Na verwoestende criminaliteitsstatistiek: Politievakbonden bekritiseren Faeser

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de presentatie van de nieuwste criminaliteitsstatistiek van de politie door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) zijn er nu overal lange gezichten. Want de statistiek geeft immense stijgingen te zien in bijna alle soorten delicten en een totaal aantal van inmiddels bijna zes miljoen misdaden – in één enkel jaar. Ook de stijging van de criminaliteit door buitenlanders is eclatant en werd in de afgelopen dagen zelfs door gevestigde media en politici ter sprake gebracht.

Ook van de kant van de politie is er kritiek. Zij maakt de minister van Binnenlandse Zaken voor ontbrekende financiële middelen en een onvoldoende wettelijke handhaving verantwoordelijk.

Faeser had weliswaar bij de presentatie van de statistiek zelf eveneens de gestegen criminaliteit van buitenlanders genoemd, het verder echter bij de gebruikelijke nietszeggende uitspraken gelaten, bijvoorbeeld: “Wie zich niet aan de regels houdt, moet vertrekken.”

De politie ziet zichzelf met het oog op zulke uitspraken blijkbaar door de politiek in de steek gelaten. De voorzitter van de Duitse politievakbond, Rainer Wendt, liet de “Bild”-Zeitung weten: “Hoe de federale politie met het oog op de ontbrekende € 500 miljoen, die in de begroting ontbreken, versterkt wordt, blijft het geheim van mevrouw Faeser.” Ook het door de “stoplicht”-regering aangenomen “uitzettingspakket” wordt door Wendt met scepsis bekeken en hij noemt het “een pakketje zonder noemenswaardige betekenis”.

Ook Heiko Teggatz, de voorzitter van de vakbond van de federale politie, vond gelijksoortige duidelijke woorden. Hij eist in de “Bild”-Zeitung om aan de politie “nu eindelijk het noodzakelijke gereedschap in de vorm van moderne preventieve bevoegdheden” ter beschikking te stellen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Na verwoestende criminaliteitsstatistiek: Politievakbonden bekritiseren Faeser

  1. Willem zegt:

    6 miljoen misdaden in 1 jaar??? Wie had dat nou verwacht, dat zag toch niemand aankomen, wir schaffen das!!! Op naar de burgeroorlog in Duitsland.

    Geliked door 2 people

  2. ronjaspers zegt:

    Het begin van het einde in europa,en natuurlijk ook in amerika.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie