Omzetdaling: Bosch moet meer dan 3000 arbeidsplaatsen schrappen

(Door: Henry Albrecht – Vertaling: E.J. Bron)

Duitse traditionele ondernemingen zoals Miele en Stihl trekken zich terug, nu zit ook Bosch in de crisis. De omzet daalde met 4% in het eerste kwartaal, wereldwijd worden er meer dan 3000 arbeidsplaatsen geschrapt.

Traditionele Duitse ondernemingen komen niet uit de crisis. Nadat ondernemingen zoals Miele en Stihl al hun terugtocht uit Duitsland verkondigd hebben, ziet ook Bosch, een andere Duitse kwaliteitsonderneming, zichzelf in de crisis. Het elektronica- en toeleveringsconcern voor de automobielindustrie registreerde in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling van 4%. Als deel van de omvangrijke herstructureringsmaatregelen zal de onderneming nu wereldwijd meer dan 3000 arbeidsplaatsen schrappen, waarvan 450 in Duitsland. Deze ontwikkeling weerspiegelt de algemeen afgenomen vraag, die door de aanhoudende inflatie en onroerend goed crisis verder benadeeld wordt.

Niet alleen de afdeling huishoudelijke apparaten van Bosch, waartoe ook bijvoorbeeld het merk Siemens behoort, lijdt onder de terughoudende kooplust van de verbruikers, ook de nieuwe afdeling “Mobility”, die de autotechnologie combineert met IT-oplossingen, zit in de crisis. Hoewel dit gebied vorig jaar 61% van de totale omzet omvatte, ziet Bosch zich gedwongen om zijn strategieën aan te passen. Het afschaffen van de kooppremies voor elektrische auto´s in Duitsland en de schommelende randvoorwaarden vereisen flexibiliteit en investeringen in nieuwe technologieën.

In Duitsland is Bosch van plan om door kwalificatiemaatregelen medewerkers uit zwakkere naar sterkere ondernemingsgebieden over te plaatsen. Desondanks is dit niet voldoende in de toeleveringsbranche voor de automobielindustrie om de behoefte aan aanpassingen te dekken, wat tot meer banenverlies zou kunnen leiden. Met een wereldwijd gedempte groeiverwachting van hoogstens 2% voor het jaar 2024 en de hoop op een verbetering pas in het jaar daarna staan het concern moeilijke beslissingen te wachten.

Bron:
apollo-news.net
Door: Henry Albrecht

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Omzetdaling: Bosch moet meer dan 3000 arbeidsplaatsen schrappen

  1. Rini Stegeman zegt:

    alle azielige zoekers hebben al een Miele wasmasjine, dus ja…en die gaan een levenlang mee………

    Geliked door 1 persoon

  2. Peter. zegt:

    Iedereen Groen en niemand meer iets te doen ,terug naar het stenentijdperk .

    Like

  3. bobzelf zegt:

    NOUI HEB IK ENIGE TIJD GELEDEN AL GELEZEN 

    DAT DE RUSSEN DE WASMACHINES MEENAMEN UIT UKRAINE 

    OMDAT ZE CHIPS e.d. te kort kwamen ???

    KUNNEN DIE KLOOTZAKKEN VAN DE SS.. ELITE  VAN MIELE EN BOSCH

    NIET EFEE BELLEN MET PUTIN 

    DIE ZAL ER BLIJ MEE ZIJN ??

    TOCH ?? WHAHAHAHAHAHAHA 

    OOM WAAR IS DOLLLEFIE  ?? 

    WE HOPEN NAAR HET FRONT .. DE RUSSEN BELEDIGEN WHAHAHAHA 

    BOBBIE TOCH 

    Like

  4. stradivotsi zegt:

    Nog zo een, net als die Tesla Eloni del Musketering. Gaat het hun verwachte omzettten niet deugen, klappen ze er een zooi arbeiders er uit. De CEO vaart er nogthans wel bij, met de jaarlijkse dikke bonussen en salaris verhogingen méér dan 4 %. Tel eens uit op een jaar salaris van gemiddeld 500 duizend € bruto

    Like

  5. stradivotsi zegt:

    Bovendien, vergeten te vermelden, is dat het huidige economische klimaat dusdanig kapot gemaakt word, dat bedrijven hun heil elders zoeken. Maar dat is geen nieuws.

    Dat deden ze sowieso al, omwille goedkoper te produceren. Nu nog de wegjaag premie meenemen, en de persoon aan de produktie kan verekken, ook na 40 jaren trouwe dienst.

    De Aandeelhouders zitten aan tafel en beraadslagen en handelen. De gewenste doelen, ook al is het nog in de zwarte cijfers, niet behaald, de aandelen derhalve winsten gaan minder, kanker je gewoon wat personeel eruit, of sluit ook een bedrijf ergens in west Europa, en bouwt een in peanuts money China nieuw.

    dat is geen verzinsel, dat is wat al gebeurd is en was.

    Like

Plaats een reactie