Elektriciteitsnetwerken in Europa ongeschikt voor “energietransitie”

(Door: “Dissident”)

Een belangrijk onderdeel van de Green Deal van de EU is het vervangen van energie uit koolwaterstoffen (fossiele brandstoffen) door elektriciteit. Namelijk door elektriciteit die moet worden opgewekt door zon, wind en water. Dit betekent dat de meest efficiënte distributienetwerken voor energie, namelijk gaspijpleidingen en het transport van huisbrandolie, diesel, benzine en andere soorten olie, worden afgeschaft. Alle energie moet nu via de elektriciteitsnetten naar de consument komen. De planners en politici dachten echter niet echt na over de daarmee samenhangende problemen, meldt TKP.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Elektriciteitsnetwerken in Europa ongeschikt voor “energietransitie”

  1. Ravian zegt:

    Echte deskundigen hebben jaren geleden al eens berekend dat enkel het vervangen van fossiele brandstoffen in het autoverkeer al een vertwintigvoudiging van de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk zou verlangen.

    Das dus nog zonder dat we allemaal ons huis elektrisch warm gaan stoken.

    En als je er van uit gaat dat zon &wind momenteel goed is voor zo’n 10% van de huidige capaciteit dan betekend dat dus dat het aantal zonnepanelen en windmolens nog eens zou moeten vertweehonderdvoudigen.

    Enkel voor het autoverkeer.

    Laat ik nog maar even buiten beschouwing dat we momenteel, met die 10% zon & wind, technisch aan het maximum zitten van wat je aan wiebelstroom aan het net kunt toevoegen zonder dat dit onderuit gaat.

    Mensen met nog werkende hersenen hebben dan geen verdere uitleg meer nodig.

    Daar is het stierenpoep filter dan al lang in werking getreden…

    Geliked door 3 people

  2. BosscheBol zegt:

    Kletskoek. Ze hebben verrekte goed nagedacht. Al 30 jaar geleden is berekend dat het allemaal niet kon met die windmolens en zonnecellen. En dat het elektriciteitsnet het niet aan zou kunnen, had een lagere school-leerlingu nog wel kunnen vertellen.

    Dus het is helemaal geen onkunde. Het is een moedwillige beslissing. De groene droom heeft een element wat verzwegen wordt: het is maar voor een klein deel van de mensheid geschikt. Zeg 10%. De rest moet “afvloeien” ofwel verreken. Die 10% “mogen” dan als keuterboertjhes verder leven. Enkele reis naar de steentijd.

    Geliked door 4 people

    • Ravian zegt:

      Je bent de afgeschermde enclaves vergeten waar de zelfbenoemde “redders van de aarde” voorzien van alle moderne luxe en comfort hun levens zullen slijten gelijk de spreekwoordelijke goden in Frankrijk.

      Geliked door 2 people

      • BosscheBol zegt:

        Klopt. Maar ik denk dat die enclaves niet zo heel lang zullen bestaan. Hooguit 100 jaar. Er zullen in het begin nog wat windmolens draaien die stroom opleveren. Er zullen nog schroothopen zijn waar bruikbaar materiaal uitgehaald kan worden maar hoogovens en ertswinning?? Ik denk niet dat daar nog veel uitkomt. Verder zullen een paar mensen een mooie voorraad benzine, olie of kolen hebben weten te bemachtigen. Het zal voor hoge prijzen verhandeld worden of er wordt om gevochten. Maar met een jaar of 100 zal alles wel op zijn en alle ijzer verroest. De groene politici zullen wel mannetjes met wapens hebben maar aan alles komt een einde … Behalve aan die steentijd: die houdt nooit meer op.

        Geliked door 1 persoon

    • ronjaspers zegt:

      BosscheBol.Zoals die bilderberger klauSS schwab al zei: You will own nothing,and you will be happy.

      Like

  3. adbos15460 zegt:

    maakt niet uit . Gewoon door blijven gaan ….. gas erop ! 😆 tis toch groen zeker ? Allemaal ? Ik ben bezig met een liedje te maken. De aanvang weet ik al . 🎼lof der zotheid .. , op de maat van : waar de blanke top de-er duinen .. schitterd in de zonne gloed 🎶

    Geliked door 1 persoon

  4. Julia zegt:

    Het gaat puur om een groot verdienmodel van miljarden vele onderdanen trappen er continu in worden nu al bedrogen met hun zonnepanelen en rijden vrolijk rond in de rijdende batterijen. Zelfs bedrijfsbussen op fosiele brandstof worden van 1 januari 2025 verboden in de centra van steden. Kan nog leuk worden voor de dienstverlening zoals elektriciëns, bezorgdiensten, etc. Dat gaat de ondernemers flink wat extra geld kosten busjes moeten dan eerst een vergunning aanvragen wie denkt u dat dit gaat betalen? Vaklieden zullen ook flink wat kosten doorberekenen als zij op de adressen in centra reparaties of onderhoud moeten verrichten. Knettergek.

    Like

  5. J.v.d.Heijden zegt:

    Ziet u b.v. een bedrijf als Tata Steel enkel draaien op

    zon- en windenergie?

    Ik zeer beslist niet, omdat alternatieve energiebronnen

    NIET-lineaire energiebronnen zijn en derhalve

    totaal ongeschikt zijn.

    Ze leveren nl. geen krachtstroom.

    Like

Plaats een reactie