Tesla ontslaat meer dan 10% van de medewerkers – alleen al in Duitsland tot 3000

(Vertaling: E.J. Bron)

Tesla zal meer dan 10% van zijn medewerkers ontslaan. Dit blijkt uit een interne E-mail van de onderneming van CEO Elon Musk aan zijn medewerkers, die aan de media werd doorgespeeld. Er zouden 14.000 arbeidsplaatsen verdwijnen, waarvan tot 3000 in Duitsland.

“Reuters” citeerde maandag uit een E-mail, die aan minstens drie Amerikaanse medewerkers werd gestuurd en waarin hen werd meegedeeld dat ze met onmiddellijke ingang ontslagen zijn.

Volgens “Electrek”, een blog over elektrische auto´s, dat als eerste over de ontslagen berichtte, is niet duidelijk om welke teams het bij Tesla gaat. Omdat de onderneming wereldwijd ongeveer 140.000 werknemers in dienst heeft, zal het schrappen van arbeidsplaatsen waarschijnlijk minstens 14.000 medewerkers betreffen.

“Terwijl we de onderneming op de volgende groeifase voorbereiden, is het uitermate belangrijk om elk aspect van de onderneming op kostendaling en productiviteitsstijgingen te onderzoeken”, aldus Musk in de memo, die aan alle medewerkers werd verstuurd. En verder:

In het kader van deze inspanningen hebben we een grondig onderzoek van de organisatie uitgevoerd en de moeilijke beslissing genomen ons personeelsbestand wereldwijd met meer dan 10% te reduceren. Er is niets wat ik meer haat, maar het moet gedaan worden.”

Over de berichten over de ontslagen liet Musk zich op X/Twitter uit met de volgende woorden:

Ongeveer elke vijf jaar moeten we de onderneming reorganiseren en voor de volgende groeifase rationaliseren.”

Musk kondigde in het jaar 2022 voor het laatst een grotere vermindering van het aantal arbeidsplaatsen aan, nadat hij het leidinggevend personeel had meegedeeld dat hij een “super slecht gevoel” met betrekking tot de Amerikaanse economie zou hebben. Destijds gaf hij aan dat hij van mening zou zijn dat de onderneming te veel medewerkers zou hebben.

De nieuwste berichten over het schrappen van arbeidsplaatsen komen in een tijd, waarin Amerikaanse autobouwers met dalende verkoopcijfers en een harde concurrentie van Chinese producenten van elektrische voertuigen hebben te kampen.

Volgens een bericht van het persbureau “Reuters” van begin april, dat later door Musk werd ontkend, heeft Tesla een lang gepland project voor een goedkoop voertuig opgegeven en zal zich in plaats daarvan op een nieuwe robotaxi concentreren.

Deze maand meldde de onderneming de eerste jaarlijkse daling van geleverde voertuigen sinds 2020. Dinsdag zal Tesla de financiële resultaten voor het eerste kwartaal presenteren en volgens mediaberichten wellicht meer details over de ontslagen bekendmaken.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Tesla ontslaat meer dan 10% van de medewerkers – alleen al in Duitsland tot 3000

  1. johannes zegt:

    slim van die globalisten, alle productieve arbeiders ontslaan , non productieve banen overhouden onder het mom van bezigheidstherapie en daar gaat je hele leven en welzijn wereldwijd, heej en dan in de rij staan voor een uitkering(basisinkomen) die je compleet slaaf maakt want de hele wereld is wel toegeeigend (gestolen) door de zgn elite.

    Dus er is maar 1 oplossing: die zgn elite van nu en in de toekomst moet achter de strontkruiwagen, in elk geval geen enkele vorm van zeggenschap of macht meer vertonen over andermans leven, maar dan ook nooit meer

    Like

  2. bobzelf zegt:

    JA WAS LEUKE GEDACHTE 

    MAAR ALS JE DAN GEEN STROOM GENOEG HEBT 

    NU NIET MORGEN NIET. EN OVER 10 JAAR OOK NIET 

    KAN JE WEL STOPPEN MET DIE 

    “”GOEDKOPE HUIS CREMATIE ’AUTO’S 

    DUS HEEFT OME BOB MAAR EEN AUDI A -3 AANGESCHAFT 

    KLAAR MET DAT EU GELUL 

    OOM KNALPIJP

    Geliked door 2 people

  3. stradivotsi zegt:

    Leuk he, filantroop Musk met zijn miljarden. Allemaal dezelfde van bepaald soort.

    U bent een nummer op de personeellijst, that’s all folks!

    12.000 sateliten om de globus knallen, om een “raster” om die bol te maken. Kun

    je kijken wat je op de vierkante meter doet. In je bikini of zwembroek in de tuin,

    ze zien een bierviltje nog vanaf 60 km hoogte… Jajaa, tís voor de communicatie

    zekers, ook onder andere dan……..

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie