opgepikt te worden bij de ingang van hun huis.

De politiek zou moeten handelen

Worden vrouwen dan werkelijk zo bedreigd? Bepaalde mannen beschouwen het tegenwoordig blijkbaar als normaal om vrouwen op penetrante wijze in het nauw te brengen – of men dat ooit kan veranderen? Daar zou een belangrijke taak voor de politiek zijn weggelegd. Ik vind dat zij deze taak tot nu toe niet vervult. Met het oog op de toenemende mes-aanvallen en een geweldsexplosie onder jonge buitenlanders in Duitsland zou er dringend gehandeld moeten worden. Volgens het genoemde onderzoek is er bij seksuele delicten sprake van een groot niet officieel aantal; veel slachtoffers besluiten geen aangifte te doen. Door minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser voorgestelde oplossingsbeginselen, zoals het opslaan van IP-adressen, zijn niet voldoende.

In een tijd, waarin de elementaire veiligheid niet meer gegarandeerd is en financiële zorgen het leven van veel vrouwen bepalen, vraag ik me af: Moet men tegenwoordig veiligheid kopen? Zo ja – wat betekent dat voor de vrouwen die zich deze veiligheid niet kunnen veroorloven?

Geld mag nooit over veiligheid beslissen.

Bron:
nius.deDoor:
Tanya Bekker

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Als vrouw ben je in Duitsland alleen veilig wanneer je je een taxi naar huis kunt veroorloven

  1. Angélica zegt:

    Veiliger…
    Veel taxichauffeurs zijn moslim en er zijn vaak genoeg vrouwen aangerand door zo’n gast.
    In Frankrijk en in sommige Franse overzeese gebiedsdelen is het m.i. nog veel gevaarlijker dan in Duitsland of Nederland. Vanwege een onderzoek naar de waterkwaliteit, die zienderogen afnam in door migranten gevormde getto’s, werden een collega en ik door de politie rondgereden en begeleid om watermonsters te nemen. Na afloop werd ik weer keurig bij het hotel waar ik ingecheckt had, afgezet. De migranten waren volgens de prefectuur gevaarlijker dan de muggen die altijd voor grote problemen zorgden: malaria en soms nog andere kwaadaardigere ziektes. Ook difterie was er een probleem, net als loslopende honden, die rabiës bij zich konden dragen. Vanuit een naburig land, waar zo’n zes jaar geleden vele tientallen doden waren gevallen door de pest, kwamen er ook nog steeds migranten binnen. Helaas heb ik de prachtige lagune niet kunnen bezoeken omdat we geen dag langer mochten blijven dan strikt noodzakelijk.

    Geliked door 2 people

  2. Hovawart zegt:

    BS, vooral jonge vrouwen in Duitsland vrezen om nog met een taxi te reizen, de meeste taxichauffeurs zijn onbeschoft en de klanten voelen zich daar niet veilig bij, een echte aanwinst dus vanwege de diversiteit………..

    Geliked door 3 people

  3. hubert zegt:

    En het zou mij niet verbazen als veel taxichauffeurs in

    de steden turk o.i.d. zijn.

    Er rest een ding, bewapenen.

    De politiek laat mensen in de steek, dan zelf grijpen

    naar zware middelen om jezelf te beschermen, wat

    rest anders, je leven leef je maar een keer.

    politie – 0, politiek – 0, overheid – 0

    Geliked door 2 people

  4. Hans van Straaten zegt:

    “West Europa wordt een “failed state” in rap tempo. Waardoor zou dat toch komen?

    Geliked door 2 people

    • Jules Vismale zegt:

      Ik heb niettemin ook op het internet gelezen dat de haat tegen moslims in Duitsland, Engeland en Frankrijk thans zo snel stijgt dat zelfs de vrouwen onder hen daar ook verre van veilig zijn!

      Veel gefrustreerde autochtonen vallen op hun beurt in het geheim de immigranten aan en als zij de rotte appels daaronder platslaan zal ik daar geen traan om laten!

      Like

  5. Ravian zegt:

    Het huidige veiligheidsprobleem in West Europa is over de afgelopen decennia gegroeid omdat de veiligheid van degenen die het beleid bepalen niet in het gedrang is, en ook nooit in het gedrang geweest is.

    In de wereld waarin deze ‘elite’ leeft dringt het geïmporteerde crapuul niet door, waardoor zij lekker kunnen ‘deugen’ over de rug van de rest van de maatschappij.

    Die lui moeten dus allemaal eens dringend persoonlijk geconfronteerd worden met de gevolgen van hun ‘deug’ beleid.

    Geliked door 4 people

  6. Dijkstra zegt:

    De meeste van die vrouwen hebben in het verleden SPD of CDU of Grunen gestemd. Dus ze krijgen gewoon waar ze op hebben gestemd.

    Geliked door 4 people

  7. de barbaar zegt:

    jawohl wir schaffen das…und das wef unter ss fuhrer schwabbie werden die welt und menschen unterwerfen….jawohl

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie