Poolse president: Oekraïense landbouw is in handen van westerse concerns

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Tegenover de Litouwse staatszender LRT benadrukte de Poolse president Andrzej Duda dat de landbouwproductie van de Oekraïne zich in bezit van westerse concerns zou bevinden. Wordt hij daarvoor nu ook door “factcheckers” aangevallen? Vorig jaar werden desbetreffende meldingen nog afgedaan als “fake news”.

Het is nauwelijks te verwachten dat de Poolse president, Andrzej Duda, voor “agent van het Kremlin” of “Poetin-marionet” wordt uitgescholden, alleen maar omdat hij uitspraken deed die heel duidelijk ongemakkelijke waarheden bevatten. Want toen het Oakland Institute in februari 2023 een desbetreffend bericht publiceerde, volgens welke westerse concerns de Oekraïense landbouwgrond hadden ingepikt, deden de zogenaamde “fact checkers” hun uiterste best om dit af te doen als onzin.

Maar de president van Polen, die gegarandeerd geen Rusland-vriend genoemd kan worden en er ook niet van verdacht wordt “Russische propaganda” te verbreiden, slaat op hetzelfde aambeeld. Want in het kader van een interview met de Litouwse staatszender LRT zei hij over de Oekraïense landbouwimporten dat Polen een overwegend agrarisch bepaald land zou zijn, dat plotseling “met reusachtige hoeveelheden landbouwproducten uit de Oekraïne overspoeld” zou worden. En verder:

Maar het is echt een probleem voor onze boeren, want levensmiddelen uit de Oekraïne zijn goedkoper en verwoesten lokale markten. Onze markt is veel kleiner, wij zijn half zo groot als de Oekraïne. […] Ik wil graag vooral wijzen op de industriële landbouw, die in werkelijkheid niet door Oekraïners bedreven wordt, maar door grote ondernemingen uit West-Europa en de VS. Wanneer we nu kijken naar de eigenaren van het grootste deel van de grond, dan gaat het niet om Oekraïense ondernemingen.”

Daarmee geeft het Poolse staatshoofd toe dat de Oekraïense landbouw respectievelijk de levensmiddelenproductie door westerse concerns gedomineerd wordt. Dan is de vraag te stellen of de oorspronkelijke berichten van 17 miljoen hectare land (wat ook door de “factcheckers” werd bekritiseerd) in werkelijkheid overdreven zijn, maar aan het principiële feit (de buitenlandse controle) lijkt dit niets te veranderen. Waarom zou president Duda anders zo´n bewering doen? Niet te vergeten dat het hierbij om ongeveer 41 miljoen hectare van de vruchtbaarste grond gaat, waarover we het hier hebben. Dit zou daar een enorm stuk van zijn.

Hier dient ook te worden gewezen op Zelensky´s uitspraken een jaar na diens bezoek aan het World Economic Forum 2022 in Davos, toen hij managers van BlackRock in Kiev ontving. Destijds zei hij: “Vandaag is een historisch moment, want sinds de allereerste dagen van de onafhankelijkheid hadden we in de Oekraïne niet meer zulke grote investeringsvoornemens. We zijn er trots op dat we zo´n proces kunnen initiëren… We zullen interessante projecten op het gebied van energie, veiligheid, landbouw, logistiek, infrastructuur, geneeskunde, IT en vele andere gebieden kunnen aanbieden.” Ja, de landbouw werd daarbij eveneens aangesproken.

Niet te vergeten dat de CIA-organisatie “USAID” de omvangrijke “private” controle – een zogenaamde “landhervorming” over de vruchtbare zwarte aarde in de Oekraïne eiste en via de dochter “USAID AGRO” ook desbetreffende maatregelen forceerde, zoals het in een bericht zelf toegaf. Dit is gegarandeerd geen toeval. Wat is er dus waar aan de beweringen? Hoe groot is de invloed van buitenlandse ondernemingen op de landbouwproductie in de Oekraïne daadwerkelijk? En meer nog: welke rol spelen deze belangen met betrekking tot de actuele oorlog?

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Poolse president: Oekraïense landbouw is in handen van westerse concerns

  1. Harry zegt:

    Typisch Amerikaans beleid .

    Ze vallen een land binnen met een verzonnen smoes en strippen je van je grondstoffen en waardevolle zaken .

    En als er geen valide reden is om binnen te vallen , verzint de CIA er wel een !  Zoals in Irak , waar atoomwapens onder het asfalt begraven zouden zijn .

    En wat hebben ze in Syrie te zoeken ?

    En dat doen ze overal waar wat te halen is .

    Het is een gelegaliseerde dievenbende .

    En als het niet lukt , schakelen ze het leger in !

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    NOU HET KLOPT WEL . WHAHAHAHAHAHA 

    “””MAAAAAAR NIET LANG MEER ” !!! 

    WHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

    ALLES IS VOOR BASSIE DIE IN RUSLAND GEWOON VLADIMIROVITCH HEET

    Geliked door 1 persoon

  3. Niek zegt:

    Dat was toch een complottheorie? Heeft u er nog een paar want die van mij zijn allemaal uitgekomen! En nu doorpakken, wie heeft er gehandeld met Blackrock en de andere grote bedrijven? Facisme is de versmelting van het bedrijfsleven met de politiek, van Benito Mussolini. De EU is dus één bolwerk hiervan zoals Victor Orban keer op keer bewijst, het is één grote corrupte tering bende. Het zal wel niet gebeuren maar ik zou willen dat ze allemaal opgepakt worden. Dit zijn de mensen die uw en mijn kinderen een oorlog in willen sturen. Die mensen die uw en mijn belastinggeld verkwanselen om oorlogje te spelen voor het grote geld, de sociale voorzieningen worden helemaal leeg geknepen, zoals gezondheidszorg en ouderenzorg maar ook pensioenen en weet ik wat nog meer en ze willen zelfs nog een oorlogseconomie als het ff kan. Welk spelletje er aan de gang is kan ik u van harte aanbevelen om meer te weten te komen wie er aan de knoppen draaien, geloof me de stoom komt uit je oren als je het leest. De 13 satanische bloedlijnen van Robin de Ruiter en aangepast in 2020 ISBN-13: 978-9079680894 in sommige landen ook verboden, als u klaar bent begrijpt u wel waarom.

    Geliked door 1 persoon

  4. Elst zegt:

    Niet lang meer in handen van westerse concerns. Wacht maar tot Poetin aan de Dnjepper staat met zijn leger. Dan is alle vruchtbare landbouwgrond voor Rusland. Om te overleven kan het westen dan zakken met graan kopen van Rusland met de vriendelijke groeten.

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    “En meer nog: welke rol spelen deze belangen met betrekking tot de actuele oorlog?”

    De hele Oekraïne oorlog draait om het (verder) plunderen van Oekraïne, en het voorbereiden van het plunderen van Rusland, door de Westerse Deep State ‘elite’…

    Geliked door 1 persoon

    • ronjaspers zegt:

      Ravian.Klopt,de “deepstate” satanisten zitten achter die ellende in de ukraiene.De rothschilds/rockefellers (nepjoden) ook wel bekend als de khazariaanse mafia,de cabal,deepstate,illuminati.

      Like

  6. Julia zegt:

    Klopt helemaal zelfs de eieren komen uit de Oekraïne. Vast een onderdeel voor de wederopbouw van de tot heilig verklaarde Oekraïne maar de algehele afbraak voor onze eigen landbouw en veeteelt. Blijkbaar heeft de Oekraïne geen last van stikstof en overtollig mest.

    Like

  7. Alice zegt:

    Allemaal aan het genetisch gemanipuleerde voedsel. Monsanto heeft daar toch ook een vuist in de pap?

    Hurry up Poetin. Maak haast met die speciale militaire interventie. Voor je het weet hebben ze die vruchtbare landbouwgronden vergiftigd.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie