Een “War Room” voor Berlijn: Springt Steve Bannon de AfD bij?

(Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland heeft men al lange tijd niets meer van hem gehoord – nu zou hij een factor voor de Duitse politiek kunnen worden: Steve Bannon (foto), de voormalige strategisch adviseur van ex-president Donald Trump, wil nu ook in Duitsland zijn podcast uitzenden en daarmee de AfD ondersteunen. De Duitse podcast dient de naam “War Room Berlin” te krijgen, wil de “Spiegel” ervaren hebben. Bannon zou echter nog op zoek zijn naar een Duitstalige presentator.

Bannon maakt geen geheim van zijn sympathie voor de AfD. Volgens zijn inschatting zouden haar percentages in de peilingen 50 tot 60% kunnen bedragen.

Mocht in de VS in november Donald Trump herkozen worden, dan beschouwt Bannon het ook in Duitsland als onvermijdelijk de sociale uitgaven te beperken om meer geld in bewapening en defensie te kunnen investeren. De VS zouden onder Trump niet langer de veiligheid van de Europeanen garanderen. “Wij Amerikanen hebben begrepen met welke zwendel we te maken hebben: jullie financieren een enorm sociaal netwerk met een goede ziekteverzekering en betalen mensen ervoor dat ze eerder met pensioen gaan? En de Amerikaanse arbeiders moeten voor jullie defensie opkomen?, dicteerde hij de “Spiegel”.

“War Room” van Bannon geldt als een van de meest succesvolle politieke podcasts in de VS. Er zijn al contacten met de AfD – partijwoordvoerster Alice Weidel ontmoette Bannon in 2018 voor een gedachtewisseling.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een “War Room” voor Berlijn: Springt Steve Bannon de AfD bij?

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Daar zullen de links groene ratten niet blij mee zijn, want Steve Bannon smijt nogal eens een waarheidsbom binnen en toont regelmatig de corruptie van regeringen aan.

    Geliked door 1 persoon

  2. Niek zegt:

    Kan geen kwaad maar om een serieus leger te gaan opzetten maar daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen dat het niet gebruikt wordt om oorlog te voeren tegen Rusland in het huidige conflict. Natuurlijk wist Trump wat er al gaande was in Ukraine daarom zei hij dat toen ook al, hou je eigen broek op. Dat hebben ze gelukkig niet gedaan want wij zijn een natie van vrede, rust en voorbeeld voor de gehele wereld. Helaas hebben zij er een zooitje van gemaakt met achterlijk woke, trans, gender, deugen en lief doen, o’ja een ook nog het milieu.. Die 2% is gewoon het minimale wat je moet doen maar met de idioten leiders die wij hebben heb ik liever niet dat ze oorlogje gaan spelen want ze hebben er geen verstand van. Onze marine heeft het nieuwste schip de grote Karel Doorman, het is niet eens geschikt om volwaardig mee te doen en kapot bezuinigd bij de bouw en toen hebben zij er maar een bevoorrading schip van gemaakt, want we deden toch nooit wat, sukkels zonder budget. Wij hebben niet eens fabrieken die dit kunnen en als ze het al konden zijn ze naar het buitenland vertrokken. Verder is het een goed idee om dat samen met de Afd gaan doen en een Duitse presentator kunnen gebruiken, welke?

    Geliked door 3 people

  3. wim zegt:

    “Wij zijn een natie van vrede, rust en voorbeeld voor de gehele wereld.” U volgt waarschijnlijk de media niet met hun voortdurende oorlogspropaganda. U heeft waarschijnlijk ook nog nooit een specimen ontmoet van de vele Nederlanders die de aangewakkerde oorlog in Oekraïne een prima idee vinden . Totdat hun eigen zonen en dochters naar het front moeten.. Hoezo een natie van vrede en rust?

    Geliked door 2 people

  4. Andre zegt:

    Meneer Bron ik zit graag bij U in de klas en nu even een gedachte kronkel. Is dit niets voor U als Duitstalige specialist? Lekker kont schoppen bij die gasten uit shithole Berlijn.

    Like

Plaats een reactie