Neerlands meest vergeten ambitie: dak- en thuisloosheid zou in 2030 moeten zijn opgelost. Gaat dat nog lukken? 

(Door: Theo Jongedijk)

Voor een aantal maatschappelijke problemen geldt 2030 als een bijna allesbepalende stip op de horizon. Denk aan stikstof, energie en milieu. Nauwelijks bekend is dat de overheid in dat jaar ook de dak- en thuisloosheid wil hebben opgelost.

Het simpelweg plakken van zo’n datum is wel erg ambitieus, want we weten nog niet eens om hoeveel mensen het precies gaat, wie zij zijn en waar ze vandaan komen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Neerlands meest vergeten ambitie: dak- en thuisloosheid zou in 2030 moeten zijn opgelost. Gaat dat nog lukken? 

  1. bobzelf zegt:

    Rusland heeft zijn zware verliezen op het slagveld in Oekraïne veel sneller opnieuw kunnen aanvullen dan de Verenigde Staten aan het begin van de oorlog voor mogelijk hadden kunnen houden. Meer zelfs: terwijl Oekraïne zonder munitie en materieel valt, is het Russische leger in mankracht op dit moment 15 procent groter dan bij het begin van de invasie.

    OOM DE KRIM 

    Geliked door 1 persoon

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Naar goed Nederlands gebruik zullen dus eerst de dakloze geimporteerden natuurlijk wel geholpen gaan worden.

    Voor de autochtone dakloze geldt dan eenvoudig achteraan sluiten.

    Geliked door 2 people

  3. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Ga het niet lezen, is mij al heel lang duidelijk. Heel BV Nederland is ingestort. Anderhalf MILJOEN parasieten eist zijn tol! Hoe zou het toch komen dat de jeugdwerkloosheid oploopt, terwijl er 100.000’n vacatures zijn! Ze moeten die Frenske Timmermansbende….. (de GEDAPO loert ook mee)

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ heelNL enz. op 13-4-2024 om 18.20 u.

      Het boeit mij totaal niet wie er mee loert, AIVD, MID. KGB, GEDAPO, NCRV of NSC. Als één van die organisaties mij zou komen halen dan wens ik hen veel succes en verder krijgen ze geen woord van mij; ze zoeken ‘t maar uit, ik hoef niet mee te werken aan een onderzoek tégen mijzelf.

      Like

    • 007lucia zegt:

      Ze liegen dat het een barst is, er zijn geen tekorten op de arbeidsmarkt
      dat zal misschien voor een incidentele functie gelden
      Werkgevers wordt alles voor gedicteerd, hoe te handelen ,
      zelfs de soort reclames
      De staat heeft overal aandelen in,
      dankzij de bahlastingen kopen ze zich in
      en als aandeelhouder in toekomstig gewin
      wat het belastingapparaat in al zijn malafide schakeringen uiteindelijk is
      heb je recht van spreken
      en o wee de werkgever die zich hieraan onttrekt
      die krijgt wagonladingen
      van totale/dictatoriale ambtenaren willekeur over zich heen
      en als u een idee wit hebben, over hoe de hel er uit ziet
      nou zo dus… vraag het maar aan de toeslagenouders

      Like

  4. bobzelf zegt:

    2030 ???

    NOU NA DE VERNIETIGING VAN 13 JAAR RUTTE VAN DICHT BIJ

    TE HEBBEN MEEGEMAAKT !!!!!!!!!!!!!

    MOET DAT TOCH EEN MAKKIE ZIJN ?? 

    OOOOH . WACHT EFFE WHAHAHAHAHAHAHAHA

    BOBOBOBOBOB

    Geliked door 1 persoon

  5. Julia zegt:

    Is dit een grap? De daklozen zullen jaar op jaar toenemen. Woningen worden er nagenoeg niet meer gebouwd, huren zijn torenhoog gestegen en dan een (demissionaire) mislukking als o.a. nu De Jonge dan kunnen we verwachten dat de woningnood enorm zal toenemen. Al de mensen die met zijn tweeën moeten werken om een middelmatige koopwoning voor maar liefst 4 ton uit nood nu komen zullen door het leegzuigen van deze regering in desastreuze problemen komen. Wat te denken van de WOZ waarde die mijn jaarlijks voor de kiezen krijgt wat te denken dat het straks wordt verplicht om veel kosten te gaan besteden om aan de klimaathysterie te voldoen, wat te denken van de enorme prijsverhogingen van levensbehoefte en vooral wat te bedenken als het vermogen een zogenoemd eigen huis in box 3 komt en jaarlijs de hypotheekrente wordt afgebouwd dan zal het eind resultaat zijn dat mensen hun zware lasten niet meer kunnen dragen en verplicht worden huis en haard te verlaten daarbij nog het wanbeleid om de grenzen wagenwijd open te houden voor ook gezinsherenigingen nou maak de borst dan maar nat het zal druk worden onder de bruggen.

    Geliked door 1 persoon

  6. Niek zegt:

    Het is vreselijk, ik help zelf bij de voedselbank en weggeefwinkel, het is erger dan je denkt, dan heb je dus echt niets meer nadat de gemeente je binnenstebuiten heeft gekeerd op financieel niveau. Meestal een scheiding of een life event en totaal in elkaar storten, de kracht niet meer hebben om op te krabbelen. Dat je bij alle instanties geen geld meer krijgt en niet kunt rondkomen, alles in de aanvraag maar een lege bankrekening, niets kunnen betalen, geen onderdak of slaapplek. Vele kampen met psychische problemen meestal door boosheid rond hun situatie en de uitzichtloosheid. Nu zou je kunnen vinden ach man een schop onder je hol en gaan, nou help eens iemand dan vanuit die situatie? Dit zullen wij helaas steeds vaker tegenkomen en gaat maar door met de woningnood en de minima, gepensioneerden, alles gaat er aan, de daklozen merken het als eerste. Net zoals een bankje in het park, met een beugel in het midden zodat zwervers er niet op gaan liggen? Nee, alsof je een betere plek kon verzinnen dan het bankje in het park?

    Geliked door 2 people

    • 007lucia zegt:

      Gewoon walgelijk hoe onze eigen mensen vermalen worden
      en die van Verweggistan hier koninklijk onthaald worden
      en voor iedereen die denkt dat het woningprobleem m.n.
      in de grotere steden, iets van de laatste 10 a 15 jaar is
      het is veel ouder, ik weet nog Amsterdam
      in de tachtiger jaren
      met horror halve woningkies
      het probleem is al zo oud.
      Mijn zus kreeg ooit eens na lang wachten
      een woning die net zoveel schietgaten had
      als een huis in oorlogsgebied..een Gaza-flatje
      Zo erg dat als je op de bank zat, je moest zitten
      met een soort anker/verzwaring om je benen, net als een boot
      anders woei je weg
      want in die tijd was iedereen mager tot zeer slank.
      We hebben een dagtaak er aan gehad met 4 man
      om alle gaten te stoppen.
      We hebben een hele grote pot van een soort voeg-kit ?? gebruikt
      en omdat sommige gaten erg groot waren,
      hebben we oude slipjes
      van mijn zus haar verzameling, als extra stopmiddel gebruikt
      soms heel soms in repen, ja je moet crea zijn bij verhuizingen…
      Zij had nog mazzel want bijna alle buren
      hadden heftige schimmel in de woning
      en zij gelukkig niet, die woningen zouden
      afgebroken worden, stonden op een lijst
      volgens mijn info zijn ze er nog steeds
      die schimmelpaleizen
      en nu hebben we één onzer meest schimmige ministers
      in stralende minkukeligheid
      die dit op moet lossen
      Uiteraard zal het niet lukken
      dit probleem is in al die jaren ook niet opgelost, door anderen
      ik persoonlijk zou voor deze ministerpost zwaar bedankt hebben
      niet omdat ik niet in een uitdaging geloof
      maar omdat ik een realist ben
      dit is een augiasstal die uitgemest moet worden
      en we weten dat het goed afliep en
      dat kan alleen als je een held en halfgod bent
      Maar Hugo is geen Herakles

      Like

    • Julia zegt:

      Inderdaad zelfs een dakloze is geen bankje meer gegund. Als de Oekies maar flink in de watten kunnen worden gelegd en de zogenoemde satushouders die wachten op een woning maar in vier sterren hotels kunnen slapen. Laat vooral de Nederlanders de betaalslaven dit maar betalen maar laat ze vervolgens maar dood vallen. Zelfs ouderen zijn na een leven lang werken al meer dan 12 jaar opgelicht door bewust pensioenen niet te indexeren. Maar goed we weten wat dit betreft allemaal dat voor D66 na je pensioen voor een dodelijk pilletje is dan zijn wij als door en door rotte overheid de verraders van de ouderen af en komen er wel weer woningen vrij om de wachtende statushouders uit hun vier sterren bedje te halen en van een woning te voorzien. Maar we moeten wel de feiten onder ogen dit laf onderdanig volkje heeft dit zelf mede veroorzaakt door hun onderdanigheid en lafheid. Dit volkje vindt een voetbalwedstrijd, een spelletje op de tv genietend van bitterbal en een pilsje belangrijker dan de ondergang van eigen land we zien dagelijks om ons heen waar die smerige regering hier mee bezig is maar we halen onze schouders op van we kunnen er toch niets aan doen reden: degenen die deze laffe instelling hebben gaat het nog te goed todat ! Pak de auto maar eens voor goed af, beperk de vrijheden verder door de vliegtickets onbetaalbaar te maken, de WOZ waarde van hun koophuisje boven het hoofd stijgt, de hypotheekrente wordt afgeschaft en alle extraatjes niet meer van toepassing zijn dan is het janken geblazen maar ik vrees dat dan nog niet de slappe knieën van de bank gaan dat zijn ook degenen die het beste voor hun kinderen en kleinkinderen willen allemaal een hoge opleiding, geen vakmensen meer en intelligentie is absoluut niet meer nodig omdat AI de toekomst is en wij al die zogenoemde universitaire of hoog geschoolde niet meer nodig hebben. En dan? Dag huisje, boompje en beestje we zijn straks voor het grote deel werkloos en zullen van de globalisten afhankelijk zijn.

      Like

  7. Bas Kornet zegt:

    Nee dat gaat niet lukken , tegen die tijd zullen er niet genoeg bruggen in Nederland zijn om nog onder te schuilen door uithuis geplaatsten die de rekeningen niet meer kunnen betalen , en waar geluk zoekers in zullen trekken die alles gratis krijgen .

    Like

  8. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Die STRONTHOOP in Den Haag heeft 50 jaar armoede en achterlijkheid geïmporteerd en nu zien en voelen wij het resultaat. 10 jaar terug heb ik dit landje al opgegeven. Ook Geert lukt het niet meer om de zaak terug te draaien. Het wordt per dag erger….

    Like

  9. Alice zegt:

    De schande van Nederland: daklozen.
    Al die linkse deugkneuzen schreeuwen moord en brand als asieleisers in Ter Apel een nachtje buiten moeten slapen omdat de opvang uit zijn voegen barst. Waar blijft hun verontwaardiging als het over dak- en thuislozen gaat die jaar en dag op straat leven? Waarom wordt er niet voor hen gezorgd? Waarom worden zij niet in hotels of fatsoenlijke menswaardige onderkomens opgevangen? Waarom worden zij aan hun lot overgelaten?
    Wat een wereld. Wat een walgelijk land is Vernederland geworden.

    Like

Plaats een reactie