Oekraïense leger erkent de mogelijkheid zonder westerse hulp meer gebieden tot de Dnjepr te verliezen

(Vertaling: E.J. Bron)

De strijdkrachten van de Oekraïne zouden zonder wapenleveringen uit het Westen niet in staat zijn het offensief van het Russische leger af te weren, en gebieden tot de rivier de Dnjepr verliezen. Deze mening vertegenwoordigt luitenant-kolonel Pawel Koerilenko, commandant van het speciale bataljon van het Oekraïense leger. De “Daily Telegraph” citeert hem met de woorden:

We zullen blootgesteld staan aan een grootscheeps opgezet en krachtig offensief [van de Russische strijdkrachten]. De frontlinie zal zich verder uitbreiden en de diepte van de frontlinie zal toenemen. Deze linie zal zich langs de Dnjepr versterken en we zullen het gebied van de Oekraïne tot de Dnjepr verliezen. Dit zogenaamde keerpunt, dat zich op dit moment aftekent, werd door onze westerse partners kunstmatig gecreëerd.”

Koerilenko noemde de situatie bij de verzorging van het Oekraïense leger met granaten en munitie “verschrikkelijk”, omdat de beschikbare westerse wapens snel opraken. Hij benadrukt dat de aanval van de Russische strijdkrachten vooral door kamikaze drones afgeweerd zou worden. Volgens hem zouden de Oekraïense troepen volgens de NAVO-standaard toegang tot moderne uitrusting moeten hebben om op het niveau van het leger van de alliantie te kunnen vechten, wat echter zelfs te midden van de westerse wapenleveringen niet het geval zou zijn.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Oekraïense leger erkent de mogelijkheid zonder westerse hulp meer gebieden tot de Dnjepr te verliezen

  1. bobzelf zegt:

    en wie gaat oom vladimir dan bij ”de dnepr ” tegenhouden ??? 

    ONZE HUIS LUL DOLF MISSCHIEN . ???

    WHAHAHAHAHAHA

    DIE KWAM VANDAAG MET HET LULVERHAAL OVER DE GROTE NUCLIAIRE PLANT DIE DOOR DE RUSSEN AL HEEL LANG BEZET DAN WEL INGENOMEN IS 

    DAT DE RUSSEN DAAR DUS NIET MEER MOGEN BOMBARDEREN ????? WHAHAHAHA

    DUS SCHIETEN OP JE EIGEN MENSEN EN SCHIETEN OP ZEG MAAR TSERNOBYL 2024 

    EN DIE MAN TIEFT MAAR NIET OP . WAARDELOZE KLOOTZAK

    SOORT NITWIT MET 2.0 AAMBEIEN ZEG MAAR 

    BOBOBOBOBOBZELLUF

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Als ze wat minder aan de terroristen en misdadigers hadden verkocht was de stuatie wel wat minder erg geweest.

    Eenvoudig weer een kutsmoesje om de bedelarij van Zelenskii wat meer kracht te geven

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    JOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ??

    NIET TEGEN VLADIMIR ZEGGEN HOOR 

    WHAHAHAHAHAHAH

    Like

  4. Julia zegt:

    Hoppa miljarden over de balk en voor de komende jaren er nog miljarden boven op. Helaas voor de landverrader Rutte als toekomstig NAVO baasje die zich tot op heden nog niet realiseert evenals de Westerse oorlogvoerders dat deze oorlog compleet verloren is zeker als de Westerse steun op zal houden. Ik hoop voor Rutte dan ook dat hij als NAVO baasje de grootste mislukkeling wordt. Waar een kleine groep objectieve, maar lang verguisde waarnemers in het Westen al lang voor waarschuwt, gebeurt nu: Oekraïne en het Westen verliezen hun oorlog tegen Rusland. De strategie om Oekraïne te gebruiken om Rusland te isoleren en langzaam te verstikken of om het te verslaan en te degraderen in een proxy-oorlog nadert zijn voorspelbare catastrofale einde. De snel naderende uitkomst zal een ramp zijn voor Oekraïne, zelfs als Moskou genereus zou zijn met betrekking tot de voorwaarden van een naoorlogse regeling (niet vanzelfsprekend, na de kosten die Rusland heeft gemaakt). Oekraïne is al geruïneerd in termen van demografie, grondgebied, economie en, last but not least, politieke toekomst. De opgelopen schade kan niet zomaar ongedaan worden gemaakt en zal langdurige gevolgen hebben. Voor het Westen zal deze oorlog ook een somber keerpunt betekenen, op vier belangrijke manieren die hier alleen maar kunnen worden geschetst: Ten eerste zullen de VS hun ergste nederlaag sinds Vietnam moeten incasseren. Ongetwijfeld is dit laatste fiasco nog erger omdat Amerika zelfs tijdens de Vietnamoorlog niet probeerde Rusland (dat toen natuurlijk aan de leiding stond van de Sovjet-Unie) zo frontaal aan te vallen als nu. Washingtons meest overmoedige poging ooit om Moskou voor eens en altijd van het “grote schaakbord” te verdrijven, heeft een perfecte averechtse uitwerking gehad. In het algemeen zal dat het vermogen van Amerika om wereldwijd indruk te maken en te overtuigen verminderen. In het bijzonder is het doel om de opkomst van regionale hegemons in Eurazië te voorkomen, de heilige graal van de Amerikaanse geopolitiek, nog verder buiten bereik dan voorheen. Het “unipolaire” moment en zijn illusies waren toch al voorbij, maar het Amerikaanse leiderschap heeft er een schoolvoorbeeld van de limieten van het Westen aan toegevoegd. Ten tweede zijn de EU en haar individuele leden – vooral kortzichtige oorlogsstokers als Duitsland, Polen en Frankrijk – weer veel slechter af. Hun dwaze besluit om de geopolitieke visie te laten varen, heeft het tij doen keren: Hun dwaze afzien van geopolitiek dwingende voorzichtigheid en evenwicht (onthoud: locatie, locatie, locatie) zal hen duur komen te staan. Ten derde, op hun eigen, verschillende manieren, zijn gevallen zoals Groot-Brittannië (niet eens meer lid van de EU) en de Baltische staten (zeer blootgesteld en zeer oorlogszuchtig, een kortzichtige combinatie) een klasse apart: de schade zal daar enorm zijn. Schade beperken? De opties zijn schamel.

    Geliked door 1 persoon

  5. Elst zegt:

    Vanaf nu weet Rusland dat de NAVO zijn kruit heeft laten verschieten door Oekraine met nul resultaat. Met een goede coordinatie kan Rusland binnen no time tot aan de dnjepper doorstoten inclusief kiev. Bye bye Oekraine from Russia with love

    Geliked door 1 persoon

  6. Ton Ruygrok zegt:

    Lekker stoppen met die achterlijke oorlog..
    Ton.

    Like

  7. Ravian zegt:

    Meneer ziet Oekraïne dus al als een lid van de NAVO…

    En hij begrijpt niet dat hoe harder er door Oekraïne gestreefd wordt naar een NAVO lidmaatschap hoe verder de grens tussen Rusland en Oekraïne naar het westen op gaat schuiven.

    Ver ver voorbij de Dnjepr…

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      WHAHAHAHAHAHAHAHA

      JA EN ER ZITTEN DAN MENSEN MET ENORME VRAAGTEKENS 

      NA JOUW BETOOG. WHAHAHAHAHAHA

      VAN WAT BEDOELT HIJ NOU 

      IK GEEF 3 X 12 LIKES VANDAAG VOOR JE HUMORIUSTISCHE OPMERKING 

      OOM NOVORUSSIA ZEG MAAR 

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie